Skocz do zawartości
wormux29

Kradzierz Strony Internetowe !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam problem. Zrobiłem stronę internetową www.vista.boo.pl Ostatnio w internecie napotkałem na identyczną stronę www.vistapc.pl . Każdy artykuł jest identyczny. Autor tej strony vistapc.pl przywłaszczył sobie wszystko. Pracowałem nad tą stroną od 2 miesięcy. Na szczęście autor plagiatu jest totalnym leniem. Wszystkie obrazy w artykułach pochodzą z mojej strony tzn. Jeżeli damy by pokazać źródło obrazka to otrzymujemy ( http://vista.boo.pl/images/defragmentacja.jpg ) czyli moja strona vista.boo.pl ... nie wiem co za bardzo mam zrobić i do kogo zwrócić się o pomoc ... Także w jego kodzie źródłowym można dopatrzeć się odnośników do mojej strony www.

Proszę o poradę co w takiej sprawie można zrobić ?

Z góry dziękuje za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ha wiem coś o tym... złodzieje internetowi to plaga. Na moje szczęście znajomi z PPC odnaleźli na pewnym forum dziwnie taki sam artykuł jak z mojej stronki... a tam, krótka reprymenda i interwencja moderatora i po krzyku.

Raz też znalazłem inny większy artykuł na stronie nie moderowanej już przez ludzi prawych... Napisałem mejla z pogruszkami i człowiek wycofał się :).

sgj masz jakiś tutek jak to zrobić, bo ile razy podchodziłęm do httaccesów to nic z tego nie wychodziło a pomysł wygląda na ciekawy :)

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja znam osobe, która prowadzi stronke o grzybach :] na tego typu rzeczach (kradzieże fotek i textów) dość dużo już zarobiła ;) zresztą to że zablokujesz hotlinkowanie, to tamta osoba i tak bedzie mogła sobie przekopiować na własny serwer obrazki z Twojej strony :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi