Skocz do zawartości
Sou

Zakupy W Stanach

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wiadomo kupujac w USA przed powrotem do polski czlowiek troche ryzykuje bo nigdy nie wiadomo czy jakas czesc nie jest uszkodzona lub nie ulegnie uszkodzeniu po miesiacu dzialania;)

Orientujecie sie ktore czesci sa na tyle mocarne ze raczej na 95% sie nie sypna?;) Do glowy mi przychodzi ram ale ram akurat tutaj nie jest tani ( wtf?! ). Zakupy zrobie w www.compusa.com lub www.bestbuy.com bo wiecej sklepow tutaj gdzie jestem nie ma :/

Z gory dzieki za porady!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wiadomo kupujac w USA przed powrotem do polski czlowiek troche ryzykuje bo nigdy nie wiadomo czy jakas czesc nie jest uszkodzona lub nie ulegnie uszkodzeniu po miesiacu dzialania;)

Orientujecie sie ktore czesci sa na tyle mocarne ze raczej na 95% sie nie sypna?;) Do glowy mi przychodzi ram ale ram akurat tutaj nie jest tani ( wtf?! ). Zakupy zrobie w www.compusa.com lub www.bestbuy.com bo wiecej sklepow tutaj gdzie jestem nie ma :/

Z gory dzieki za porady!

Każda część dobrze zapakowana powinna dotrzeć bez uszczerbku na zdrowiu, ale jak już mamy spekulować to np. procesory zwłaszcza LGA to twarde sztuki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każda część dobrze zapakowana powinna dotrzeć bez uszczerbku na zdrowiu, ale jak już mamy spekulować to np. procesory zwłaszcza LGA to twarde sztuki ;)

Ech.. Teraz przypomniałeś mi te stare pancerniaki typu ceramiczne Celerony Mendocino albo pierwsze Pentium I i wcześniejsze (i486 i i386) :lol2: Tym to można było o ścianę rzucać i nic im się nie stało :P.

Co do tematu - nie ma takiej reguły. Gwarancja obejmuje wady produktu, które nie powstały z winy użytkownika, ale produkt miał je już "od nowości" (przynajmniej teoretycznie). Moim zdaniem nie ma co tu spekulować. Transport i wybór zabezpieczenia oraz części do transportu w trudnych warunkach (na przykład) - to już zupełnie inna sprawa.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wśród pamięci ram, zdaża się, że już od nowości są trafione, więc trzeba uważać, jakie się kupuje. W czasie używania za to, o ile były od początku sprawne i się ich nie katuje, to jest małe prawdopodobieństwo uszkodzenia.

Procki są pewniejsze, dużo pewniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sou

Robisz zakupy w najdrozszych sklepach z czesciami kompuerowymi.

PS.kto ci polecil te sklepy ,chyba idiota

www.newegg.com

www.mwave.com

www.zipzoomfly.com/

www.clubit.com/

jak pamieci tanio to

OCZ Platinum Rev2 2GB PC2-6400 DDR2 Dual Channel RAM Kit for $62

Clubit.com

Promotion code EBL08104308301

CORSAIR XMS2 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400)

76$ po rabacie zwrot do 4 tygodni

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16820145034

A co do psucia czesci i gwary,powiem tak

wyslalem juz niejednego kompa,jak dotej pory wszystko wpozadku jeszcze wszystkie chodza.

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, na alasce to za wiel;e sklepow nie ma ;)

WyslaleS? Czyli nie probowac tego wziac do samolotu tylko poczta? Moglbys cos wiecej napisac?;> Wlasnie sie zastanawiam jak to zalatwic zeby bylo sprawnie i bezproblemowo a nie stres ze mi sie cos polamie w plecaku albo mnie nie wpuszcza do samolotu z jakas czescia ;)

Wyjezdzam za jakies 2 tyg wiec za wiele czasu nie mam a widze ze na tych stronach jakies weryfikacje adresu sa itd. Zdaze?;p

Thx za wszelka pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepuscic cie przepuszcza bez problemu,jak niebedzie w nowym opakowaniu to sie niedoczepia,mowisz ze uzywane,jak sie boisz to wysylasz tym,do 7dni expresem lub dluzej jak ci sie podoba.

http://www.polonezparcelservice.com/

tam znajdziesz przedstawicielstwo blisko siebie,na paczce w deklaracji opisujesz ciuchy.

PS

3 tygodnie temu moja stara 7600GT leciala Lotem do Krakowa w bagazu podrecznym,zeby ktos odrazu na lotnisku mogl odebrac,jakos mamusie przepuscili. :D

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi