Skocz do zawartości
Yomann

Program Do Zmiany Napiec Na Cpu I Mb W Windows?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zna ktos jakis programik zeby z poziomu Windowsa zmienic napiecie na procesor i plyte glowna?

Moja plyta to ASUS m2n4-sli deluxe i w biosie mozna zmienic ale tylko w dol:/

ps. podobno takie cos to SYSTOOL ale niestety nie dziala.

Posze o odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mobo to ASUS to może "AI Booster" ??

AI Booster, fajny programik prawie dziala;) ale w nim tez napiecia mozna regulowac tylko w dol :mur:

Za to sciagnalem nTUNE i tam niby tez jest opcja regulacji napiec ale u mnie jest nieaktywna.... jak ja uaktywnic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napięcie proca można zwiększyc/zmniejszyc np w crystalcpuid.

Tym softem tez mozna zrobic wlasne "cnq".

crystalcpuid - bardzo fajny soft ale moge tam podniesc napiecie tylko z 1.2 na 1.25V a przy reszcie jest "x" i nie dzialaja :mur:

Jak to odblokowac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh. Wprawdzie nie sprawdzałem tego, ale wydaje mi się iż maksymalny zakres to taki, jaka wartość jest ustawiona obecnie. Mam teraz 1.30 i tyle mogłem maksymalnie ustawić. Być może po ustawieniu w biosie 1.45 miałbym szerszy zakres możliwości, przy czym trzeba by utworzyć domyślny profil, który przestawia podczas startu na 1.30, bo jak się nie kręci, to nie ma sensu voltować procesora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi