wormux29 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Witam ! Mam problem. Zrobiłem stronę internetową www.vista.boo.pl Ostatnio w internecie napotkałem na identyczną stronę www.vistapc.pl . Każdy artykuł jest identyczny. Autor tej strony vistapc.pl przywłaszczył sobie wszystko. Pracowałem nad tą stroną od 2 miesięcy. Na szczęście autor plagiatu jest totalnym leniem. Wszystkie obrazy w artykułach pochodzą z mojej strony tzn. Jeżeli damy by pokazać źródło obrazka to otrzymujemy ( http://vista.boo.pl/images/defragmentacja.jpg ) czyli moja strona vista.boo.pl ... nie wiem co za bardzo mam zrobić i do kogo zwrócić się o pomoc ... Także w jego kodzie źródłowym można dopatrzeć się odnośników do mojej strony www. Proszę o poradę co w takiej sprawie można zrobić ? Z góry dziękuje za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Daj w htaccess blokade hotlinkowania i ustaw na hotlinki odpowiedni obrazek typu ' Jestem złodziejem, ukradłem te zdjęcia z ...." :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) ha wiem coś o tym... złodzieje internetowi to plaga. Na moje szczęście znajomi z PPC odnaleźli na pewnym forum dziwnie taki sam artykuł jak z mojej stronki... a tam, krótka reprymenda i interwencja moderatora i po krzyku. Raz też znalazłem inny większy artykuł na stronie nie moderowanej już przez ludzi prawych... Napisałem mejla z pogruszkami i człowiek wycofał się :). sgj masz jakiś tutek jak to zrobić, bo ile razy podchodziłęm do httaccesów to nic z tego nie wychodziło a pomysł wygląda na ciekawy :) Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 RewriteEngine onRewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www\.)?nazwa.pl/.*$ [NC]RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$RewriteRule \.(jpg)$ /hotlink.jpg [L] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 ja znam osobe, która prowadzi stronke o grzybach :] na tego typu rzeczach (kradzieże fotek i textów) dość dużo już zarobiła ;) zresztą to że zablokujesz hotlinkowanie, to tamta osoba i tak bedzie mogła sobie przekopiować na własny serwer obrazki z Twojej strony :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 wiem ze będzie.. dlatego kazde prawie zdjęcie mam oznakowane własnym logo :).. te, któe nie były.. zostały skradzione :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...