kamkny Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Witam mam pewien problem kupilem wczoraj dysk twardy baracude 250Gb wczoraj w nocy zaczalem na niego instalowac system podzielilem na dwie partycje sysytemową 15Gb i druga podzielila sie automatycznie po zainstalowaniu systemu okazalo sie ze na drugim dysku zamiast przeszlo 200Gb jest o 100Gb za malo.czy ktos wie dlaczego czy to moja wina czy dysku??prosze o pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 SP2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamkny Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) nie wiem na folii ochronnej jest napisane 250G UATA 7200 16MB jesli reszta jest na dysku to wyciagne i sprawdze jesli to pomoze sprawdzilem nic nie bylo o sp2 wiec to chyba nie jest sp2 to jest 7200.10 Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez kamkny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 nie wiem na folii ochronnej jest napisane 250G UATA 7200 16MB jesli reszta jest na dysku to wyciagne i sprawdze jesli to pomoze sprawdzilem nic nie bylo o sp2 wiec to chyba nie jest sp2 to jest 7200.10 Zainstaluj Service Pack 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamkny Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 jak go zainstaluje to bede musial formatowac dysk jeszcze raz?? bo wsumie to ja mam win xp sp2 wiec czy sciaganie sp2 ma sens?? aha to pewnie nie ma znaczenia ale lterka dysku tej drugiej partycji zamiast d jest f a dvd mi sie zrobilo d zainstalowalem service pack 2 ale dalej jest o 100GB za malo.Jesli ktos wie jak pomoc to prosze o wskazowki bo jestem w kropce:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 jak go zainstaluje to bede musial formatowac dysk jeszcze raz?? bo wsumie to ja mam win xp sp2 wiec czy sciaganie sp2 ma sens?? aha to pewnie nie ma znaczenia ale lterka dysku tej drugiej partycji zamiast d jest f a dvd mi sie zrobilo d zainstalowalem service pack 2 ale dalej jest o 100GB za malo.Jesli ktos wie jak pomoc to prosze o wskazowki bo jestem w kropce:( I w czym problem ? - wchodzisz w zarządzanie dyskami i przydzielasz resztę miejsca tworząc kolejną partycje na obszarze nie podzielonym. Albo usuwasz drugą partycję i tworzysz jedną na jej miejscu i na miejscu nieprzydzielonym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamkny Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 ale wlasnie o to chodzi ze nawet w zarzadzaniu dyskami tych 100GB nie ma tak jak by ten dysk byl 150 a nie 250 masakra co za dysk:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Jaka masz plyte glowna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamkny Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 no wlasnie tez zaczalem myslec o plycie glownej mam asusa A7V133 i nie wiem jakie ona ma ograniczenia ma juz 5 lat wiec moze jakies uaktualnienie biosu jest potrzebne?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Moze na pewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamkny Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) ale czy to wystarczy czy pod ta plyte mozna taki dysk podlaczyc?? sciagnalem jakis plik 250Kb tylko nie wiem co z nim zrobic jak zaktualizowac dzieki niemu bios bo kliknac w niego nie mozna moze ktos jakąs instrukcje napisac bylbym wdzieczny:) Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez kamkny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LanEvo Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 siema mam ten sam problem dysk samsung 250gb mobo abit ip35-E i zamiast 232gb ma 150gb. ktoś może wie jak to naprawić ? co przestawić żeby było 232gb? mam xp z sp2 i nic to nie daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zworki na dysku sa dobrze ustawione? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LanEvo Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 z dyskiem nie było zworki wiec przy pierwszym uruchamianiu kompa jej nie wsadziłem wszystko ładnie działało poza tą dostępną pamięcią:/ , przy instalowaniu windy jedynie 150gb :/ potem na dysku znalazłem info ze zworka ma być na drugim miejscu od prawej, do tego opis ze to sata czy coś w tym stylu ale to nic nie dało ;/ everest pokazuje dysk 250GB (232GB) ale dalej w do podziału jest 150:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...