Yomann Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Witam Zna ktos jakis programik zeby z poziomu Windowsa zmienic napiecie na procesor i plyte glowna? Moja plyta to ASUS m2n4-sli deluxe i w biosie mozna zmienic ale tylko w dol:/ ps. podobno takie cos to SYSTOOL ale niestety nie dziala. Posze o odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) jak mobo to ASUS to może "AI Booster" ?? Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yomann Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 jak mobo to ASUS to może "AI Booster" ?? AI Booster, fajny programik prawie dziala;) ale w nim tez napiecia mozna regulowac tylko w dol :mur: Za to sciagnalem nTUNE i tam niby tez jest opcja regulacji napiec ale u mnie jest nieaktywna.... jak ja uaktywnic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Napięcie proca można zwiększyc/zmniejszyc np w crystalcpuid. Tym softem tez mozna zrobic wlasne "cnq". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yomann Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Napięcie proca można zwiększyc/zmniejszyc np w crystalcpuid. Tym softem tez mozna zrobic wlasne "cnq". crystalcpuid - bardzo fajny soft ale moge tam podniesc napiecie tylko z 1.2 na 1.25V a przy reszcie jest "x" i nie dzialaja :mur: Jak to odblokowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Nie odblokujesz tego w żaden sposób - tyle maksymalnie można podać C'n'Q. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Eh. Wprawdzie nie sprawdzałem tego, ale wydaje mi się iż maksymalny zakres to taki, jaka wartość jest ustawiona obecnie. Mam teraz 1.30 i tyle mogłem maksymalnie ustawić. Być może po ustawieniu w biosie 1.45 miałbym szerszy zakres możliwości, przy czym trzeba by utworzyć domyślny profil, który przestawia podczas startu na 1.30, bo jak się nie kręci, to nie ma sensu voltować procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 To nic nie da - wszystkie programy do "zabawy" w C'n'Q wczytują vcore i mnożnik z odpowiednich rejestrów PCI procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 w a64info-bata można zmieniać napięcia, htt, fsb - spróbuj powinno działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...