slavok Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 (edytowane) Ludzie się zmieniają... 3jka fajna chociaż fanem tej serii nie jestem, chyba, że cabrio albo M coupe. w takiej cenie życzę powodzenia w reanimowaniu strucla :P po za tym to dość kapryśne samochody a w połączeniu z dzwonem może być skarbona. Edytowane 14 Lutego 2011 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 (edytowane) No, jak ktos ma w avatarze czterolistna koniczynke to wiadomo ze sie bedzie napinal jak sie smieja z jego fetyszu :->Każdy posiadacz alfy rozumiem to wg Ciebie fetyszysta? No w sumie fakt kto normalny kupił by włoskie auto jak za te same pieniądze można kupić np. niemieckie, które z wyposażenia będzie miał nawet parę elektrycznych szyby :] Co do napinania jak śledzisz wątek to pewnie zauważyłeś (albo i nie), ze "napinam się" za każdym razem jeśli ktoś pisze coś o czym pojęcia nie ma, przeważnie dotyczyło to VW, a jakoś herbu z Wolfsburga w AV nie ma ;] Ludzie się zmieniają... 3jka fajna chociaż fanem tej serii nie jestem, chyba, że cabrio albo M coupe. w takiej cenie życzę powodzenia w reanimowaniu strucla :P po za tym to dość kapryśne samochody a w połączeniu z dzwonem może być skarbona. Nawet zwykłe coupe bez M'ki wygląda imo super... EDIT: Właśnie się zastanawiałem gdzie widziałem fajne E46 coupe, a to właśnie na tym forum w temacie "Pokaż swoje autko" ładny egzemplarz thuGG'a Edytowane 14 Lutego 2011 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 (edytowane) Jonas, dozbieraj do polifta, bo jak widze kaseciaka i te obrzydliwe kierunkowskazy to zbiera mnie na mdłości ;) Sam 2-3 lata temu myślałem nad E46 coupe, ale jakby nie patrzeć - to 13sto letnia konstrukcja i troche już trzema paskami zajeżdża. Trzydrzwiowy polift z M-pakietem to chyba jedyna kombinacja jaką jeszcze sie jakoś trzyma ;) Edytowane 14 Lutego 2011 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 @KAX_To jest tak jak ja sie napinam jak czytam po raz kolejny tekst ze w miescie niczym wiekszym od seja nie da sie jezdzic i parkowac, a ja najpierw kombi a teraz vanem bez roblemu daje rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 (edytowane) Zależy czy masz zmienną geometrie łopatek, jeśli tak czasem turbo ma się wkręcić wyżej bo sterowanie ci się zatrze i będzie kupa, generalnie diesel raz na jakiś czas musi byc przegoniony trochę, ten przedział co podałeś to pewnie ekonomiczna jazda, na codzień zmieniaj biegi tak, żeby po zmianie obroty spadały do tych 1500, raz na jakiś czas przyciśnij i daj mu się roz bujać PS. Rozgrzewa ci się ten silnik jakoś w mrozy? :) Nie rozumiem. Przy -10 stopni coś około 7 minut. Zresztą zmierzę dokładnie jak trochę pomrozi na dniach ;). jonas Gdybym miał ~ 28 tyś zł, to bym kupił 5 drzwiową Toyotę Yaris (2007-2008), po prostu podobają mi się ekonomiczne, damskie samochody :). Edytowane 14 Lutego 2011 przez oldskul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 Grobel- zdziwił byś się- widziałem owe śmigające po mieście. ;) i skoncza jak delty, ktorych tylko 4 zostaly w sluzbie ;) a renowki wszystkie stoja na placu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Nie rozumiem. Przy -10 stopni coś około 7 minut. Zresztą zmierzę dokładnie jak trochę pomrozi na dniach ;). jonas Gdybym miał ~ 28 tyś zł, to bym kupił 5 drzwiową Toyotę Yaris (2007-2008), po prostu podobają mi się ekonomiczne, damskie samochody :). Ogólnie rozgrzewanie diesla to takie neverending story, a słyszałem opinie na temat 1.4tdi i innych mniejszych diesli, że przy minusowej temperaturze to można całe miasto przejechać i się nie rozgrzeje ;) a najlepiej opinii zasięgnąć u żródła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Aseksualną, apolityczną i komciowo bezpieczną marką jest chyba tylko Opel, względnie Nissan, które nie budzą absolutnie żadnych skojarzeń. Żadnych uczuć też. Ktos tu chyba zapomnial o Calibrze i Astrze, pozwol ze przypomne :) Calibra i Astra :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Jak w opisach dali by bezwypadkowe/bezkolizyjne to nie było by tego problemu. A tak gdy nie ma rannych hospitalizowanych powyżej 7 dni lub ranny jest tylko sprawca to jest to kolizja a nie wypadek :/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 (edytowane) Ja już zagłębiam się w temat polowania na samochód i dochodzę do wniosku, ze warmińsko-mazurskie to jakieś bardzo specyficzne miejsce. Przykład, Octavia 1 przeciętna wartość w Polsce z tym czego szukam to tak 13-15 tys. Warmińsko-Mazurskie: fajnie fajnie, ale rok do dwóch lat starsza i jeszcze z teoretycznie większym przebiegiem. Nie chcę jeździć po samochód po Polsce, bo trochę mogłoby mnie ponieść jeśli przejechałbym xxx km tylko po to, żeby zobaczyć potopowe padło wypucowane do zdjęć albo inne formy pojazd po dziadku niebity itp. Zaraz się wścieknę, kupie Focusinę za 9k i kij w oko, i najwyżej będę co sezon wymieniał komplet drzwi, ale to i tak wyjdzie taniej niż obecne opcje.:sad: Inna kwestia, pytałem o opinie na temat Volva S40 w topicu pojazd do 10k zł. teraz zapytam tu, bo wiadomo częściej odwiedzany topic. Można jakoś porównać do pancernego 1.9TDi VAGa 1.9TDi z mariażu Volvo i Mitsubishi? Blacharka to raczej dobra strona Szweda? Może ktoś poruszał się modelem S40 z okolić 2000-2005. Byłbym wdzięczny za opinie. Edytowane 15 Lutego 2011 przez Konar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Diabeł tasmański obejrzany wnikliwie w dobrym słońcu. - były odkręcane przednie błotniki oraz pas przedni (nowe śruby, inne ruszone) - maska na krawędzi nad światłami ma już purchle - żeby to był Mercedes albo inna Łada, to bym się nie dziwił - maska była ściągana i malowana, pod spodem (pod "nerką") rdza i paciajki - wgniotki i rysy wyglądające na parkingowe, lakier jest wszędzie jednakowo stary i w jednym odcieniu - fabryczne spawy w komorze silnika i w bagażniku - wnętrze zaiste zadbane, brak wytarć, porwanych materiałów i tak dalej - silnik bez zarzutu - duperele typu światełka, ogrzewanie szyb czy klimatyzacja sprawne Czy kupię ten egzemplarz? Nie, szukam takiego z silnikiem 2.0, rzecz jasna benzyny. 2.5 jest mocniejsze, smerfniejsze i tak dalej, ale będzie cholernie trudno puścić to za sensowną cenę dalej, jak przyjdzie czas. Pan w komisie sam wyznał, że jest skłonny do ustępstw w tej materii, choć prędzej spodziewałbym się okazania tego starego SS-mana, który rzekomo tym wcześniej jeździł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Inna kwestia, pytałem o opinie na temat Volva S40 w topicu pojazd do 10k zł. teraz zapytam tu, bo wiadomo częściej odwiedzany topic. Można jakoś porównać do pancernego 1.9TDi VAGa 1.9TDi z mariażu Volvo i Mitsubishi? Blacharka to raczej dobra strona Szweda? Może ktoś poruszał się modelem S40 z okolić 2000-2005. Byłbym wdzięczny za opinie. jezeli dobrze pamietam to diesle w v/s40 sa produkcji Renault (90km zapewne jest odpowiednikiem DTI z reno, 102/115 to pewnie juz bedzie DCI z common railem). Osobiscie mam DCI w reno i jestem jak najbardziej zadowolony z funkcjonowania tego wynalazku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 To proste: VW Gulf - wieśniak VW Passat - bogatszy wieśniak/wieśniak z małymi wieśniaczątkami BMW - dres lub rusek Toyota sedan - emeryt Toyota/Honda hatchback z pierdzącym tłumikiem - młody-gniewny Fiat - dziad/biedota Skoda - kapelutek Audi stare - rolnik Audi nowe - synalek prezesa Alfa Romeo - miłośnik serwisu Maserati - co? Dobrze Ci idzie klepanie stereotypów, jakbyś był tak uprzejmy uzupełnić o jeszcze kilka marek to można by przykleić. ;) Citroen Daewoo (Chevrolet) Ford Kia Lexus Mazda Mercedes Mitsubishi Peugeot Renault Seat Subaru Volvo No to tyle chyba z tych popularnych. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CjRudi Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Ja mam Rovera, też bym coś usłyszał o sobie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 (edytowane) Fiestę i Kugę akurat można wrzucić do jednego worka- jeden i drugi to damskie wozidło, tylko ten drugi adresowany jest dla odrobinę zamożniejszych kobiet. Gdybyś zestawił Fiestę i Mustanga lub Focusa RS to bym się zgodził ;) Edytowane 16 Lutego 2011 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 (edytowane) (@jonas: to nie temat o wyborze samochodów, ale ja się nie znam ;). Ten albo ten byłyby odpowiedniejsze.) Edytowane 16 Lutego 2011 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Chyba raczej spark to matiz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 (edytowane) A czy jak ujeżdżam VW Golfa IV ojca to jestem wieśniakiem? :wink: A co do Leganzy to Evanda ( też ujeżdżam tyle że matki ) :-P Edytowane 16 Lutego 2011 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Jonas strzel coś o Lancii z dedykacją dla mnie:P ps. przypomina mi się znaczenie imion męskich, żeńskich....śmiałem się do rozpuku, bo połowa w moim otoczeniu się sprawdzała:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Jonas strzel coś o Lancii z dedykacją dla mnie:P Nie strzelę, bo szczerze lubię tę markę i szczerze mi przykro, że szmaci się jakimś Krajzlerem czy innym Dodżem dla czarnoskórej biedoty. Znajdź siedemnaście wad tego egzemplarza na rysunku. Odległość akceptowalna, parametry techniczne też, poproszę jakiś powód, dla którego nie warto się interesować tą sztuką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 ...nudniejszy jest tylko Mercedes wykańczany "drewnem"To ja się chyba starzeje bo od kilku lat zaczęły mi się podobać E klasy (C też) w drewnie a kiedyś tylko BMW i nie było dla mnie innego auta premium :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CjRudi Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Nadal czuje się pominięty z moim Roverem, widać jeszcze nadal nie ma tej marki w Polsce :D a tak poważniej, to ktoś wczoraj nie pominął mojego R na ulicy i wpasował swój hak w mój zderzak.. Względnie jakiś dres kupę spod buta wycierał zbyt energicznie i mam dziurę w błotniku :/ tu będzie pytanie: Czy zna ktoś jakiś sposób, może komuś się udało dorwać takiego jegomościa co się zawinął uprzednio uszkodziwszy Wasze auto? Czy jest po co iść na policje? A może wiecie ile kosztuje małe spawanko plastiku w zderzaku? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Szacunek B-) 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Nadal czuje się pominięty z moim Roverem, widać jeszcze nadal nie ma tej marki w Polsce :D Top Gear - It's a Rover - Joe Monster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CjRudi Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 hah! szacunek dla gościa :) aczkolwiek wykazali się ignorancją, bo rovery oznaczenie '25' mają od 2000 roku :D a pomijając fakt, że faktycznie te z 1992 były cholernie brzydkie, to silnik 1.4 miał 103 konie i był całkiem nowoczesny, jak na owe czasy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Jonas-CT. Młody gniewny/stary wciach!iony. Dopasuj w zależności od wieku posiadacza. Dwa- krzywo zamontowany zderzak i kierownica śliska niczym Śluzica Atlantycka... Ale tak naprawdę... Lepszych ze świecą szukać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 Nie jestem jonas, ale dla mnie Lancia to skrzyżowanie Alfy, Maserati i Renault (patrz definicje) :D No i się zgadza:D Nie strzelę, bo szczerze lubię tę markę i szczerze mi przykro, że szmaci się jakimś Krajzlerem czy innym Dodżem dla czarnoskórej biedoty. Ale wyobrażasz sobie ile tam będzie uchwytów na kubki!:D? A tapicerka z super plastików które można łatwo wytrzeć po upaćkaniu sosem z BigMaca:D Superrrrrrr:D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 Ja nie rozumiem jak to jest w naszym pięknym kraju, że 5 cm śniegu paraliżuje całe miasto... Poznań dzisiaj to jeden wielki korek, pługów widziałem kilka, szkoda tylko że nie odgarniały nic, ludzie boją sie przekroczyć 30kph... Porażka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 (edytowane) Panowie ja nie wiem co wy z tym lakierem...auto mogło być malowane bo kogoś wkurzały odpryski i co już teoria dzwona? Piszę to abyście darowali sobie sprawdzanie lakieru jako najważniejszego kryterium..tylko porządnie przetrzepali auto u mechanika pod kątem czy wszystko proste (podłużnice/rama itd) wyjdzie w czasie przetrzepywania auta... -zawieszenie -stan silnika (ciśnienie sprężania/spaliny) pod kompem czy błędy zgłasza -wydech na podnośniku -autkiem dobrze się przejechać a nie tylko przed komisem...wysokie prędkości zalecane... Sam miernik...to sobie można wsadzić, bo w takim wypadku możemy odrzucić autko w bardzo dobrym stanie na które nie żałował ktoś kasy, a które miało wymienioną maskę i przednią szybę od kamienia...tylko dlatego że kogoś rysy irytowały. I naprawdę cycki opadają jak widziałem kolesi z miernikiem...którzy zamiast zrobić zdjęcie aparatem spodu (jak kto woli można się schylać), sprawdzenia silnika ( o ile nie myty) sprawdzenia czy płyn chłodniczy nie ma rosołu/nie gazuje, czy nie ma masła pod korkiem oleju, czy opony równo zużyte ....to pierwsze co biega z miernikiem i obmacuje auto... Owszem szyby i lakierowanie powinny wzmóc nasza uwagę, ale nie być pierwszym kryterium, które w przypadku negatywnego wyniku spotyka się ze stwierdzeniem "po dzwonku" Dla funu spytajcie lakiernika blacharza ile pomalowanie autka kosztuje, a ile kosztuje remont kapitalny silnika lub wielowahaczowego aluminiowego zawieszenia... Edytowane 17 Lutego 2011 przez HeatheN 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 Całkowita racja, mogą być ślady drobnych napraw po parkingowych zatarciach czy zagięciach i będzie trochę szpachli. A całe auto może być OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...