licwin Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Witam. Mam Acera Aspire 3690. Wiem ze kupno tego lapa bylo pomyłką. Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu, nie o krytyczne uwagi na temat tej firmy. Po włączeniu komputera od samego początku kolory są zle wyswietlane, począwszy od ekranu biosu, ekran ładowania windows jest biały, przeglądarka firefox jest głównie w czarnych barwach, z przeblyskami czerwonego, zdjęcia są wyswietlane jak typowy negatyw. iitp. Stało sie to z dnia na dzien poprostu po ponownym właczeniu komputera. Zrobiłem reinstall sterowników grafiki i update biosu i nic nie pomogło. Jestem teraz w Uk, gdybym był w Polsce zapewne starał bym sie oddac komputera do serwisu. Moze ktoś z Forumowiczów spotkał sie z takim przypadkiem, prosze o pomoc. Pozdrawiam Tomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Witam. Mam Acera Aspire 3690. Wiem ze kupno tego lapa bylo pomyłką. Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu, nie o krytyczne uwagi na temat tej firmy. Po włączeniu komputera od samego początku kolory są zle wyswietlane, począwszy od ekranu biosu, ekran ładowania windows jest biały, przeglądarka firefox jest głównie w czarnych barwach, z przeblyskami czerwonego, zdjęcia są wyswietlane jak typowy negatyw. iitp. Stało sie to z dnia na dzien poprostu po ponownym właczeniu komputera. Zrobiłem reinstall sterowników grafiki i update biosu i nic nie pomogło. Jestem teraz w Uk, gdybym był w Polsce zapewne starał bym sie oddac komputera do serwisu. Moze ktoś z Forumowiczów spotkał sie z takim przypadkiem, prosze o pomoc. Pozdrawiam Tomek Jeżeli nawet w BIOSie kolory są źle wyświetlane, to najprawdopodobniej winna jest karta graficzna lub ewentualnie taśma łącząca matrycę z kartą. Skoro komputer jest na gwarancji to raczej nic samemu nie zrobisz. Jedyne co możesz uczynić to wysłać laptopa do serwisu. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 ewentualnie taśma łącząca matrycę tasma nie ma nic do tego, to jest element pasywny przesylajacy sygnal, nie ma mozliwosci by kabelek odwrocil sygnal jak wyzej, jesli w biosie tez jest blad to grafika (uklad badz bios) jesli podczas ladowania systemu to albo sterownik (reinstalka) albo grafika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
licwin Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Błąd jest tez w biosie, macie chyba racje że samemu nic nie zrobie. :/ pozostało mi się męczyć 3 tygodnie na tym negatywie, mam nadzieje ze nie strace wzroku ;) . we wrześniu oddam srAcera do servisu, dzieki za odpowiedzi, pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
licwin Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Napisałem do serwisu acera i odpisali mi zeby zrobic przywrócenie do ustawien fabrycznych za pomocą eRecovery, nie wiem czy jest sens, bo ten negatyw mam juz od biosu, ale chyba spróbuje, ... w przypadku gdyby to nie zadziałało mam wysłac kompa do serwisu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Napisałem do serwisu acera i odpisali mi zeby zrobic przywrócenie do ustawien fabrycznych za pomocą eRecovery, nie wiem czy jest sens, bo ten negatyw mam juz od biosu, ale chyba spróbuje, ... w przypadku gdyby to nie zadziałało mam wysłac kompa do serwisu ;)daruj sobie, to nic nie da, stracisz tylko czas, system nie ma nic do biosu, jedynie co to mozesz zresetowac ustawienia biosu ale to tez najprawdopodobniej nic nie da oddaj do serwisu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...