xtxpwp3 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam, właśnie zamówiłem sobie tą płytę (MSI K8T Neo2-F v2.0 VIAK8T800Pro Socket 939) z procesorem PROCESOR AMD ATHLON 64 X2 4200 i chciałem się dowiedzieć czy zrobiłem dobry interes ? Czy komp będzie dosyć wydajny do gier ? mam 1 GB ramu KINGSTON <_< EDIT mam kartę graficzną GeForca 7600 GS :lol: Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez xtxpwp3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modman Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Ech, raczej nie , bo lepiej jak byś coś wziął na AM2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 dlaczego AM2? ja miałem tę płytę do niedawna i wydajnością wcale nie ustępowała innym, oczywiście nie ma mowy o jakimś wielki overclockingu gdyż pod tym względem jest słabiutko jednakże na stockowych ustawieniach jest porównywalna do innych i jezeli tylko ktoś ma grafikę na AGP i nie chce jej zmieniać to ta płyta jest spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil2662 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Mam tą samą płte z athlonem 3500+. Na standardowym napieciu cisne procka na 2,6ghz. NIestety mam kośc ram INFINEON która hamuje mi FSb (220 i dalej nie ruszy). Wcześniej miałem tylko jedną Aeneon i doszedłem równo do 2695mhz i zrobił poprawnie 32m w super pi. To było w zime i jechaęłm na boxie :D. Teraz ze względu na ograniczającą drugą kość mam procka na 2420mhz. Właśnie zastanawiam się czy nie wsadzić do mojej płyty x2-3800 i zamienić obie kosci na 1 1GB kingston i dojechać procka na 2,5 Ghz. Jak myślicie ? Za ile mógłbym sprzedać mojego proca ? 100% sprawny , BOX , 14 miesięcy gwarancji(lub 20 nie pamiętam.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtxpwp3 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 a czy różnica wydajnościowa między prockiem AMD ATHLON 64 X2 4200 pod s. 939 a AMD ATHLON 64 X2 4200 s. AM2 jest duża ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 różnice są pomijalne w codziennym użytkowaniu jednakże jak kolega wyżej nadmienił jeżeli składasz komputer od podstaw lepszym wyjściem jest podstawka AM2, w 939 warto inwestować tylko wtedy jeżeli po prostu chcesz trochę bebechów ze starego komputera umieścić w nowym :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtxpwp3 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Mam takie pytanie odnoście tego procka: jak to czy można go jakoś skonfigurować że np. go gry Gothic 3 i GTA SA będą działały 2 rdzenie ? O jeszcze jedno pytanie czy na jakiej zasadzie procek działa na 2 rdzeniach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 ogólnie na takiej zasadzie, że software musi być zoptymalizowany pod dwa rdzenie, a jeżeli chcesz sie dowiedzieć więcej to po sąsiedzku jest o tym topic znaczy o dwurdzeniowcach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtxpwp3 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Już zrozumiałem dzięki za pomoc :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boyar8 Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Już zrozumiałem dzięki za pomoc :wink: Pozdrawiam co prawda stary post ale się podepnę...bo mam grafikę 7800 GS pod agp i tak juz sobie myślałem... http://www.allegro.pl/item256963299_msi_k8...wa_rdzenie.html jest takie cos za małą cenę (mam do tego Kingstone 2x512 , wspomnianą grafikę 7800GS eVga oc na g71,zasiłka Chieftec 360) czy lepiej coś w kierunku AM2 ?(4800x2) tylko tu musiałbym dokupić ddr2 no i wybór płyty z agp jest między ashrokiem nf3 i msi...czyli wychodzi o te 200-300 wiecej. Zastanawia mnie głównie to czy mój zasilacz pociągnie tego procka ,bo on ciągnie 89W a pod AM2 65W...dodam że nie zamierzam nic podkręcać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...