Skocz do zawartości
AlienMks

Jaka 8600gt ? Galaxy ? Palit ?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć postanowiłem wymienić swoją wysłużoną już kartę Geforce 6600 chociaż daje radę na LOW ale chcę czegoś lepszego. Jestem już przyzwyczajony do kart Nvidi dlatego też wybór padł na 8600GT :)

Tylko jakiej firmy ? Waham sie między:

GALAXY

oraz

PALITEM

Pomóżcie mi która z tych kart ma lepszy stosunek wydajności do ceny ?

A może macie jakieś inne propozycje ? Aha i czy mój zasilacz to pociągnie czy wymienić go na coś lepszego ? Pozdrawiam i z góry dzięki ;)

Edytowane przez AlienMks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny sprzęt do kolesia co sie zastanawia między palitem a galaxy.Ja mam wogule problem z zakupem nowej karty.Też myślałem o geforce 8600gt lecz dużo ludzi mi ją odradza.Jeśli znacie lepsze rozwiązania to pomóżcie.Obecnie mam geforca 7300gs...mógłbym ją podkręcić ale chcę ją sprzedać.Interesuje mnie karta w granicach 400zł.Jeśli coś macie to mówić.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej najlepszy będzie Palit 8600GT. Działa na prawdę bardzo dobrze na NOWYCH sterownikach. W sumie jest jeszcze Radeon 2600PRO, którego można podkręcić na poziom XT, ale bardzo dużo osób go odradza i np. ja bym nie zaryzykował jego kupna w tej chwili. Tak więc moim zdaniem weź Palita 8600GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palit, bo Galaxy niestety ostatnio popisał się kilkoma wpadkami. Trzeba mieć sporo szczęścia, żeby trafić na dobrą sztukę z Galaxy.

hmm moje 3 ostatnie karty w przeciągu 2 lat były/są od galaxy i ani razu nie miałem z nimi problemu wręcz przeciwnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamięci bez modów tak wysoko nie pójdą ale żeby poprawie użyć tych 2ghz na pamięciach musiałbyś rdzeń puścić przynajmniej na 800 które zwykły gt jak i sonic i sonic + zrobią dopiero po modach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc co najlepiej zwykłego PALITA 8600GT ? Za ok 360 zł ? Czy mój zasilacz to pociągnie ? Dodam jeszcze że zmieniam proca na F3 i zamierzam go puścić na 3Ghz :)

Edit:

Czy może ten 8600GT SONIC za 385 zł to chyba tanio ?

Edytowane przez AlienMks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm moje 3 ostatnie karty w przeciągu 2 lat były/są od galaxy i ani razu nie miałem z nimi problemu wręcz przeciwnie

Ja też lubię firmę Galaxy, ale niestety ostatnio jej grafiki potrafią wyświetlać artefakty na taktowaniach nominalnych. Ale mam nadzieję, że kolejne produkty będą już bardziej dopracowane :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba zdecyduje się na ten model karty.

http://www.ulubiony.pl/komputery/karty_gra...nic_169698.html

Mam sklep na miejscu więc odbiorę sobie osobiście. Sądzicie że się opłaca ?

Myśle że tak , co do o/c wszystko zależy od sztuki , sonic ma ten plus że chłodzenie jest wydajniejsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym miał kasę to bym ją brał, ale niestety mam max 400 zł więc chyba wezmę tą co podałem. Hmmm może widzieliście gdzieś to co podał serwal4 w Warszawie ? Już nawet za te 400 +/- 20 zł ale to już max. Za jakieś pół roku może później planuje kupić drugą taką i połączyć w SLI. Myślicie że to ma sens ? Czy lepiej zbierać na 8800GTS ? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi