phranzee Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 witam :) chcialbym wykonac taki uklad : http://www.overclockers.com/tips1059/ mam tylko pytanie - gdzie dostane scalaka Maxim MAX1668MEE ? z diodami pomiarowymi chyba nie bedzie problemu. (najlepiej okolice katowic :) ) druga sprawa: mam mozliwosc kupienia obudowy bigtower: http://www.chip.pl/archiwum/article_30363.html wiem ze stara i AT, ale praktycznie darmo :D zasilacz wzialbym ATX, tylko czy by do niej pasowal ? niestety nie mam blizszych danych o tej budzie. planuje jeszcze zakupic 1700+ no i czy plyta pod tego amd wejdzie do tej obudowy, tzn wywiercenie kilku dziurek nie stanowi problemu :) docelowo planuje wc. zna ktos jakas strone / miejsce w okolicy katowic gdzie mozna znalezc stare bigtowery ? bo zakupu nowego nawet nie biore pod uwage :? kasa... pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Pytanie brzmi: ;) Czy masz tyle czasu i sil by przerabiac AT na ATX ? Poszukaj na forum ile ludzie na to bluzgali ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 hmm czy az tak trudne byloby przerobienie at na atx ? zasilacz, wlacznik, otwory na wyjscia z glownej [blache wezme z innej budy] i otwory do przykrecenia to nie problem [wiertada :D ]. pominalem cos ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Całkiem ciekawie wygląda ta obudowa ... to może być dobra podstawa do modowania :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 no i o to tu chodzi :D moze i stara, ale i tak ciekawie wyglada - otwory do podswietlenia, miejsce na busa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 nie podoba mi sie ta buda, ale jezeli uwazasz, ze jest fajna, to bierz! przerobienie, to nie taki problem, trzeba tylko troche czasu i checi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 wiesz, podoba, nie podoba, ale jest bardzo tania, a kilku stow nie dam za bude :( no niestety... wiec albo ta, albo za darmo normalne bigtowery, jeszcze zobacze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 ja przerabialem jest troche roboty al esie da tylko budy AT maja duzo wade sa wezsze od ATX i troche gorzej do nich upchnac WC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 he he, jak na to patrze to zaczynam kochac historie : [...] zamontowano płytę główna ATC-2000 na chipsecie Intel HX, która obsługuje procesor AMD K6. Żeby w pełni wykorzystać jego moc cztery gniazda pamięci okupuje 64 MB EDO RAM [...] a wy tu marudzicie i narzekacie ze 256mb to malo :wink: [...] Posiada on rzadko spotykaną plamkę o wielkości 0,25 mm, co zapewnia bardzo ostry obraz. [...] ze komus teraz 17 cali niw wystarcza ??? [...] Testy potwierdziły wysoką wydajność procesora AMD przywyższającego w niektórych zastosowaniach Pentium MMX. [...] yeah !! zawsze i wszedzie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 buda kupiona. musze przyznac ze jest niezla :) no to chyba EOT :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mondo Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 a kojarzycie budy ADAXowe? z ciemna szybką? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 a kojarzycie budy ADAXowe? z ciemna szybką? moze i tak :) za duzo ich bylo :wink: wrzuc jakies foto to sie przypomni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 dobra, bylem na gieldzie, ale nikt nie ma tego ukladu :? ze wzgledu na cene :? podobno ktos w gliwicach je ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 A powiedzcie mi, czy w budach ATX otwory do przykręcania mobo są tak samo rozmieszczone? Bo przypomniał mi ten post, że kumpel ma w piwnicy takiego high towera 1.20m wysokości chyba. Otwory na wtyki to nie problem, najwyżej wybebeszę całą tylnią ściankę i zostawie dziurę, albo wstawie tył od innej budy- tylko czy te otwory się zgadzają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yabolek Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 a kojarzycie budy ADAXowe? z ciemna szybką? Kojarzycie... Mozna nawet kupic tutaj: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12170526 IMO to dosc dobra podstawa do moddingu, nie sadzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 a kojarzycie budy ADAXowe? z ciemna szybką? Kojarzycie... Mozna nawet kupic tutaj: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12170526 IMO to dosc dobra podstawa do moddingu, nie sadzicie? Normalnie mam taką :) ze starego kompa stoi sobie na półce i się kurzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...