Skocz do zawartości
Sid

Codzienność za kierownicą

Rekomendowane odpowiedzi

A mi się X6 podoba. Wiem, że jest bezsensowne, ale z wyglądu mi się podoba. Taki żółw 4x4 ;)

Dodaj mu wieżyczkę z lufą, namaluj hakenkreuze na bokach i można śmiało cisnąć na dogrywkę pod Stalingrad. Tak jak ten model tankietki od Mercedesa, GLA zdaje się.
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny artykuł. W końcu ktoś podchodzi rzetelnie do sprawy a nie jak Top Gear gdzie to jak prowadzi się samochód zależy od widzimisię Clarcksona.

http://www.caranddriver.com/features/lightning-lap-2014-feature

http://www.caranddriver.com/features/lightning-lap-2014-results-and-sector-times-feature

Swoją drogą Ferrari nieźle sobie życzy za opcję:

Cena Bazowa                         $326,338

Cena testowanego auta    $437,844

brakuję tylko do pełni szczęścia LaFerrari i P1 ale załatwienie takich samochodów do testów pewnie do łatwych nie należy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Nie ma samochodu brzydszego, bardziej bezsensownego, ordynarnego, buraczanego, wsiowego, odpustowego, karkowego, przesadzonego, przerysowanego i niepotrzebnego, niż X6.

Dlatego jeździłbym, bo strasznie mi się podoba - z powodu cech przez Ciebie wymienionych. :D

Jezdzisz samochodem żeby odpoczywać?

Nie do końca. Chcę odpoczywać jadąc.

Dlatego wybieram auto, w którym nie muszę słuchać silników innych samochodów, męczyć swojego kręgosłupa na stołku i machać lewarkiem do przodu i do tyłu jak jakiś stolarz heblem.

Tak, jadąc odpoczywam psychicznie.

A mi się X6 podoba. Wiem, że jest bezsensowne, ale z wyglądu mi się podoba. Taki żółw 4x4 ;)

Dokładnie. Moje pierwsze skojarzenie:

bmw_z4-coupe-3_20090910_1149061283.jpg

Złe nie jest, gorsze jest to co z niego wychodzi. Zazwyczaj wychodzą z niego panteflowi kolesie będący dobrym przykładem Polskiego burżuja.

W każdym (drogim) modelu znajdą się tacy patologiczni ludzie. Może jak będziemy mieli drogi jak w Niemczech, to ta patologia przesiądzie się na R8, Ferrari, Lambo i fajne auta zostaną dla normalnych ludzi. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Skoda Q7, też w leasingu i też z kratką?

Za kratkę to bym się akurat nie obraził - pies by mi na kanapę z bagażnika nie przechodził ;]

Szczerze, gdybym z tych dwóch miał wybierać, wybrałbym Q7 - lepiej jeździ w terenie, ludzie o wzroście 1.70m+ nie będą walić głową w tylną szybę itp. Gdyby do listy dorzucić cayenne, to wybrałbym cayenne.

Ale abstrahując od tego, że nigdy nie ciągnęło mnie do tego typu samochodów, to gdybym miał takowy posiadać, to nad starym, sprawdzonym gelandewagen nie zastanawiałbym się ani chwili. Najlepiej G65 AMG ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W każdym (drogim) modelu znajdą się tacy patologiczni ludzie. Może jak będziemy mieli drogi jak w Niemczech, to ta patologia przesiądzie się na R8, Ferrari, Lambo i fajne auta zostaną dla normalnych ludzi. ;]

Ferrari z kratką i LPG jako vatowóz. Zobaczę coś takiego i widziałem już wszystko.

Tylko po cholerę kratka przy centralnie umieszczonym silniku? I po cholerę LPG do Ferrari? Podwójny bezsens.

Drogi jak w Niemczech będziemy mieli, jak trafimy znów po rozbiorach do Niemiec. Jak trafimy do Rosji to niczego nie będziemy mieli poza biedą, syfem i knuciem narodowowyzwoleńczym, jak zwykle za późno.

Dywagacja o autach na które nigdy Was nie będzie stać - zawsze na propsie.

Mów za siebie biedaku.
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ferrari z kratką i LPG jako vatowóz. Zobaczę coś takiego i widziałem już wszystko.

Kratka już wyszła z mody, teraz jest moda na bankowozy. Montujesz w bagażniku mały sejf i masz bankowóz. I o ile wiem, jedno takie Ferrari FF jeździ po naszym kraju. O LPG nic mi nie wiadomo ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kratka już wyszła z mody, teraz jest moda na bankowozy. Montujesz w bagażniku mały sejf i masz bankowóz. I o ile wiem, jedno takie Ferrari FF jeździ po naszym kraju. O LPG nic mi nie wiadomo ;]

A w środku sejfu pomięta dycha :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana biegów męczy cię psychicznie? To chyba musisz jeździć bardzo wcześnie rano albo w środku nocy bo to co ludzie wyprawiają na ulicy by Cię zabiło.

Zwykle jeżdżę około 10, 14:30, 17 lub 18. Najgorzej jest o 14:30, bo ludzie zupełnie nie umieją jeździć po rondach - stoją takie p**** i czekają, aż inne auto objedzie całe rondo.

(..)

Mów za siebie biedaku.

Cięta riposta. Masz plusika. ;]

Łatwiej założyć działalność za granicą niż się bawić w bankowozy.

A możesz to rozwinąć? Może być na Oślej, bo tu tak średnio temat pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem na testowym ;)

https://www.youtube.com/watch?v=Oicu39lda0E

Dodge robi najlepsze reklamy samochodów.

V8 6.2 L SC - 720 KM, manualna skrzynia biegów, hydrauliczny układ kierowniczy. 330 km/h. To są chyba ostatnie samochody, które mają kompletnie gdzieś normy spalin i nie trafią w gust ludzi pijących kawę z mlekiem sojowym w Starbucksie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łatwiej założyć działalność za granicą niż się bawić w bankowozy.

1. W szwecji gdybyś choć kilometr przejechał służbowym samochodem w prywatnej sprawie, to dostałbyś taki mandat skarbowy, że polski vat wydałby Ci się kieszonkowym.

2. A ja myślałem, że zagraniczne firmy prowadząc działalność w polsce, VAT płacą i tak. A dochodowy w zależności od tego, czy mają w polsce filie stałą, czy nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Bo Szwecja to chory kraj, który podatkami i socjalem dla imigrantów sam się pogrąży

http://biznes.onet.pl/szwecja-stanie-sie-wkrotce-krajem-trzeciego-swiata,18491,5661838,1,news-detal

Pisałem też na testowym jakie kary są u nas. Też jest nie lepiej.

2. Musisz mieć w całości firmę prowadzoną np. w Czechach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@1 - być może, ale przynajmniej obywatele nauczeni są nie oszukiwać swojego kraju fikcyjnymi kratkami, bankowozami. A pracodawców nie zmusza/zachęca do zatrudniania na śmieciówki.

@2 - Najs, ale to utrudnia robienie biznesu w polsce, zwłaszcza w niektórych branżach. No w zasadzie w większości.

W polce przeciętny kowalski kombinuje, bo musi, lub kombinuje, bo może - w sensie takie z d..y są przepisy. Kiedyś były pandy z kratką, a teraz osobowe bankowozy za 700K pln. Skarbówka ma problem z dobraniem się do pana z sejfem w ferrari, więc dla równowagi ścignie 10000 posiadaczy straganów z warzywami. W Szwecji myślę jednak póki co pan z bankowozem i pan z cebulą będą mieli wobec fiskusa równe prawa i szanse.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jonas, wyręczę Cię: nie do znalezienia - postawią gdzieś pod tesco między audi a skodą i pozamiatane ;]

To na pewno polacy - kto inny kradłby passaty? A jak już rozpracują elektronikę, to będą kradli z parkingów u dealerów zanim na dobre wejdą do sprzedaży.

Z komentarzy: wystarczy wpisac "jedyny na allegro" i po sprawie :D

Z niewiadomych powodów ten nius serdecznie mnie rozbawił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co to kraść skoro wygląda tak samo jak B7, który jest B6 po lifcie? Chyba że jakiś bystrooki janusz z łatwością dostrzeże subtelne detale, którymi różnią się od siebie B7 i B8. Ja ich nie widzę, bo mimo żem ze wsi nigdy się specjalnie nie interesowałem sprzętem rolniczym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co to kraść skoro wygląda tak samo jak B7, który jest B6 po lifcie? Chyba że jakiś bystrooki janusz z łatwością dostrzeże subtelne detale, którymi różnią się od siebie B7 i B8. Ja ich nie widzę, bo mimo żem ze wsi nigdy się specjalnie nie interesowałem sprzętem rolniczym.

Już od dawna było wiadomo jak bedzie wyglądał nowy Passat

http://indianautosblog.com/2014/04/2015-vw-jetta-127436

BTW WTF?

http://indianautosblog.com/2014/10/big-daddy-customs-muscle-coupe-153998

Edytowane przez Kilokush

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wczoraj sobie zmieniłem filterki kabinowy i powietrza, oraz olej z filtrem oleju. Zalałem znów valvoline max live 10w40. Ciśnienie oleju nie spadło mi dzisiaj poniżej 2,5 bara na wolnych obrotach, więc różnica pomiędzy starym olejem jest i pewnie znów po jakimś czasie zacznie spadać niżej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi