Skocz do zawartości
cherry

K7S5A czy K7S6A a może coś innego ? PILNE!

K7S6A czy K7S5A a moze AK31  

1. 1. K7S6A czy K7S5A a moze AK31

• K7S6A
      11
    • K7S5A
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Którą z tych płyt wybrać ? Kosztują odpowiednio 235-245 i 269.

Musi mieć ddr i być odpowiednio (czyt. <270zł) tania, więc nie mam innego wyboru jak ECS :( Płytę muszę kupić bardzo szybko więc potrzeuje szybkiej porady (z ecs i sisem miałem wielokrotnie do czynienia i nigdy nie byłem niezadowolony więc mi go nieodradzajcie, zwłaszcza, że mam tylko 270zł na płytę). Pytanie: czy K7S6A jest dużo lepsza od K7S5A (stabilność/prędość/szczzątkowa obecność opcji oc) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to czasem ludzi nie rozumiem......

ECS K7S6A - 300zł

Shuttle AK31 3.1 - 330zł

(Ceny z Wgk.waw.pl)

i jeszcze

Shuttle DOT AK-31 v3.1 Via KT-266A DDR 349.00

ECS K7S6A SiS-745 292.00

(Ceny z Komputronik.pl)

Tak szkoda tych 30-50zł na dużo lepszą płytę główną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Gr00bY Mazur"]Ja to czasem ludzi nie rozumiem......

ECS K7S6A - 300zł

Shuttle AK31 3.1 - 330zł  

(Ceny z Wgk.waw.pl)

i jeszcze  

Shuttle DOT AK-31 v3.1 Via KT-266A DDR    349.00  

ECS K7S6A SiS-745    292.00

(Ceny z Komputronik.pl)

Tak szkoda tych 30-50zł na dużo lepszą płytę główną?

Masz w 100% racje ! Ten Shuttle jest lepszy !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

"]a w czym niby ten SHUTTLE yest lepshy od ECS K7VTA3-A ???

Az mi sie niechce odpowiadac na takie pytania.ECS to loteria,czasami dziala a czasami (lub przewaznie)nie.A Shuttle jest o niebo lepszy chocby w O/C,ale i bez niego napewno wydajniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

...ECS to loteria,czasami dziala a czasami (lub przewaznie)nie...

mialem kilka plyt ECS i tylko K7S5A byla do doopy ...

... a poza tym pytalem o poroownanie K7VTA3-A z tym SHUTTLE a nie byle jakiego ECSa !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

"]

Cytat

...ECS to loteria,czasami dziala a czasami (lub przewaznie)nie...

... a poza tym pytalem o poroownanie K7VTA3-A z tym SHUTTLE a nie byle jakiego ECSa !!!

O/C ... i wszystko jasne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

\ napisał(a):
  Cytat
"]
  Cytat
...ECS to loteria' date='czasami dziala a czasami (lub przewaznie)nie...[/quote']

sprobuj puscic tego Xp'ka na fsb 150 i wiecej na twoim ECS'ie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ecs k7s5a nie obsluguje magistarali 150MHz jak chcesz wiecej to kup k7s6a. dzisaj wlasnie zamienilem ecs s5a na s6a roznice sa olbrzymie!!!k7s6a ma normalny bios tzn nie ami tylko awarda z wieloma ustawieniami:FSB bardzo szeroki od 100 do 166 skok srednio co 7MHz, zmiana mnoznika na plycie za pomoca zworek, ale tylko do 12,5 (chyba), no i regulacja vcore. wiele ustawien dla ramu, co najwazniejsze ma wylaczanie kompa powyzej pewnej temperatury itp. jest duza roznica miedzy s5a ,a s6a. pracuje narazie tylko 3 godzinki, ale chodzi spoko.pchnalem durnia 1000 na 1200MHz przez zmiane mnoznkia na 9 i szyny na 133 bez zmiany vcore i chodzi OKi. A nowy ecs ma kilka zalet wynikajacych z biosu lecz nie ma rozy bez kolcow. Płytka jest gabarytowo mniejsza od s5a, nie ma sdr-ow, fatalnie ulozone zlacza HDD,FDD i zasilajace wolaja o pomste do nieba, a i procek jest w niezafajnym miejscu, niewygodnie sie montuje cooler. jak potestuje dluzej co jeszcze cos skrobne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Gr00bY Mazur"]Ja to czasem ludzi nie rozumiem......

ECS K7S6A - 300zł

Shuttle AK31 3.1 - 330zł 

(Ceny z Wgk.waw.pl)

i jeszcze 

Shuttle DOT AK-31 v3.1 Via KT-266A DDR    349.00 

ECS K7S6A SiS-745    292.00

(Ceny z Komputronik.pl)

Ja też :)

Napisałem przecież, że K7S6A będę miał za 269zł (a teraz to chyba nawet 250-260) a shuttle (opisany jako AK312 KT266A - czy to AK31 v3.2 ? Już w tym sklepie tak miałem, że AK123 to był AK12 v.3 więc się pytam) aż 320. Chociaż może jeszcze wybiorę tego shuttle, bo w koncu juz troche plyt tej firmy mialem (właśnie na jednej pracuję) i nie było z nimi problemów większych, ale to samo dotyczy produktów ecs.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wolal nie miec kompa niz marnowac kase na ECS'a ! Tak patrze to wszyscy ktorzy maja ECS'y na tym forum maja wyj****ne procki o ktorych ja moge narazie sobie pomazyc ! tylko ze po co takiego AMD XP 1.7 wsadzac do takiego zloma ! Czy naprawde nielepiej bylo kupic jakiegos Asus'a Epox'a Abit'a czy MSI ?? i gorszy procesor ?? Nie kuma tego ! moze ktos mi to wytlumaczy ?? Chetnie poslucham !! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, kupuje się ecs, grafikę prolinka, ramy noname i zostaje akurat kasa na procek :)

I naprawdę nie wiem na co tu narrzekać: ja na takim zestawie pracowalem przez pewien czas i wszystko działało bezproblemowo i stabilnie, a do tego bardzo szybko - więc po co miałem przepłacać ?

Ale wybór jednak padł na AK31 bo przeliczyłem kasiorę i się okazało, że troche więcej mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...