Skocz do zawartości
Sid

Codzienność za kierownicą

Rekomendowane odpowiedzi

Przesadzacie już tak samo jak i on :P W świętokrzyskim (tak wiem, dziura w ziemi jak i radom) mieszkanie 60-70m kupisz za 100k bez większego problemu, nie, nie do remontu.

I co tam robić w tym świętokrzyskim o jakimś horrendalnym bezrobociu? Jeździć Mustangiem?

A to dziwne, bo jesteś wyjątkowo tępy i poruszasz się w tematach daleko odbiegających od rzeczywistości.

Jeśli faktycznie ma zajęcie w firmie tatusia, to nie jest dziwne. Wystarczająco dużo już poznałem ludzi z branży "syn".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam własną firmę, mam samochód do jazdy codziennej, w sumie to dwa, mam zdolność na leasing na samochód za 100 czy 120 tys. :)

Masz firmę i dwa samochody a nie masz mieszkania? Słabo....

Co to za firma? Sprzedajesz plakaty z mustangami na allegro? :lol:

Edytowane przez ʞoʌɐls
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem jak zamierzasz go przytaszczyć do kraju, bo właśnie sprawdziłem na Google Maps i nie ma tej autostrady do US & A.

Majom! Tylko takie ukryte, zeby hamerykanskie satelity nie widzialy! dziala to na zasadzie drogi utwardzonej ;)

BTW. Nie ma jakiegos promku z Alaski do Matki Rosyjki? A wtedy juz tylko prosto do Bolandii... ziuuum :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co tam robić w tym świętokrzyskim o jakimś horrendalnym bezrobociu? Jeździć Mustangiem?

...firmę mieć ;) I wtedy jeździć Mustangię. A jeździć jest gdzie, tereny piękne.

Ale tak swoją drogą, to Szydłowiec z pogranicza mazowieckiego (do niego należy) i świętokrzyskiego ma najwyższe bezrobocie w Polsce, jednak to nie przeszkodziło mi tam zobaczyć "spacerujących" mustanga, challengera i czegoś jeszcze w tych nowych oczywiście wersjach. Jak normalnie nie zwracam uwagi na te świecące plastikowe zabawki to tak zobaczenie ich w tym miejscu na miejscowych blachach budzi zdziwienie ;] Ale tak to jest w "biednej" polsce ;) I widzisz, mieszkania za 100tys. to i auta takie że heja ;)

Edytowane przez Havoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak Ty będziesz szukał na Allegro to na pewno ;)

http://olx.pl/oferta/chevrolet-corvette-6-0-v8-CID5-ID6DjLJ.html#b5b68fc64f

Wpierw gadasz o nowkach z salonu za 120k zlotych dukatow, a pozniej wrzucasz lolegro z uzywkami? Z Twoim poziomem IQ i oglady, ogumienie, olej i klocki hamulcowe do tego odpicowanego trupka rowniez zakup z aukcji, uzywki by pasowalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mojemu coupe coś odwaliło i popija sobie płyn chłodniczy. Jak zdiagnozować co mu dolega? Patrzyłem na poziom oleju i jest ok, pod korkiem masła nie ma, nagrzewnica nie cieknie. Co jeszcze sprawdzić, aby mu diagnozę postawić? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być kilka wariantów jeśli to UPG przepuszcza.

kanal wodny na zewnatrz bloku silnika -wymyj silnik, osusz i potem przejedz sie i zobacz gdzie pojawia sie wyciek

kanal wodny do cylindra- analiza spalin/ bialy dym /gazowanie w zbiorniczku wyrównawczym.

kanal wodny do kanalu olejowego-masło pod korkiem itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pod samochodem wszędzie sucho, to stajesz z tyłu samochodu i ktoś Ci przegazowuje, a Ty patrzysz czy z rury nie pryska i nie lecą obłoki pary. W zależności od budowy silnika/głowicy, mogą być takie pęknięcia uszczelki (czy - odpukać - głowicy), że płyn chłodniczy nie będzie mieszał się z olejem (w sensie nie będzie ciekł do kanałów olejowych), ale będzie wyciekał bezpośrednio do komory spalania któregoś cylindra. Przechodziłem to w poprzedniej beci, uszczelka poszła.

Oprócz tego złap wąż powrotny do chłodnicy przy chłodnym silniku i przegazowuj, możesz poczuć od czasu do czasu skok ciśnienia, gdy bąbel powietrza/spalin będzie przechodził przez wąż. Możesz, ale nie musisz. Z czasem płyn chłodniczy będzie zmieniał kolor i mętniał.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tumblrmfmxy2zjci1rtp3uy.jpg

Mojemu coupe coś odwaliło i popija sobie płyn chłodniczy. Jak zdiagnozować co mu dolega? Patrzyłem na poziom oleju i jest ok, pod korkiem masła nie ma, nagrzewnica nie cieknie. Co jeszcze sprawdzić, aby mu diagnozę postawić?

W jaszczombie poleciała uszczelka pod głowicą, to najpierw żywił się płynem chłodniczym, a potem zaczął palić na trzy gary, potem na dwa, ale masła ani wycieków nie było. Jestę ekspertę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie dolałem płynu, wlazło prawie dwa litry, nie wiem od kiedy tak ucieka, bo nie zaglądałem ostatnio pod maskę. Dzięki za porady, będę obserwował. Z wężów nie widziałem, aby ciekło, coś czuję, że bez mechanika się nie obędzie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi