Cebix Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 Aha, czyli po prostu C coupe, no nie slyszalem jeszcze takiego skrotu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 (edytowane) mercedes w akcji :) Mercedes przed sądem za tandetny samochód. Sprawa trwa 6 lat Była podobna sytuacja z pewnym SL'em. Po raz kolejny muszę powtórzyć, że Mercedes to KIA, tylko troche ładniejsza ;) . Chociaz i tak C-SC, CLK, SL czy SLK bardzo by mi pasował ;) Edytowane 22 Maja 2010 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 oczywiście chodziło o sportkupę ;) drugi znajomy - jego ciotka, miała csc 200k automata. samochód miał jakiś masakrycznie niski przebieg, jeździł tylko po wiosce, skrzynia padała kilka razy, check engine i tryb serwisowy, tragedia :] ale fajnie się tym jeździło wrzucam tutaj jako bonus ;) i tak każdy zainteresowany moto zagląda,, zgrałem trochę fotek z tel i tam takie perełki ;D obok mnie takie znalazłem, nieoficjalne info = bardzo dużo kuniów rejestracja egzotyk w takim stanie, pierwsza jest mojego szefa,takie ma hobby :) ma jeszcze drugą biała perła 2,4 kompresor jakieś 2-3mm nad ziemią i 20 cali felunek ;) real jdm, na żywo wygląda lepiej, 1, klik 2 widziane chwilę po tragedii, właściciel się ucieszył - miał tydzień, kupiony od rodziny, prawie bez przebiegu, zima jakieś 15km od lublina, wiejskie klimaty 100%, zapach gnojówki i autotuning nie wiem co to, na własne oczy, wmurowało mnie tak, że nie mogłem uciekać :] ramka klasyka za jakość zdjęć dziękujemy nokii e65 :) podobnie jak za wybitną jakość połączeń, niezawodność i stabilność symbiana :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 Misiu masz topic, "ciekawe samochody" "wiejski tuning" ;) tam jest miejsce na takie zdjęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 nie offtopuj :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bareu Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 Jechał ktoś trasą Łódź - Gdynia? Na co zwrócić uwagę przy planowaniu podroży? Jechać cały czas E75 czy skorzystać z tych 90km autostrady A1? :) Zaraz za Włocławkiem jest pięć wahadeł. Jakieś dwa tygodnie temu na odcinku Zgierz - Emilia też były jakieś rozkopy (nie wiem jak jest teraz). Koszt autostrady to 17,50 jednak skraca czas podróży z Torunia do Gdyni z 4-5h do 2,5-3h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 http://www.youtube.com/watch?v=-pezCjCR6IU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 No ja się muszę pochwalić (albo i nie) - dzisiaj ochrzciłem swoje nowe auto ... Niefortunnie przyhaczyłem lewym tylnym kołem o krawężnik i rozciąłem oponę :? Pytanie - co mnie jutro czeka u wulkanizatora? Da się coś jeszcze z nią zrobić czy zaśpiewają mi że muszę kupić nową? Rozcięcie na boku opony. Ciężko określić jak duże ;) Za duży stres i się nie przyglądałem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Jeśli jeździsz jak emeryt/niedzielny kierowca i do tego auto jest lekkie, to można jeszcze kleić. W pozostałych przypadkach czeka Cię zakup 2 opon - wątpię, aby udało Ci się dorwać taką samą jak Twoja w podobnym stanie zużycia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 (edytowane) Ja też rozwaliłem ostatnio oponę, niestety dodatkowo zgiąłem felgę(alu). A wszystkiemu winna "mała" dziurka w drodze. Ten krótszy bok to jakieś 40 cm. O 22 po 600 km trasie nie zdążyłem już zareagować, bo jeszcze lało i niewiele było widać. Jest jakaś szansa na odszkodowanie ze strony urzędu powiatowego jeśli nie wezwałem policji?(wierzcie, nie miałem siły i ochoty czekać) I jeszcze jedna sprawa - jaka jest dopuszczalna różnica grubości bieżnika między oponami? Ta opona, którą rozwaliłem miała miesiąc - niecałe 3000 km przebiegu. Edytowane 24 Maja 2010 przez Puma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Jeśli jeździsz jak emeryt/niedzielny kierowca i do tego auto jest lekkie, to można jeszcze kleić. W pozostałych przypadkach czeka Cię zakup 2 opon - wątpię, aby udało Ci się dorwać taką samą jak Twoja w podobnym stanie zużycia. No niestety nic się nie zgadza. Jeżdżę dosyć szybko, a auto swoje waży (1200kg). Auto ma raptem 5 dni i przejechane niecałe 250km. Bieżnik raczej nie jest mocno zużyty .. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 No niestety nic się nie zgadza. Jeżdżę dosyć szybko, a auto swoje waży (1200kg). Auto ma raptem 5 dni i przejechane niecałe 250km. Bieżnik raczej nie jest mocno zużyty .. :) Imo tylko kupno nowej opony wchodzi w gre. Na szczescie dla Ciebie jest tylko jedna oponka do wymiany z racji przebiegu, bierznik praktycznie nie zdazyl sie nawet "dotrzec". Ja ostatnio zlapalem kraweznik i niestety balon z boku sie zrobil i obydwie oponki trzeba bylo wymienic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 Mozna zalatac przebicie czola opony ale nie boku. Nawet jezeli jest to wykonalne to bardzo ryzykowne. Dla wlasnego bezpieczenstwa kup opone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 No odwiedziłem dzisiaj gumiarza i wyśpiewał mi ... 730zł za oponę :shock: Odwiedziłem ASO - 340zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 (edytowane) No odwiedziłem dzisiaj gumiarza i wyśpiewał mi ... 730zł za oponę :shock: Odwiedziłem ASO - 340zł ;) Sprawdz jeszcze oferte hurtowni na www.ceneo.pl. Co to za opona ? Edytowane 25 Maja 2010 przez Slow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 witam, jakoś w wakacje stanę się posiadaczem audi a3 1,8T z 1998r. czy ktos ma moze taki samochod ? jakie jest średnie spalanie, czy opłaca sie przerabiać na gaz ? i jak osiągi ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Audi A3 i Audi S3 - Klub miłośników samochodów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 witam, jakoś w wakacje stanę się posiadaczem audi a3 1,8T z 1998r. czy ktos ma moze taki samochod ? jakie jest średnie spalanie, czy opłaca sie przerabiać na gaz ? i jak osiągi ? :> spalanie - srednie ok 12, gaz - zalezy ile jezdzisz i czy masz spardzwonego 'gaziarza'. ktory wyreguluje pod turbo osiagi - pupy nie urywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 orientuje sie ktoś jak liczą sobie laweciarze ? niby jest 1zł na kilometr, tyle że te kilometry jak liczy, odemnie na miejsce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Sprawdz jeszcze oferte hurtowni na www.ceneo.pl. Co to za opona ? Bridgestone Turanza. Nie pamiętam jaki rozmiar ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 spalanie - srednie ok 12, gaz - zalezy ile jezdzisz i czy masz spardzwonego 'gaziarza'. ktory wyreguluje pod turbo osiagi - pupy nie urywa mam juz te audi (anglik), trzeba przełożyć, ale jazde testową odbyłem. jak na moje potrzeby ten silnik 1,8T jest idealny, nie urywa pupy a z drugiej strony swoją moc ma :] ogolnie zadowolony jestem gaz na 90% zaloze, z tego co czytalem srednie spalanie wachy to 11L, a gazu kolo 13... silnik ma maly przebieg wiec tym bardziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 mam juz te audi (anglik), trzeba przełożyć, ale jazde testową odbyłem. jak na moje potrzeby ten silnik 1,8T jest idealny, nie urywa pupy a z drugiej strony swoją moc ma :] ogolnie zadowolony jestem gaz na 90% zaloze, z tego co czytalem srednie spalanie wachy to 11L, a gazu kolo 13... silnik ma maly przebieg wiec tym bardziej Też sie zastanawiam nad A3 z 1,8T + lpg może nawet Quattro :] . Załóż gaz i daj znać jak to śmiga :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 (edytowane) Też sie zastanawiam nad A3 z 1,8T + lpg może nawet Quattro :] . Załóż gaz i daj znać jak to śmiga :] Tylko porządny bo nie każdy umie wystroic lpg z turbo :P, i nie nawet quattro tylko napewno quattro :D Edytowane 30 Maja 2010 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Tylko porządny bo nie każdy umie wystroic lpg z turbo :P, i nie nawet quattro tylko napewno quattro :D Tylko że: a) budżet b) zadbana sztuka musi się trafić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 wyjazd do Niemiec, dwa auta, jedno na polskich numerach drugie na tablicach wyjazdowych, dwa razy zapracował fotoradar, jaka szansa na mandat dla obu aut? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 spora, zależy jakie wykroczenie, z Danii przyszło heh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 w obu przypadkach przekroczenie do 20km/h, po jakim czasie przyszło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Kolega w Niemczech wjechał jednym zjazdem na autostradę następny zjazd był za 4km. Nie miał winiety na te 4km czy tam czegoś innego. Dostał 200euro mandatu płatne na miejscu. Było to 3 miesiące temu. Kilka dni temu przyszło jeszcze jakieś sprostowanie w tej sprawie z dopłatą na nasze 700zł. Ja miałem do czynienie może 2-3 razy z niemiecką drogówką i zawsze miałem uczucie,ze traktują mnie powiedzmy nie uprzejmie-rutynowe kontrole.A nie jestem kierowcą BMW :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Tak samo jak się kiedyś jeździło przez granice :/ Polska strona wszystko OK, a po niemieckiej pół godziny czekania bo trzepią :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 do 1,8t musowo gaz, pali sporo jak się lubi jeździć, musowo też czip 180-200 koników;) no bo jak tak bez z turbo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...