Skocz do zawartości
uff...AR

rotfl w pracy byl. rozpier**ca rozmowa telefoniczna. szok.

Rekomendowane odpowiedzi

hmm kubek to ja znam taki motyw że koleś z pracy ma kindra ok 1,5 roku..

I raz zginał mu samochodzik (resorak ) i mały płakał przez cały dzień...

Pewnego dnia koleś siedzi przy kompie a że akurat miał wyciągnieta kieszeń nie zauwazyl że jego kinder podszeł i przez luke wrzucił do środka resoraka i tylko pierdzielneło konkretnie... poszedł bezpiecznik w zasilaczu, tuner TV , muza .. i troszke mobo się osmoliło ale działa :D

otworzyl kompa patrzy a mały zrobił sobie parking dla resoraków w jego kompie.. Zaparkował już tam dwa resoraki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL :lol:

To i ja opowiem swoją przygodę

dopiero co zmontowana sieć w małym biurze

Po trzech dniach telefon od szefa tego biura "$& sieć nie działa K&*^(%wa do du*$%* ........" i jeszcze kilka miłych słów

przyjeżdżam sprawdzam.

fakt, sieć zdechła

Podchodzę do huba i zatkało mnie 8O

Panie odłączyły huba i podpięły czajnik elektryczny :evil: :evil: czajnik postawiły na huba bo miejsca na parapecie mało :evil: :x

Na hubie wcześniej przykleiłem kartkę "nie odłączać zasilania !"

Panie były zdziwione, że zasilanie to prónd, a gdzie one mają ten czajnik teraz podłączyć :?:

Szef się zachował. Przeprosił i wypłacił za nieuzasadnione wezwanie.

Panie się na mnie obraziły na jakiś czas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm kubek to ja znam taki motyw że koleś z pracy ma kindra ok 1,5 roku.. 

I raz zginał mu samochodzik (resorak ) i mały płakał przez cały dzień...

Pewnego dnia koleś siedzi przy kompie a że akurat miał wyciągnieta kieszeń nie zauwazyl że jego kinder podszeł i przez luke wrzucił do środka resoraka i tylko pierdzielneło konkretnie... poszedł bezpiecznik w zasilaczu, tuner TV , muza .. i troszke mobo się osmoliło ale działa :D

otworzyl kompa patrzy a mały zrobił sobie parking dla resoraków w jego kompie.. Zaparkował już tam dwa resoraki :D

nie zaskoczyłeś mnie

Mam dwa takie destructory

Dołączona grafika

już wiem ile kredek mieści sie w magnetowidzie :o

wiem, że ciasteczko może wjechać do CD i wyjechać, takie czary mary :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już wiem ile kredek mieści sie w magnetowidzie

wiem, że ciasteczko może wjechać do CD i wyjechać, takie czary mary

LOL! :D wie4m ze dla Ciebie to nie smieszne... ale ja wciaz sie niemoge powstrzymac :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już wiem ile kredek mieści sie w magnetowidzie

wiem, że ciasteczko może wjechać do CD i wyjechać, takie czary mary

LOL! :D  wie4m ze dla Ciebie to nie smieszne...  ale ja wciaz sie niemoge powstrzymac :lol:

teraz już mnie to śmieszy :lol:

Wiem ile jest pasty do zębów w tubce :D

......z łazienki do salonu :lol:

a jaka jest fajna zabawa stroikiem od klarnetu, kolega sprezentował moim bąblom w odwecie, ja z żoną jego dzieciakom na mikołajki kupiliśmy bębenek i trąbkę :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL  :lol:  

To i ja opowiem swoją przygodę

dopiero co zmontowana sieć w małym biurze

Po trzech dniach telefon od szefa tego biura  "$& sieć nie działa K&*^(%wa do du*$%* ........" i jeszcze kilka miłych słów  

przyjeżdżam sprawdzam.

fakt, sieć zdechła  

Podchodzę do huba i zatkało mnie  8O  

Panie odłączyły huba i podpięły czajnik elektryczny  :evil:  :evil: czajnik postawiły na huba bo miejsca na parapecie mało  :evil:  :x  

Na hubie wcześniej przykleiłem kartkę "nie odłączać zasilania !"

Panie były zdziwione, że zasilanie to prónd, a gdzie one mają ten czajnik teraz podłączyć :?:  

Szef się zachował.  Przeprosił i wypłacił za nieuzasadnione wezwanie.

Panie się na mnie obraziły na jakiś czas

AGHHHH PRAWIE MNIE ZABIŁES :DDDDDDD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja Historia dziala sie w jednym z Wroclawskich Supermarketow..

na Rozance...Wpadam w niedziele do sklepu...patrze i stoi jakas mloda babeczka ..:)

dzien dobry..sa Kabelki LPT??

----//---- jakie kabelki ??

LPT-odpowiadam... na co ONA :)

Prosze Pana prosze sie ze mnie nie nabijac! cos takiego pewnie nie istnieje :) tylko PAN przyszedl MNIE podrywac

Prosze opuscic SKLEP!!

Ludzie myslalem ze Pekne ze smiechu... Baba zamiast Mozgu----JEDEN WIOR :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nastepna..historia wydarzyla sie dokladnie tydzien temu..

nie bylo mnie w domku bo do kina z dziewczyna pojechalem :)

W domku Papa zrobil imieninki wiec zjechala sie rodzina...

zapomnialem zupelnie ze Ciotka ma malego syna...chlopaczek moze z 5 latek ma...posadzilem przy kompie i SHREKA zapodalem co by sie dzieciak nie nudzil...wyszedlem z domu...pelen obaw jednak o kompa

w Kinie caly czas o tym myslalem :( zamiast film ogladac

wracam==ok.1 nad ranem..wbijam do pokoju.nawet swiatla nie wlaczylem...ide KIMAC :) jutro sprawdze szkody..

wstaje rano i CO WIDZE ?? all klawiszki z klawiaturki wydlubane

jak orzeszki z lupinki..chlopak na domiar zlego pokolorowal je czarnym..MARKEREM :( BYSTRY dzieciak

Przestroga dla wszystkich--NIE ZOSTAWIAC POCIECH przy swoich

maszynkach...bo to sie zle konczy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yarazz :) mialem podobna sytuacje tyle ze ze skanerem

babki zrobily sobie z PLUSTEKA...deske do krojenia bulek ichleba

SLOWEM---miejsce przygotowywania sniadanek....ale byl ubaw gdy to szef zobaczyl haha !!BABY--kopas po premios dostaly :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja Historia dziala sie w jednym z Wroclawskich Supermarketow..

na Rozance...Wpadam w niedziele do sklepu...patrze i stoi jakas mloda babeczka ..:)

dzien dobry..sa Kabelki LPT??

----//----    jakie kabelki ??

LPT-odpowiadam... na co ONA :)

Prosze Pana prosze sie ze mnie nie nabijac! cos takiego pewnie nie istnieje :) tylko PAN przyszedl MNIE podrywac

Prosze opuscic SKLEP!!

Ludzie myslalem ze Pekne ze smiechu... Baba zamiast Mozgu----JEDEN WIOR :)

:lol: :lol: :lol: niech zyje kompetentna obsluga, baba chyba sobie "myszke" zamiast mozgu wszczepila ze wyskoczyla z haslem o podrywie :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do obsługi w super/hipermarketach to niestety tak już jest :?

są tam ludzie, którzy pracę w takim sklepie traktują jak przystanek w poszukiwaniu lepszej roboty :?

w związku z tym trudno od nich wymagać czegokolwiek :?

Ja w zeszłym roku w leklerku kupiłem komputer jako prezent na komunię na jakiejś wyprzedaży, za dość okazyjną cenę 999 zł przeceniony z 2499 zł LOL :lol:

w skład zestawu wchodziło:

ECS K7s6a, Athlon XP 1700, GF 2 MX 200 TV Out, HDD 80 szajsung, 256 DR PC 2100, DVD 12x 40 szajsung, całkiem ładna obudowa, Monitor samsung 15 " (nie płaski) + mysz + klawiatyra.

Soft: Win Me + MS Works

Gościu co stał przy tym stamowisku nie qmał ni w ząb o co chodzi

Próbował mi wytłumaczyć, że celeron 1700 chodzi przy 1,7 GHz

a Athlon 1700+ przy 1464 MHz. Dyskusja z nim była bezcelowa :? cały czas twierdził, że celeron jest lepszy bo intel i jeszcze jest lepiej taktowany LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawel_K---ZGADZA sie ludzie !! w sklepach 50% ludzisk to koledzy kolegow bratankowie ciotki i wujkowie :)

Gubia sie na kazdym calu...

kurcze chyba sie zatrudnie w jakims takim sklepie zeby homo komputerus mial prostsze zycie :P

Co do obsługi w super/hipermarketach to niestety tak już jest :?

są tam ludzie, którzy pracę w takim sklepie traktują jak przystanek w poszukiwaniu lepszej roboty :?

w związku z tym trudno od nich wymagać czegokolwiek :?

Ja w zeszłym roku w leklerku kupiłem komputer jako prezent  na komunię na jakiejś wyprzedaży, za dość okazyjną cenę 999 zł przeceniony z 2499 zł LOL :lol:

w skład zestawu wchodziło: 

ECS K7s6a, Athlon XP 1700, GF 2 MX 200 TV Out, HDD 80 szajsung, 256 DR PC 2100, DVD 12x 40 szajsung, całkiem ładna obudowa, Monitor samsung 15 " (nie płaski) + mysz + klawiatyra.

Soft: Win Me + MS Works 

Gościu co stał przy tym stamowisku nie qmał ni w ząb o co chodzi 

Próbował mi wytłumaczyć, że celeron 1700 chodzi przy 1,7 GHz

a Athlon 1700+ przy 1454 MHz. Dyskusja z nim była bezcelowa :? cały czas twierdził, że celeron jest lepszy bo intel i jeszcze jest lepiej taktowany LOL

:lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale klienci czasami też są zabawni...

Pracując w sklepie obok którego jest salon jednego z operatorów GSM, zdarzają się pomyłki że klienci wchodzą do nas a nie do nich. Pół biedy jak przy wejściu się spyta "telefony to tu ?". Ale sytuacja z przed 2 tygodni mnie rozbawiła:

Klient - Dzień dobry, chciałem kupić kartę tą za 49 zł (to jest cena popularnej taniej karty sieciowej Realtek 10/100 MBPS - RJ)

A ja dla pewności - "sieciową" ?

Klient - Tak

Idę na mag. biorę kartę, przynoszę na sklep - ale już widzę zdziwienie klienta co przyniosłem... długo się nie zastanawiał i mówi...

- yyy to miała być do telefonu.

--------

No cóż chciał se jakiegoś TAK-TAKA kupić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piszecie o dzieciakach, "wszystkowiedzacych" sprzedawcach, to ja wam opowiem o :

szkola podstawowa, pracownia komputerowa - serwer sbs nt 4.0, komputery pozostale win98se. kilka pytan pani INFORMATYK:

- jak to moze byc ze na komputerze na ktorym ona pracuje (serwer) jest win nt a na pozostalych windows 98, i komputery sie widza i wszystko dziala ???

- po rozebraniu jednego z kompow (zwisy -> "staniety" cooler na procku), padlo pytanie: po co tu jest wentylator (na celku 600), odpowiedz: bo sie procesor grzeje, pytanie: naprawde, tak bardzo,to dlatego sie zawieszal ???

- telefon od pani informatyk, pytanie: czy jak uruchomilam internet (dial-up) a potem jak skonczylam poprzez nacisniecie przycisku hang-up, i jak mi sie strony internetowe nie otwieraja to czy komputer nie jest podlaczony do internetu ?

rozumiem ze minister od kutury moze nie byc znawca sztuki, magister prezydentem, itd. ale takie cos ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawiazujac jeszcze do klientow;

mam ciotke ktora pracuje w duzym sklepie chemicznym na stoisku z farbami (przeroznymi) i opowiadala ostatnio, ze przyszedl facet i mowi, ze chcialby kupic farbe, wiec ciotka pyta sie go jaka farbe a on jej na to, ze zielona. mowi ze musial pojsc na zaplecze, bo prawie ja rozerwalo ze smiechu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..yyyyyy... LOL ROTFL...

a u nas jest jedna Pani (tak >=50 latek) co się zajmuje sprawami związanymi z nadchodzącym "społeczeństwem informacyjnym".

No i ona jako jedyna w całym departamencie, potrafiła popsuć w2k i ofisa pod nim, tak, że srednio co dwa dni ma permanentną zwiechę... LOL...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi też się coś przypomniało. Otóż wpadam do skelpu "komputerowego" . Mini cd proszę. Grzecznie odpowiedziano mi, że nie ma, myślę no cóż, zobaczę czym oni tu dysponują, a i jeszcze uruchamiali wtedy sieć radiową. Nagle wchodzi rodzinka(mama, tata i ich pociecha)

- Czy państwo tu naprawiają monitory? - pyta mama

- A co się stało z monitorem? - zapytał uprzejmie sprzedawca

- Nie wyświetlają się ikonki na ekranie, ja już próbowałam to naprawić, nawet tymi gałkami kęrciłam

Gdy to usłyszłem, myślałem, że zsikam się ze śmiechu :D :D :D :D

Kobieta + Komp = Armagedon(i niech mi tu Panie nie mówią, że jestem męską szowinistyczną świnią) :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)rozumiem ze minister od kutury moze nie byc znawca sztuki, magister prezydentem, itd. ale takie cos ???

sorry ale widzialem taki kurs dla "informatykow" - prowadzi je moj znajomy z ramienia ministerstwa i co - i wiekszosc tych ludzi to sa nauczyciele RUSKIEGO, ZPT, gejografii, polonisci i tego typu osoby - oni to robia jako podyplomwe i co z tego ze zda egzamiiny - przygotowani sa do tego ok ale w zyciu nie ma tak lekko - tam mlodziez wejdzie na glowe a zreszta program tych studiow przewidziany przez MEN wola o pomste do nieba - dydaktyka zajmuje 90h a np sieci komp. 5h (a to sa pedagodzy wiec chyba wiedza na czym polega przekazywanie wiedzy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio miałem fajną jazdę z moim szefem(ginekolog), siedzę sobie i przemęczam się przeglądając Tweaka :P a tu bach telefon "chodź tu szybko, bo sieć nie działa!!!" no to ja pędzę do gabinetu na to szef mówi, że nie może się zalogować i poczty ściągać, pierwsze, co zrobiłem to sprawdziłem huba, bo panie sprzątaczki często dochodzą do wniosku ze kabel do zasilanie jest zbyteczny, ale patrzę zasilanie jest hub działa, no to sprawdzam serwer wsjo ok, wale do szefa loguje od nowa lipa, coś mnie tknęło żeby sprawdzić ustawienia patrzę i ROTFL mój genialny szef stwierdził w przypływie geniuszu, że nazwa domeny będzie się lepiej prezentować, jeśli zamiast poprzedniej wpisze sobie DOCENT.

Inną jazdę miałem jak pracowałem w sklepie z kompami, któregoś razu wpada kolo i pyta o Joya no to podałem mu tego, którego sobie upatrzył, koleś złapał go odwrotnie znaczy tak że spust miał pod kciukiem i mówi, że coś w ręce nie leży, uwierzcie mi, że ledwo się powstrzymywałem od śmiechu, ale mówię mu najpoważniej jak byłem wstanie, że trzyma go odwrotnie, on złapał go jak trzeba i mówi "i tak nie leży" jak tylko wyszedł ja leżałem na podłodze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)rozumiem ze minister od kutury moze nie byc znawca sztuki, magister prezydentem, itd. ale takie cos ???

sorry ale widzialem taki kurs dla "informatykow" - prowadzi je moj znajomy z ramienia ministerstwa i co - i wiekszosc tych ludzi to sa nauczyciele RUSKIEGO, ZPT, gejografii, polonisci i tego typu osoby - oni to robia jako podyplomwe i co z tego ze zda egzamiiny - przygotowani sa do tego ok ale w zyciu nie ma tak lekko - tam mlodziez wejdzie na glowe a zreszta program tych studiow przewidziany przez MEN wola o pomste do nieba - dydaktyka zajmuje 90h a np sieci komp. 5h (a to sa pedagodzy wiec chyba wiedza na czym polega przekazywanie wiedzy)

wszystko pieknie i wspaniale ale jest jedna rzecz o ktorej wiekszosc zapomina (poprzedni system robi swoje): jesli masz cos zrobic, i co gorsze wziac za to pieniadze to powinno to byc zrobione dobrze, i to nie w twojej ocenie tylko w oczach innych. w obecnej dobie powszechnej komputeryzacji zycia tak publicznego jak i prywatnego nie powinno sie chyba kogos nie-douczac lub poprostu wciskac mu kit bo robi mu sie krzywde, ktora wczesniej czy pozniej odbije sie czkawka, a co jak co ale uczyc dzieciaki (czym skorupka za mlodu ... i itd) nie mjac pojecia o czym sie mowi, to juz lekkie przegiecie ... chcialbys zeby operowal cie lekarz-chirurg ktory mial mierne oceny na studiach. moze troche przesadzam ale kto wie w jakim kierunku to dalej pujdzie jak nic sie z tym nie zrobi ... zreszta wiekszosc rzeczy w tym kraju to jakies takie poronione pomysly ...

niestety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wiem - sam sie zastanawiam czesto czy oni na Akademi Medycznej tez tak sie ucza jak my bo jak tak to ja bym sie bal isc do lekarza :P

a serio to racja - ale idz i wytlumacz pani w ministerstwie (albo chociazby w kuratorium) ze twoj informatyk jest be bo go zle nauczyli goscie przez nich wyslani... juz to widze - orzeciez w wiekszosci przypadkow to sa ludzie z klucza znajomych :) (bo to Polska wlasnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wiem - sam sie zastanawiam czesto czy oni na Akademi Medycznej tez tak sie ucza jak my bo jak tak to ja bym sie bal isc do lekarza :P

Co Ty chłopie, jeszcze się nie boisz chodzić do lekarza i dopiero zaczniesz?

a jak Cię zabierze łódzkie pogotowie, albo nawet zwykłe i rzuci pod drzwi szpitala, bo Cie nie chą przyjąć na oddział, a Ty masz zawał? albo jak po prostu lekarz nie przyjedzie karetką???

i co, dopiero wtedy zaczniesz się bać :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi