djHaki Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Co bybrac?? plexi ktora sie rysuje czy szybke ze szkla.... aha mam pytanko gdzie we Wrocku moge dostac naklejki imitujace PIASKOWANE SZKLO.... z gory THX za Posty 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 szklo szklo i jeszcze raz szklo.. ja za wyciecie kawalka szyby i oszlifowanie kantow zaplacilem 6zl. standardowe szyby maja 4mm wiec akurat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 zalezy co chcesz dokladnie robic. Jezeli tylko okno w budzie, i nie zalezy ci na czasie, to szklo- jak najbardziej. A jak chcesz sie bawic np. w wycinanie samodzielne jakichs malych elementow, czy robienia obudowy(kompa,zasilacza), fanbusa, CD-ROMu), to Pleksi. W szkle nie wytniesz jakichs zaje^&%$tych detali tak latwo. GL & HF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 szkło mój przyjacielu jest niezastąpione -> miałem kiedyś okno w budzie ale po kliku tygodniach miało sporo rys. tak jak powiedział GoLo - koszty nie sa duże więc idź do szklarza, będziesz zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Tylko i wylacznie szklo, chyba ze chcesz miec ladnego moda tylko przez krotki czas, plexi jest daremna na dluzsza mete. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Szklo jest super, ale moze gdzies Ci sie uda znalezc Akryl. Duzo mniej podatny na zarysowania niz plexi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Szklo. Ja ma szklo przyciemniane - fajny efekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Co bybrac?? plexi ktora sie rysuje czy szybke ze szkla.... aha mam pytanko gdzie we Wrocku moge dostac naklejki imitujace PIASKOWANE SZKLO.... z gory THX za Posty 8) Nie wiem gdzie we wrocku możesz kupić takie naklejki ale na Allegro możesz takie dostać za ok 25 pln. Jakby się uprzec to takie cos można wykonac przy pomocy dremela ... sporo zabawy ale efekt będzie podobny.. Albo obkleic całą szybkę zostawiając wolne miejsce tam gdzie ma być wzór i dać do piasakowania.(goście co robią nagrobki częstomoaja urządzonka do pisakowania , chyba że ręcznie kują literki..) Jesli chodzi o pierwsze pytanie to musisz najpierw się zastanowić jak chcesz aby wyglądała twoja buda ( jesli to szkło/plexi to do obudowy). I tak jak radza wyżej jesli chcesz zwykłą szybke wstawić na uszczelke lub klej o kształcie owalnym,itp.. to idź do szklarza i za ok. 20 pln będziesz mial szybke.. A jak chcesz swoją szybe mocować na np. śrubki do tego chcesz aby w tej szybie wyciąc otwór np. na wentyl (tak jak ja mam ) lub wycinac "fantazyjne kształty" w szybie to o wiele łatwiejsza w obróbce jest plexi czy tez jak kto woli szklo akrylowe.. Mam szybke ze szkła akrylowego już ok. 3 miechów i jak na razie spisuje się ok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Jak na bok obudowy to szkło będzie w sam raz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 a wiercenia w takim szkle jest trudni zrobić czy nie bo tez chyba zrobię sobie bok ze szkłą i nie wiem czy bedzie to rudne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djHaki Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Wlasnie wrocilem od szklarza....powiedzial ....Chlopie OKNO?? w KOMPUTERKU???? a po co Ci to?? :D Mowie ze to Styl zycia!! tak samo jak pan zbiera MONETY ja robie okienko w moim kompie>>> Dziadek...zdebial poczym poprosil o wymiary... Jutro pojade szukac odpowiedniej uszczelki...Bo z nia bedzie PROBLEMIK!! Mam DREMELKA .. thx Panowie Narzedziowcy z pracy..Maja chyba z 50 tarcz i innych bajerkow.. jak zapytali PO CO?? i odpowiedzialem... zaczeli sie Smiac :lol: zapytalem dlaczego panowie sie smieja to opowiedzieli mi ze jestem 2 gosciem w zakladzie co sobie OKNO do kompa wstawia... MYSLALEM ZE SAME LAMY SA....a tu prosze!! Dzieki za Podpowiedzi jak zrobie MODA to Foty pokaze.....NARQA 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 ja mam szybe ....grubosc 2 mm ...jedyny mi minus posiadania szklanego okna w budze to to ze juz ine moge kopac ostro kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 a ja mam zaklad szklarski i sam se moge wyciac tylko skad ja wytrzasne uszczelke .Jak skombinuje uszczelke no to zabieram sie do roboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 ja mam szybe ....grubosc 2 mm ...jedyny mi minus posiadania szklanego okna w budze to to ze juz ine moge kopac ostro kompa Bo masz szybe za cienka , bylo dac sobie 4mm jak ja, i moglbys sobie kopac :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 ja bym dał pancerną i bys mógł żucać nawet o ścianę :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 a ja mam zaklad szklarski i sam se moge wyciac tylko skad ja wytrzasne uszczelke .Jak skombinuje uszczelke no to zabieram sie do roboty. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11006888 5 zl sie nalezy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 ja mam szybe ....grubosc 2 mm ...jedyny mi minus posiadania szklanego okna w budze to to ze juz ine moge kopac ostro kompa"kopac w kompa" ? jakies nowe zboczenie ? nieslyszalem :twisted: Komputer sluzy do kopania, nie do grania ;) akcja kopnik kompa - *CHORE* :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 nie no nie zboczenie jak ktoś dostanie nerwicy przy kompie to w coś pier.... a że blaszak stoi pod stołem no to samo się nasuwa... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 nie no nie zboczenie jak ktoś dostanie nerwicy przy kompie to w coś pier.... a że blaszak stoi pod stołem no to samo się nasuwa... :) Dokladnie ...A co do uszczelki to użyłem takiej fajnej piankowej tasmy dwustronnej co używaja lakiernicy do przyklejania znaczkow i listew w furach ..Trzyma jak złe::D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 to szyby się przykleja a nie wkręca?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 to szyby się przykleja a nie wkręca?? 1. Bardzo cięzko sie wierci w szkle.. (można zrobić otwory ale jest to trudne..) 2. Szybkę czy to z plexi czy zwykła można albo zamocować na uszczelce (z klinem, tak jak ma to miejsce w autach starszych, bo w nowszych jest wklejana) albo dac na rant nakładkę osłaniająca, zrobiona np. z przecietej izolacji z przewodów itp. a szybe przykleic czy na silikon czy na taśmę dwustronną lub w przypadku plexi można zamocować również na śruby.. ( i tutaj wyższośc plexi..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 to szyby się przykleja a nie wkręca?? To ty Kamikaze jestes, jak chcesz przykrecac szybe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 no nie wiem chyba jednak przykleję a nie przykręce a na taśmie dwustronnej będzie siedzieć dobrze trzeba o tyle większą i taśma w łape i jazda??? korci mnie żeby sobie coś takiego zrobić widzę to przy każdym mogdzie a ja tego nie mam cholera chyba sobie zrobię mam szklaża u mnie na wsi zamuwię sobie szybę aha i jaka grubość wystarczy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 jesli chcesz przykrecać to bierz plexi... Jesli chcesz szybke wsataic to najlepije na uszczelke.. Grubosc szyby optymlanie to ok 4 mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 jak uszczelka to musi być odkładnie taka szyba jak dziura albo troszke mniejsza?? a gdzie taką uszczelke dostać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 jak uszczelka to musi być odkładnie taka szyba jak dziura albo troszke mniejsza?? a gdzie taką uszczelke dostać?? jak na uszczlek to dziura musi byc troszke wieksza.. jak bedziesz mial szybke to odrysowywujesz wzor i w razie czego delikatnie stopniowo powiekszasz.. (najpewniej).. o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 a uszczelke to ze złomu czy co z kąd ją dostać bo nie wiem kurde ale się napaliłem później kupie w holere diod i podświetle tak że kurde będzie świecić jak cholera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 a uszczelke to ze złomu czy co z kąd ją dostać bo nie wiem kurde ale się napaliłem później kupie w holere diod i podświetle tak że kurde będzie świecić jak cholera :) uszcelke mozesz w 4max wysylkowo dostac.. ale tez w "sklepach z gumą".. tylko nie wiem czy w twoich okolicach takie sa.. Poszukaj na tym forum uszczelkach bylo troszke.. i przegladnij sklepy netowe z pctunningiem taki post jest przyklejony u gory .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 dzięki właśnie nie wiem bo ja w takiej dziurze mieszkam :( chciałem raz kupić radka 8500 to 10 sklepach aani o ni m nie słyszeli ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 dzięki właśnie nie wiem bo ja w takiej dziurze mieszkam :( chciałem raz kupić radka 8500 to 10 sklepach aani o ni m nie słyszeli ;( To tak samo jak ja. Tylko ze pytalem o plekse. W koncu dostalem w...Sklepie ogrodniczym(hurtownie elektryczne, szklarze, budowlancy- wymiekli) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...