Sou Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Jak wiadomo kupujac w USA przed powrotem do polski czlowiek troche ryzykuje bo nigdy nie wiadomo czy jakas czesc nie jest uszkodzona lub nie ulegnie uszkodzeniu po miesiacu dzialania;) Orientujecie sie ktore czesci sa na tyle mocarne ze raczej na 95% sie nie sypna?;) Do glowy mi przychodzi ram ale ram akurat tutaj nie jest tani ( wtf?! ). Zakupy zrobie w www.compusa.com lub www.bestbuy.com bo wiecej sklepow tutaj gdzie jestem nie ma :/ Z gory dzieki za porady! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Jak wiadomo kupujac w USA przed powrotem do polski czlowiek troche ryzykuje bo nigdy nie wiadomo czy jakas czesc nie jest uszkodzona lub nie ulegnie uszkodzeniu po miesiacu dzialania;) Orientujecie sie ktore czesci sa na tyle mocarne ze raczej na 95% sie nie sypna?;) Do glowy mi przychodzi ram ale ram akurat tutaj nie jest tani ( wtf?! ). Zakupy zrobie w www.compusa.com lub www.bestbuy.com bo wiecej sklepow tutaj gdzie jestem nie ma :/ Z gory dzieki za porady! Każda część dobrze zapakowana powinna dotrzeć bez uszczerbku na zdrowiu, ale jak już mamy spekulować to np. procesory zwłaszcza LGA to twarde sztuki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Każda część dobrze zapakowana powinna dotrzeć bez uszczerbku na zdrowiu, ale jak już mamy spekulować to np. procesory zwłaszcza LGA to twarde sztuki ;)Ech.. Teraz przypomniałeś mi te stare pancerniaki typu ceramiczne Celerony Mendocino albo pierwsze Pentium I i wcześniejsze (i486 i i386) :lol2: Tym to można było o ścianę rzucać i nic im się nie stało :P. Co do tematu - nie ma takiej reguły. Gwarancja obejmuje wady produktu, które nie powstały z winy użytkownika, ale produkt miał je już "od nowości" (przynajmniej teoretycznie). Moim zdaniem nie ma co tu spekulować. Transport i wybór zabezpieczenia oraz części do transportu w trudnych warunkach (na przykład) - to już zupełnie inna sprawa. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tow3r Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 jak jestes w stanach najlepszy sklep jaki moze byc to www.newegg.com OCN poleca newegg .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Wśród pamięci ram, zdaża się, że już od nowości są trafione, więc trzeba uważać, jakie się kupuje. W czasie używania za to, o ile były od początku sprawne i się ich nie katuje, to jest małe prawdopodobieństwo uszkodzenia. Procki są pewniejsze, dużo pewniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro18 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16814127288 8800 GTX Ultra za 1640zł :-) przy ich zarobkach to taki wydatek nie jest pewnie zbyt odczuwalny :-) a dla mnie Ultra to dwie pensje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tow3r Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 lol porownaniu do polskich cen to wiesz 19000+ za gtx .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4z! Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 OCZ Platinum Revision 2 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory - Retail Extended Voltage Protection - za 188zl :) promocja do jutra na newegg. oplaca sie brac te kosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Cena całkiem zachęcająca, ale nie są to jakieś super kości :? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4z! Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 ale raczej beda lepsze niz moje dotychczasowe 2x1gb Kingston 667 (elpida) czy nie bardzo? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 raczej tak, a poza tym możesz kupić 10 takich i rozprowadzać w wyższej cenie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tow3r Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 lol bierz G.skille... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 To co, kupowac all w stanach i ryzykowac ze jak sie popsuje to koniec?;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) Sou Robisz zakupy w najdrozszych sklepach z czesciami kompuerowymi. PS.kto ci polecil te sklepy ,chyba idiota www.newegg.com www.mwave.com www.zipzoomfly.com/ www.clubit.com/ jak pamieci tanio to OCZ Platinum Rev2 2GB PC2-6400 DDR2 Dual Channel RAM Kit for $62 Clubit.com Promotion code EBL08104308301 CORSAIR XMS2 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) 76$ po rabacie zwrot do 4 tygodni http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16820145034 A co do psucia czesci i gwary,powiem tak wyslalem juz niejednego kompa,jak dotej pory wszystko wpozadku jeszcze wszystkie chodza. Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Wiesz, na alasce to za wiel;e sklepow nie ma ;) WyslaleS? Czyli nie probowac tego wziac do samolotu tylko poczta? Moglbys cos wiecej napisac?;> Wlasnie sie zastanawiam jak to zalatwic zeby bylo sprawnie i bezproblemowo a nie stres ze mi sie cos polamie w plecaku albo mnie nie wpuszcza do samolotu z jakas czescia ;) Wyjezdzam za jakies 2 tyg wiec za wiele czasu nie mam a widze ze na tych stronach jakies weryfikacje adresu sa itd. Zdaze?;p Thx za wszelka pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) Przepuscic cie przepuszcza bez problemu,jak niebedzie w nowym opakowaniu to sie niedoczepia,mowisz ze uzywane,jak sie boisz to wysylasz tym,do 7dni expresem lub dluzej jak ci sie podoba. http://www.polonezparcelservice.com/ tam znajdziesz przedstawicielstwo blisko siebie,na paczce w deklaracji opisujesz ciuchy. PS 3 tygodnie temu moja stara 7600GT leciala Lotem do Krakowa w bagazu podrecznym,zeby ktos odrazu na lotnisku mogl odebrac,jakos mamusie przepuscili. :D Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Tak sie w sumie zastanawiam czy zamiast oszczedzac na czesciach nie lepiej kupic 2 laptopy opchnac na allegro i czesci kupic w polsce? Wyjdzie chyba na to samo a jeszcze gwarancja bedzie... hM?;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Tylko musial bys kupic laptopy,ktore maja gwarancje miedzynarodowa, bo inaczej ciezko bedzie je dobrze sprzedac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek24 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Jeżeli ktoś zechce wysłać do mnie do Polski procesor, to nie będzie z tym problemów? Bo chyba cła to nie musze płacić. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Jeżeli ktoś zechce wysłać do mnie do Polski procesor, to nie będzie z tym problemów? Bo chyba cła to nie musze płacić. Pozdrawiam. ...nie musi z tym, że musi wysłać paczkę jako gift :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...