pastor Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 jestem posiadaczem wlasnie plyty glownej asus a7v333 moze jest ktos tez jej posiadaczem i mam takie zapytanko bo jak podkrecam magistrala procka zalozmy puszczam go na 160 na magistrali to nie moge juz dzielnika zmienic pokazuje ze jest 1 do 1. czy plyta sama automatycznie zmienia dzielnik czy musze jakas zworke na plycie przestawic . pomozcie mi!!! jak sie zmienia ten dzielnik !!!? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El DZiobaKo Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 powyżej 140 Mhz na FSB faktorek skacze na 1:1 i wydaje mi się, że nie można tego zmienić <cudowaliśmy u kolegi> (mam nadzieje że jeśli posiadasz DDR-ki to zapewne pamiętasz, iż one pracują na x2) więc masz 320 M.......chyba, że chcesz niżej zjechać :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastor Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 w sklepie mi powiedzieli ze trzeba zworke przestawic odpowiednia zeby zmeiniac sobie dzielnik ??? !!!! to ciekawe musze jechac zapytac ktora :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 powyżej 140 Mhz na FSB faktorek skacze na 1:1 ? dzielnik 5 włącza się powyżej 150 fsb :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 w sklepie mi powiedzieli ze trzeba zworke przestawic odpowiednia zeby zmeiniac sobie dzielnik ??? !!!! to ciekawe musze jechac zapytac ktora :) a ta zworka to się Jmpeer Free nazywa i służy do odblokowania zmiany mnożnika na procu(nie dzielnika), napięc, fsb z poziomu BIOSu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El DZiobaKo Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Alternatywnie możesz sobie walnąć moda :twisted: w mobo <ale tego musisz sobie już wylukać jak> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresco Fryzjer Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 powyżej 140 Mhz na FSB faktorek skacze na 1:1 ? dzielnik 5 włącza się powyżej 150 fsb :evil: :evil: tego asusa(rev. 1.04) mam już ponad 7 miechów, najpierw miałem na nim 1800+(palomino), a jakiś miesiąć temu przesiadłem się na 1700+(t-bred). Nie mam problemów z poprawnym działaniem całego kompa. Co do dzielnika to niestety jest tylko 1:4. Gdzieś przerzucając tony stron dotyczące bardzo konkretnych szczegółów o tej płycie natknąłem się na info, że niby od magistrali 150MHz zmienia się dzielnik na 1:5. Ja eksperymentując - podkręcając tego proca zaobserwowałem, że niestety dzielnik 1:5 nie występuje !!! Sprawdzałem to SiSoft Sandrą (odczytywałem prędkość PCI i AGP). Jeszcze jedno spostrzeżenie mam co do płyty/biosu, mianowicie oznaczenia FSB/PCI w biosie nie są rzeczywiste. Np oznaczenie 150/30 jest fałszywe bo w Sandrze pokazuje PCI=38, 166/33 - w sandrze 42, 180/36 - w sandrze 45 itd. Ważna informacja to, że bios mam w wersji 1016 - ostatni stabilny (nowszych beta 1017 i 1018 nie próbowałem). Właściwie to nie wiem co dalej zrobić z tym fantem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 powyżej 140 Mhz na FSB faktorek skacze na 1:1 ? dzielnik 5 włącza się powyżej 150 fsb :evil: :evil: tego asusa(rev. 1.04) mam już ponad 7 miechów, najpierw miałem na nim 1800+(palomino), a jakiś miesiąć temu przesiadłem się na 1700+(t-bred). Nie mam problemów z poprawnym działaniem całego kompa. Co do dzielnika to niestety jest tylko 1:4. Gdzieś przerzucając tony stron dotyczące bardzo konkretnych szczegółów o tej płycie natknąłem się na info, że niby od magistrali 150MHz zmienia się dzielnik na 1:5. Ja eksperymentując - podkręcając tego proca zaobserwowałem, że niestety dzielnik 1:5 nie występuje !!! Sprawdzałem to SiSoft Sandrą (odczytywałem prędkość PCI i AGP). Jeszcze jedno spostrzeżenie mam co do płyty/biosu, mianowicie oznaczenia FSB/PCI w biosie nie są rzeczywiste. Np oznaczenie 150/30 jest fałszywe bo w Sandrze pokazuje PCI=38, 166/33 - w sandrze 42, 180/36 - w sandrze 45 itd. Ważna informacja to, że bios mam w wersji 1016 - ostatni stabilny (nowszych beta 1017 i 1018 nie próbowałem). Właściwie to nie wiem co dalej zrobić z tym fantem. akurat sandra to bym sie nie sugerowal :? Ten asus na 100% ma dzielnik 1/5.Juz widzialem durony ktore pracowaly na tej plycie przy fsb180 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 powyżej 140 Mhz na FSB faktorek skacze na 1:1 ? dzielnik 5 włącza się powyżej 150 fsb :evil: :evil: tego asusa(rev. 1.04) mam już ponad 7 miechów, najpierw miałem na nim 1800+(palomino), a jakiś miesiąć temu przesiadłem się na 1700+(t-bred). Nie mam problemów z poprawnym działaniem całego kompa. Co do dzielnika to niestety jest tylko 1:4. Gdzieś przerzucając tony stron dotyczące bardzo konkretnych szczegółów o tej płycie natknąłem się na info, że niby od magistrali 150MHz zmienia się dzielnik na 1:5. Ja eksperymentując - podkręcając tego proca zaobserwowałem, że niestety dzielnik 1:5 nie występuje !!! Sprawdzałem to SiSoft Sandrą (odczytywałem prędkość PCI i AGP). Jeszcze jedno spostrzeżenie mam co do płyty/biosu, mianowicie oznaczenia FSB/PCI w biosie nie są rzeczywiste. Np oznaczenie 150/30 jest fałszywe bo w Sandrze pokazuje PCI=38, 166/33 - w sandrze 42, 180/36 - w sandrze 45 itd. Ważna informacja to, że bios mam w wersji 1016 - ostatni stabilny (nowszych beta 1017 i 1018 nie próbowałem). Właściwie to nie wiem co dalej zrobić z tym fantem. Sandra przecież kłamie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodex Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Nie tylko SiSof Sandra !!Nie tylko SiSof Sandra !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresco Fryzjer Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Wszystko gra :) Dorwałem program SetFSB i on pokazuje prawidłowo tzn. pokazuje takie wartości pci jakie są w biosie przy danym fsb. Reasumując rzeczywiście powyżej 150MHz dzielnik jest 1:5. Sorki za zamieszanie. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdik Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 powyżej 140 Mhz na FSB faktorek skacze na 1:1 ? dzielnik 5 włącza się powyżej 150 fsb :evil: :evil: tego asusa(rev. 1.04) mam już ponad 7 miechów, najpierw miałem na nim 1800+(palomino), a jakiś miesiąć temu przesiadłem się na 1700+(t-bred). Nie mam problemów z poprawnym działaniem całego kompa. Co do dzielnika to niestety jest tylko 1:4. Gdzieś przerzucając tony stron dotyczące bardzo konkretnych szczegółów o tej płycie natknąłem się na info, że niby od magistrali 150MHz zmienia się dzielnik na 1:5. Ja eksperymentując - podkręcając tego proca zaobserwowałem, że niestety dzielnik 1:5 nie występuje !!! Sprawdzałem to SiSoft Sandrą (odczytywałem prędkość PCI i AGP). Jeszcze jedno spostrzeżenie mam co do płyty/biosu, mianowicie oznaczenia FSB/PCI w biosie nie są rzeczywiste. Np oznaczenie 150/30 jest fałszywe bo w Sandrze pokazuje PCI=38, 166/33 - w sandrze 42, 180/36 - w sandrze 45 itd. Ważna informacja to, że bios mam w wersji 1016 - ostatni stabilny (nowszych beta 1017 i 1018 nie próbowałem). Właściwie to nie wiem co dalej zrobić z tym fantem. WITAM z tym fsb 150 to masz racje to jest raczej granica od ktorej sie walcza dzielnik 1/5 natomiast z biosem to ja mam obecnie 1016 i jest calkiema badz co badz osiagnalem fsb 191 przy pelnej stabilnosci czego nie moge powiedziec o poprzednich wersjach aaaa moze cos slyszales o modzie na plyte a7v333 czulko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresco Fryzjer Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 WITAM z tym fsb 150 to masz racje to jest raczej granica od ktorej sie walcza dzielnik 1/5 natomiast z biosem to ja mam obecnie 1016 i jest calkiema badz co badz osiagnalem fsb 191 przy pelnej stabilnosci czego nie moge powiedziec o poprzednich wersjach aaaa moze cos slyszales o modzie na plyte a7v333 czulko chodzi Ci o mod na napięcie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastor Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 czy wie ktos czy jest mozliwosc zwiekszenia napiecia AGP albo jakos karty graficznej, posiadam plyte ASUS A7v333, karta to radeon9700. Moze jest jakas zworka na plycie lub cos??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Sandra przecież kłamie Może nie tyle kłamie co zgaduje i nie zawsze jej to wychodzi :wink: Wg niej to na cały czas mam pci=50 więc czym tu się przejmować... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dividie Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Mylicie 2 różne dzielniki. Jeden dotyczy pci i fsb (1/5), a drugi magistrali procesora i pamięci (1:1) i pozwala na asynchroniczną pracę pamięci. Mam asusa a7v333 rev2.0 i dzielnik 1/5 jest. Z tego co pamiętam tylko wersja 1.04 nie ma tego dzielnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Mylicie 2 różne dzielniki. Jeden dotyczy pci i fsb (1/5), a drugi magistrali procesora i pamięci (1:1) i pozwala na asynchroniczną pracę pamięci. Mam asusa a7v333 rev2.0 i dzielnik 1/5 jest. Z tego co pamiętam tylko wersja 1.04 nie ma tego dzielnika.lol 8O a dlaczego tylko wersja 1.04 miałaby nie mieć tego dzielnika, jeśli jest on typowy dla KT333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastor Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 tak wszystkie wasze wypowiedzi dotyczace dzielnika sa jasne i prawda jest za ASUS ma owy 1/5. ALE CZY PLYTA POSIADA MOZLIWOSC ZWIEKSZENIA NAPIECIA NA SLOT AGP :??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 ALE CZY PLYTA POSIADA MOZLIWOSC ZWIEKSZENIA NAPIECIA NA SLOT AGP :??????? Wszem i wobec zawiadamiam Cie iż taka możliwość nie istnieje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dividie Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Mylicie 2 różne dzielniki. Jeden dotyczy pci i fsb (1/5), a drugi magistrali procesora i pamięci (1:1) i pozwala na asynchroniczną pracę pamięci. Mam asusa a7v333 rev2.0 i dzielnik 1/5 jest. Z tego co pamiętam tylko wersja 1.04 nie ma tego dzielnika.lol 8O a dlaczego tylko wersja 1.04 miałaby nie mieć tego dzielnika, jeśli jest on typowy dla KT333 Na www.ocforums.com tak pisali posiadacze, sam nie sprawdzałem - widocznie Asus coś spieprzył. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...