xacti Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Sonic ma na starcie lepsze chlodzenie ;) To ze fortron sie poci poznasz po: 1. Temperaturze ;) 2. To, ze komputer nie bedzie stabilny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 A jak poznam ze fortron zaczyna sie pocić ? Wciąż się zastanawiam czy zwykły 8600GT czy też SONIC. Ponoć oba kręcą się w granicach 700/1800 ? A może tak Sonic+? Np. tutaj jest tanio. Ma już standardowe taktowania 625/1800 i pamiątki 1 ns. Sam bym go kupił w tej chwili, gdybym miał więcej kasy. Niestety w tym sklepie nigdy nic nie kupowałem i go nie znam, ale nie wygląda źle ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Ale ponoć wyższa częstotliwość mem wcale znacząco nie wpływa na wydajność i ponoć te 1600 starcza. A względem tej karty którą ja chcę kupić to jest jakieś 15 zł różnicy plus 25 zł za wysyłkę to już razem 40 zł a to sporo. Teraz to jestem już w dołku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 1600MHz nie zawsze styka. 1800MHz to rozsadna wartosc. Ale sonica zwyklego tez podgonisz na tyle lub wiecej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Więc wychodzi na to że kupie SONICA za 360 zł i wykręcę go jak najwięcej się da. Lub dołożę te 20 zł i kupie S+ ? A za pół roku druga i w SLI :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
midnightfaust Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 A za pół roku druga i w SLI :D hmm bo ja wiem czy sie oplaca dawac drugą 8600gt w sli, pozatym za pol roku duzo sie pozmienia na rynku kart... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 przy 8600GT się opłaca, przynajmniej na dziś - bo są tanie jak barszcz , a wydajne jak sterydy :D A co będzie za pół roku na rynku kart - nie wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 a teraz na nowych sterownikach ATI ?? mozna by kupic radka 2600PRO w everonie za 296zl i wykrecic do wartosci XT ?? na nowych sterach podobno lepiej chodzi ale dalej jeszcze nie tak jak 8600gt na ile moze pojsc pamiec z referencyjnego 8600gt 540/1400... zorobie chociaz z 1700 jak na moim starym 7600GS ? czy bez vmoda sie nie obejdzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr3k1 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Raczej każdy 8600GT powinien zrobić na pamięciach 1700-1800Mhz bez vmoda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Co sądzicie o tym SONIC+ 625/1800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Brać :) Najlepszy stosunek cena/wydajność/oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 A jak poznam ze fortron zaczyna sie pocić ? Wciąż się zastanawiam czy zwykły 8600GT czy też SONIC. Ponoć oba kręcą się w granicach 700/1800 ?Na non-sonic nie zrobisz 1800mhz , mało który sonic robi 1800mhz na pamięciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Ja proponuję Sparkle GeForce 8600 GT Posiada referencyjne PCB, tylko polimerowe kondensatory czyli coś jak eVGA ChrisaG. Jak nie dają syfiatego rdzenia to powinien bardzo ładnie iść ze względu na dużo lepsze zasilanie niż Palit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) Jak lepsze zasilanie - w obu kartch jest jednofazowe zasilanie gpu i spokojnie wytrzymują napięcie na gpu w granicach 1.7v. Polimerowe kondesatory wystarczą , że są zapodane do filtracji napięcia dla gpu , dla mem nie muszą być. Poza tym ważne jest żeby miały niską rezystancje wew. , a czy są polimerowe czy zwykłe elektrolity to już mniej istotne. Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Czyli brać tego co podałem w linku ? Dziwi mnie tylko to że na zdjęciu tej karty na pudełku jest 600/1600 ale to może tylko pomyłka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Witam Czy ktoś z Was przesiadał się z Galaxy 7600GS (Zalman, 1.2 ns) na 8600GT np. Palita (tego nie Sonic) ? Jesli tak, jak wrazenia? Warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...