Skocz do zawartości
kaktusr

Max Proces Bezczynności!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam problem z kompem kupionym jako zestaw komunijny dla rodzinki, dzieja sie na nim rzeczy co najmniej dziwne.

bebechy- to płyta Intel radio spring D945 PLRN

do tego Celeron D325 3200MHz (24x133) Cedar Mill 512 nie podkręcany

DDR2 512MB w jednej kości

zasilacz 360W

System XP pro SP2 +autopatcher z kwietnia bodajze...

Sprawa polega na tym ze komp strasznie muli a ostatnio jak instalowałem na nim gierkę wykorzystując deamona po prostu myslalem uświerknę przy nim... z ciekawości sprawdziłem menedżera zadań - i okazało sie, ze proces bezczynności wahal sie (w czasie instalacji tejze gry) w granicach 78-98% a proces instalacyjny zajmowal 1-2% - Osssoooccchhooozzzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby sie cus w ogole dzialo to bym sie nie "denerwowal" ale to sie prawie nic nie dzialo - a proces instalacji z 2 cd emulowanych deamonem trwal podad 1,5h!

teraz dla przykladu instalowalem gtasa z emulowanego napedu i zuzycie procka 30% (sam proces instalacyjny tyle prawie "zajmowal" )proces bezczynnosci max 70% (ale to moj C2D6400)

Dlaczego tam instalki (bo to nie tylko ta, ktora mnie tak rozwalila ostatnio) przebiegaja tak jakby byly procesami calkowicie peryferyjnymi? HDD tez wcale sie nie przemeczal...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi