Maniakalny Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 (edytowane) moje "marzenie" sie dzis spełniło jezdzilem seicentio 900ccm (zawsze chcialem zobaczyc jak sie tym jezdzi) dwa słowa - NIGDY WIECEJ auto typu corsa/saxo itp to minimum Edytowane 31 Lipca 2012 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tony Sopramo Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 szkoda tylko, że japonce tak napisali oprogramowanie dla tej skrzyni, że sama nie wie co ma robić, toczysz się do świateł a skrzynia w trybie automatycznym wrzuca 5 bieg ruszasz dynamicznie i nagle redukcja 3 biegi w dół i tak w kółko, jazda w trybie automatycznym tym samochodem po mieście to troszkę męczarnia... Nie jechałem automatem który robiłby co innego : ) z drugiej jednak strony w służbowym VidełkoWym 1.9TDI 6 biegów wolałbym automat bo machania jest tam jak na startach w wioślarstwie górskim. Chociaż i automat w 530d też firmowym zabija resztki radości z jazdy dieslem ale albo coś jest fun albo coś jest wygoda.Więc diesel i automat to dobre połączenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 moje "marzenie" sie dzis spełniło jezdzilem seicentio 900ccm (zawsze chcialem zobaczyc jak sie tym jezdzi) dwa słowa - NIGDY WIECEJ auto typu corsa/saxo itp to minimum E tam - ja od Seicento zaczynałem :P Nie było źle. Do jazdy po mieście (dom -> praca -> dom) idealne. W upalne dni trochę za gorąco (brak klimy) ale dawał radę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Naprawdę zabawnie to będzie, jak ktoś się rozsmaruje na lampie przez to nagrywanie. Byle zdążył filmik wrzucić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zainspirowany filmikami chciałem sprawdzić jak mój pojazd się zbiera na piątce i niestety. Wydało się, mam zepsutego nieelastycznego diesla ;) Przy 50km/h nie chce przyspieszać, tylko się krztusi, dławi i prawie gaśnie (P306 2.0HDI 90@100KM). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) Nagrałem i nie rozsmarowałem się na drzewie 60 - 100 4 bieg: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=1A8wKkotI8k 80 - 120 5 bieg: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=kki_xLgsNUk Biorąc pod uwagę, że jest to fiat z grudnia 99, mający prawie 130 k przebiegu, silnik 1.8 i 131 km dla mnie jest to ok. Wiadomo, że chciało by się, aby na każdym biegu przyśpieszał tak jak na jedynce, no ale nie ten silnik niestety. Może kiedyś takie 2.0 20v turbo pojawi się w garażu Co ten wolny czas robi z człowiekiem, po nagrywaniu pojechałem jeszcze na myjnię. Jakość filmików nie poraża, ale uznałem, że bezpieczniej będzie zabrać starą x8, niż lustrzanką nagrywać w HD. Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez piotreek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 fajnie by było jak byś jeszcze wrzucił te filmiki dla ogółu bo na razie to wyskakuje "ten film wideo jest prywatny" hehe 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Naprawdę zabawnie to będzie, jak ktoś się rozsmaruje na lampie przez to nagrywanie. Szczególnie przy prędkościach rzędu 100-120km/h Nie do opanowania wg. mnie trzymanie jedną ręką kierownicy, drugą kamerki. A gdzie tu pot spod pach wycierać w międzyczasie ? Tworzymy sporty ekstremalne - adrenalina rulz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) Już powinno być ok. Kolejna zabawa forumowa rozpoczęta. Ciekawe co będzie następne, zmiana koła na czas, a może kto szybciej na wstecznym pojedzie :D Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez piotreek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) piotreek na moje oko (mam ten sam motor w Lybrze SW, buda cięższa) nie działa u ciebie VIS, bardzo czesto "gruszka" sie zacina lub przewod podcisnienia pada 5 bieg 80-120 wypada u mnie dużo lepiej ( nie bede nagrywał filmiku:P) Moge sie mylic, ale dla pewnosci sprawdz na postoju (niech ktos gazuje) czy ci ta gruszka porusza dzwigienka od VIS, Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) ten silnik nie ma vis to jest 1.8 i ma wariator, który czasem się już zaczyna odzywać, szczególnie przy odpalaniu. Może różnica jest w przełożeniu ostatniego biegu? update: Fiat ma 0,95, a lancia 0,97, niby nie wiele, i raczej nie powinno mieć wpływu. Jest też taka opcja, że dywanik mi się podwinął pod gaz a tak serio, to ten wariator pewnie nie pracuje już tak jak powinien Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez piotreek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) 1,8 VVT fiatowski 131Km ma ZMIENNE FAZY ROZRZĄDU (VVT) i ZMIENNA DLUGOSC KOLEKTORA DOLOTOWEGO (V.I.S) stosowano w : Fiat coupe Lybra Punto HGT Fiat barchetta http://www.forum.fia...pic.php?t=18648 Tu widać dokładnie na fotce że ma to; Nie chce mi się grzebać w EPER ani na allegro, polecam sprawdzić dokładnie co masz pod maską http://allegro.pl/fiat-coupe-barchetta-bravo-1-8-16v-vfd-kolektor-i2509262833.html o tu tez jest:) Tak wiec panocku dzis sprawdzaj grzybka:) Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Nie wiem dokładnie o co chodzi, mógłbyś zaznaczyć to na tej fotce? Ja nadal twierdzę, że vis był w fc, ale nie 1.8 tylko w 2.0 i to chyba nie wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) Dalsza dyskusja PW http://i.imgur.com/Yb3ZC.jpg 1,8 16V 131Km fiatowski bazowal na 2.0 VIS ucieli mu tylko jeden cylinder;P Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 dzięki, idę do auta i zobaczę :) i nawet fotkę zrobię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Jestę reżyserę!111 http://www.youtube.com/watch?v=_EEy-0B2fB0 To samo co wszyscy, czyli piątka i brumbranie. Skończyła mi się prosta, więc tylko do 80 km/h. Kręcone kalafiorem na korbkę pod słońce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tony Sopramo Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Bo przy tej prędkości to on 2 powinien mieć wbitom! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Czasami ma, na dwójce leci do 80-90 km/h, ale hałas jest wtedy nieziemski. Filmików brak, zresztą parę miesięcy temu robiłem uszczelkę pod głowicą, nie bardzo mam teraz ochotę na skrzynię :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Jestę reżyserę!111 To samo co wszyscy, czyli piątka i brumbranie. Skończyła mi się prosta, więc tylko do 80 km/h. Kręcone kalafiorem na korbkę pod słońce. Ale panie rezyseze producencie, "jak wszyscy" to na piątce powinno być 80-120km/h a tak to tylko brumbanie wyszło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tony Sopramo Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Nie karzcie mi odpalać Gulfa bo od tych prędkości turbo się włącza i zobaczycie jakiego to ma buta! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Chyba jak otworzysz drzwi i odpychasz się nogą, obutą rzecz jasna. rafa - pisałem, skończyła mi się prosta. Nie zaryzykuję dachowania na łuku w imię jutubowego filmiku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Odchodząc od tych filmików: Jeździł ktoś Volvo C30 T5(albo innym z tym silnikiem T5)? Fajne toto? Spalanie mnie zrujnuje czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 jonas, lepiej powiedz, że filmik miał pokazać, że jesteś burżuj, tankujesz do pełna a nie jeździsz na oparach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 "do pełna" w tym pudelku po szprocie to jakieś ......40zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 To żadna różnica, czy zaleje się raz za 150 zł, czy trzy razy po 50 zł. Na czymś jeździć trzeba, na moczu jaszczomb nie odpala, a jak raz zaleję pod korek to mam na pewien czas spokój z odwiedzinami na tankszteli. Szpan na całą wieś, doprawdy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Jeździł ktoś Volvo C30 T5(albo innym z tym silnikiem T5)? Fajne toto? Spalanie mnie zrujnuje czy nie? Fajny silnik, dobrze brzmi, raczej niskoobrotowy, jedzie w niskim i srednim zakresie obrotów. W mieście <15/100 bez problemu, mozna oczywiscie zejsc sporo nizej przy PSJ, ale po co w takim razie kupowac auto z takim silnikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 to chyba ten sam silnik co w focusie st siedzi, tam to fajnie jeździ, jak w volvo nie mam pojęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) to chyba ten sam silnik co w focusie st siedzi, tam to fajnie jeździ, jak w volvo nie mam pojęcia. tak samo fajnie, jezdzilem jednym i drugim Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Dzięki, czyli ze spalaniem nie jest tragicznie. Przy moich przebiegach te 3l różnicy między T5 a 1,8 TSI to jakieś 2,5 tysiąca na rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2012 ...., a jak raz zaleję pod korek to ....Podwajasz wagę auta (bez kierowcy):P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...