AlienMks Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) Cześć postanowiłem wymienić swoją wysłużoną już kartę Geforce 6600 chociaż daje radę na LOW ale chcę czegoś lepszego. Jestem już przyzwyczajony do kart Nvidi dlatego też wybór padł na 8600GT :) Tylko jakiej firmy ? Waham sie między: GALAXY oraz PALITEM Pomóżcie mi która z tych kart ma lepszy stosunek wydajności do ceny ? A może macie jakieś inne propozycje ? Aha i czy mój zasilacz to pociągnie czy wymienić go na coś lepszego ? Pozdrawiam i z góry dzięki ;) Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez AlienMks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Palit 8600gt , bo Galaxy czesto sie psuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modman Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 j.w Palit :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Palit, bo Galaxy niestety ostatnio popisał się kilkoma wpadkami. Trzeba mieć sporo szczęścia, żeby trafić na dobrą sztukę z Galaxy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilpage Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Mam podobny sprzęt do kolesia co sie zastanawia między palitem a galaxy.Ja mam wogule problem z zakupem nowej karty.Też myślałem o geforce 8600gt lecz dużo ludzi mi ją odradza.Jeśli znacie lepsze rozwiązania to pomóżcie.Obecnie mam geforca 7300gs...mógłbym ją podkręcić ale chcę ją sprzedać.Interesuje mnie karta w granicach 400zł.Jeśli coś macie to mówić. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Raczej najlepszy będzie Palit 8600GT. Działa na prawdę bardzo dobrze na NOWYCH sterownikach. W sumie jest jeszcze Radeon 2600PRO, którego można podkręcić na poziom XT, ale bardzo dużo osób go odradza i np. ja bym nie zaryzykował jego kupna w tej chwili. Tak więc moim zdaniem weź Palita 8600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s1s Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zobacz jeszcze taka grafe: Palit Soinc . Tez palit i ma seryjnie sporo wyższe taktowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Palit, bo Galaxy niestety ostatnio popisał się kilkoma wpadkami. Trzeba mieć sporo szczęścia, żeby trafić na dobrą sztukę z Galaxy. hmm moje 3 ostatnie karty w przeciągu 2 lat były/są od galaxy i ani razu nie miałem z nimi problemu wręcz przeciwnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 A co sądzicie o wersji 8600GT SONIC PLUS ? 625/2000 :D więc chyba sporo wyższe niż normalnie :) Zwykły PALIT się chyba do takiej wartości nie podkręci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 pamięci bez modów tak wysoko nie pójdą ale żeby poprawie użyć tych 2ghz na pamięciach musiałbyś rdzeń puścić przynajmniej na 800 które zwykły gt jak i sonic i sonic + zrobią dopiero po modach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) Więc co najlepiej zwykłego PALITA 8600GT ? Za ok 360 zł ? Czy mój zasilacz to pociągnie ? Dodam jeszcze że zmieniam proca na F3 i zamierzam go puścić na 3Ghz :) Edit: Czy może ten 8600GT SONIC za 385 zł to chyba tanio ? Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez AlienMks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Podobno sonic troche wyzej lata na rdzeniu, ale ja bym bral gt zwykle, teraz wszystko tak samo sie kreci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 hmm moje 3 ostatnie karty w przeciągu 2 lat były/są od galaxy i ani razu nie miałem z nimi problemu wręcz przeciwnie Ja też lubię firmę Galaxy, ale niestety ostatnio jej grafiki potrafią wyświetlać artefakty na taktowaniach nominalnych. Ale mam nadzieję, że kolejne produkty będą już bardziej dopracowane :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Pomóżcie mi podjąć decyzje. Kupić Palita 8600GT za 360 czy wersje Sonic za 385 zł ? Różnica 25 zł jest dla mnie akceptowalna więc co wybrać ? Opłaca się dołożyć ? Chcę kupić karę jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 ja polecam Sonica, bo osiąga podobno więcej na rdzeniu i ma lepsze chłodzenie, a na Palicie nie zmienisz chłodzenia - może się przydać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Niby czemu nie zmieni. Jak sie postara to nie zerwie plomby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 w każdym razie polecam brać Sonica albo nawet Sonic+, podobno najbardziej opłacalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 beka a gdzie można dostać w rozsądnej cenie Sonica+ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 http://allegro.pl/item224763406_palit_8600...0_box_nowe.html tylko tu znalazłem :| ale po sklepach na 100% znajdziesz taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 http://allegro.pl/item226459395_palit_8600...onic_dx10_.html 409zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Chyba zdecyduje się na ten model karty. http://www.ulubiony.pl/komputery/karty_gra...nic_169698.html Mam sklep na miejscu więc odbiorę sobie osobiście. Sądzicie że się opłaca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 za 20zł + wysyłka masz lepszą wersję z pamiątkami 1ns - grafy podobnie się podkręcą, ale imo warto dopłacić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Chyba zdecyduje się na ten model karty. http://www.ulubiony.pl/komputery/karty_gra...nic_169698.html Mam sklep na miejscu więc odbiorę sobie osobiście. Sądzicie że się opłaca ? Myśle że tak , co do o/c wszystko zależy od sztuki , sonic ma ten plus że chłodzenie jest wydajniejsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Nie jest zła, ale lepiej weź tą, co podał serwal4 :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Gdybym miał kasę to bym ją brał, ale niestety mam max 400 zł więc chyba wezmę tą co podałem. Hmmm może widzieliście gdzieś to co podał serwal4 w Warszawie ? Już nawet za te 400 +/- 20 zł ale to już max. Za jakieś pół roku może później planuje kupić drugą taką i połączyć w SLI. Myślicie że to ma sens ? Czy lepiej zbierać na 8800GTS ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 ChrisG w temacie o 8600gt podawal gdzies wyniki testow robionych z 2x8600gt :) Z tego co pamietam wyniki byly bardzo zachecajace, czasem wyprzedzaly 8800gts. ( Jednak lepiej poszukaj, bo nie chce w blad wprowadzic ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Więc chyba się ostatecznie zdecyduje na PALITA SONIC 600/1600 za 385 zł. xacti orientujesz się może czy mój zasilacz podoła takiemu obciążeniu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Nie jest to takie duze obciazenie :) 8600gt sa oszczedne ; > Powinno byc ok, tzn na pewno nic sie nie popali. Fortrony to dosc porzadne zasilacze. Jak bedzie mu za malo mocy to wtedy wymienisz. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 8600GT ciągnie tyle mocy co 7600GS :) A jak fortron zacznie się pocić to go zmień. Na pewno się nie zjara ot tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 A jak poznam ze fortron zaczyna sie pocić ? Wciąż się zastanawiam czy zwykły 8600GT czy też SONIC. Ponoć oba kręcą się w granicach 700/1800 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...