paladyn Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Ostatnio zakupiłem 2 delty do mojej nagrzewnicy z nysy. Cel był jeden puścić je na 5v i cieszyć się ciszą . Gdy włączyłem delty na 5v ,to podmuch jest niesłyszalny ,ale łożyska tak warkotają ,że głowa boli Czy można jakoś ściszyć łożyska kulkowe? np dając kapkę oleju? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modman Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Możesz spróbować , czasami coś to daje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Nie czaje, kupiles delty i chciales cieszyc sie cisza? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paladyn Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Dokładnie. Chodzi mi jak ściszyć to cholerne łożysko? ,bo sam powiew powietrza jest cichy ,ale łożyska hałasują bardziej niż przepływ powietrza. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Delta i cisza :lol: Szesciolitrowe v8 do jazdy po zakupy... :lol2: Dla ciszy czlowiek kupuje Papsta :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Nie chciałbym dołączać do grona malkontentów, którzy zamiast doradzać ironizują... ale wobec decydowania się na Delty trudno jest postąpić inaczej. Te wentylatory są stworzone do długiej, wytężonej pracy - nie dziw się zatem, że łożysko pracuje głośno nawet na 5V. Ono ma być trwałe, a nie ciche :rolleyes: Wyciszyć będzie więc bardzo trudno :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Ja mam taka delte i regulatorem jest zwolniona do 5v-6v chyba. Cichutko, jak trzeba to @12v i wtedy jest juz sporo glosniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 manieq1 Teraz mamy 2 opcje - albo trafiles na sztuki ktore byly ledwo uzywane albo nie slyszysz lozysk. Gdyby nie to ze nie chce ciac budy zeby przystosowac wentylacje dla 120mm z mila checia przetestowalbym swoja wytrzymalosc na terkot [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Cicha delta jest tylko dla człowieka któremu słoń ucho przydepnął- te wentylatory nie są ciche na żadnym napięciu. Terkoczą nawet na 3v wiem bo w swoim czasie nimi handlowałem i przerabiałem chyba z 150 sztuk 2 czy 3 modeli. Nowa czy używna, 045 czy 0.9a nie ma szans na pozbycie sie terkotania. Osobiście miałem na nagrzewnicy delty całe 2,5 tyg- potem w trybie awaryjnym zakupiłem 2 fanderki i jestem happy od tego czasu czyli już ponad rok :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Ale ta moja jest naprawde prawie nieslyszalna. Przykleilem ja superglue zamiast stockowego wentyla na pentku qc80cu. Kupilem ja jako nowa i chyba taka jest, uzywam jej parenascie dni. Jakbym mial mikrofon to bym wyslal odglosy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Moze ktos byl smieszny i wymienil lozysko na inna kulke albo slizg? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) Ale ta moja jest naprawde prawie nieslyszalna. Przykleilem ja superglue zamiast stockowego wentyla na pentku qc80cu. Kupilem ja jako nowa i chyba taka jest, uzywam jej parenascie dni. Jakbym mial mikrofon to bym wyslal odglosy:)Albo jestes przygluchawy, albo ktos sprzedal Ci jakis wentyl z przeklejona naklejka DELTY :D Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 http://www.dzikie.net/index.php?art=fan_clean Myślę, że to pomoże. Bo te wszystkie Delty kupione na allegro są mocno używane (zazwyczaj w serwerach). Ja właśnie kupiłem też Deltę na chłodniczkę i coś mi terkoczą łożyska. Spróbuję ją przeczyścić i powiem ci czy pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Chodz jak silnik pojazdu Kupicy :-P btw nie wiedzialem ze delta od 3v rusza o_O (teoretycznie miala by wtedy ok 800rpm ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paladyn Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Damikor jeśli możesz to spróbuj nasmarować i daj znać czy jest jakaś poprawa B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Nie pomoze :D Uwierzcie te wentyle to po prostu musza terkotac. Delty trzyma sie w szufladzie i wyciaga tylko na powazne benche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Nie pomoze :D Uwierzcie te wentyle to po prostu musza terkotac. Delty trzyma sie w szufladzie i wyciaga tylko na powazne benche. Potwierdzam, nie jedna Delte mialem, na zwolnionych obrotach terkocze (taka jej uroda). Te wentylatory sa tylko na powazne upaly i benche, nic wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Nie uciszysz tego, mozesz lekko posmarowac, ale i tak to nie wiele da. Jak napisali wyzej to wentyle nie dla maniakow ciszy. ps. 4 x 120 0.90A na 7V @ 24/7 - ale mi to nie przeszkadza, bo ten szum jest taki jedyny w swoim rodzaju :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Nie no Delta to coś pięknego do tej pory mam uraz po tym jak przez moją nieuwagę jedna mnie "ugryzła" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Odnalazles paznokcja wbitego w betonowa sciane 3 metry od delty? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Odnalazles paznokcja wbitego w betonowa sciane 3 metry od delty? :wink: Na szczęście paznokcia nie straciłem ale do tego nazwijmy to ładnie incydentu nie miałem pojęcia iż tyle krwi może z palca wypłynąć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 mielam ten sam wypadek ... tyle ze w mojej zlamala sie lopatka ale palec byl siny przez tydzien btw odpalal ktos ta delte na 3v ? ponoc rusza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Odpala mi jak jest w speed fanie 45% i regulator obrotow z pentagrama na minimum (nie wiem ile to v). Ale wtedy skrzypi lozysko, ale dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...