Skocz do zawartości
AlienMks

Jaka 8600gt ? Galaxy ? Palit ?

Rekomendowane odpowiedzi

A jak poznam ze fortron zaczyna sie pocić ? Wciąż się zastanawiam czy zwykły 8600GT czy też SONIC. Ponoć oba kręcą się w granicach 700/1800 ?

A może tak Sonic+? Np. tutaj jest tanio. Ma już standardowe taktowania 625/1800 i pamiątki 1 ns. Sam bym go kupił w tej chwili, gdybym miał więcej kasy. Niestety w tym sklepie nigdy nic nie kupowałem i go nie znam, ale nie wygląda źle ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ponoć wyższa częstotliwość mem wcale znacząco nie wpływa na wydajność i ponoć te 1600 starcza. A względem tej karty którą ja chcę kupić to jest jakieś 15 zł różnicy plus 25 zł za wysyłkę to już razem 40 zł a to sporo. Teraz to jestem już w dołku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a teraz na nowych sterownikach ATI ??

mozna by kupic radka 2600PRO w everonie za 296zl i wykrecic do wartosci XT ??

na nowych sterach podobno lepiej chodzi ale dalej jeszcze nie tak jak 8600gt

na ile moze pojsc pamiec z referencyjnego 8600gt 540/1400... zorobie chociaz z 1700 jak na moim starym 7600GS ? czy bez vmoda sie nie obejdzie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak poznam ze fortron zaczyna sie pocić ? Wciąż się zastanawiam czy zwykły 8600GT czy też SONIC. Ponoć oba kręcą się w granicach 700/1800 ?

Na non-sonic nie zrobisz 1800mhz , mało który sonic robi 1800mhz na pamięciach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuję Sparkle GeForce 8600 GT

Posiada referencyjne PCB, tylko polimerowe kondensatory czyli coś jak eVGA ChrisaG. Jak nie dają syfiatego rdzenia to powinien bardzo ładnie iść ze względu na dużo lepsze zasilanie niż Palit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak lepsze zasilanie - w obu kartch jest jednofazowe zasilanie gpu i spokojnie wytrzymują napięcie na gpu w granicach 1.7v. Polimerowe kondesatory wystarczą , że są zapodane do filtracji napięcia dla gpu , dla mem nie muszą być. Poza tym ważne jest żeby miały niską rezystancje wew. , a czy są polimerowe czy zwykłe elektrolity to już mniej istotne.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi