Skocz do zawartości
Sid

Codzienność za kierownicą

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie sie pytali przed rozebraniem silnika do remontu czy 240k to stan faktyczny, bo przy 500k remont wyjdzie zdecydowanie drozej ;)

Na Taxiie widzialem pare dni temu merola juz ten nowszy nie okularnik. Bodajze 320 CDI z 790k km nastukane ;) Nie pytalem czy to pierwszy czy 4 motor.

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u Ciebie w komisie po ile się skręcało? :)

różnie, z 200 na 160 z 160 na 120 itd... rekordzistów było 2ch, tylko to nie były samochody zakupione przez właściciela komisu a po prostu ktoś wstawił w komis, pech chciał, że kupcy sobie sprawdzili stany liczników i tak jeden to był merc okular combi z dieslem jakimś, gdzieś w krajach skandynawskich na taksówce jeździł jak się okazało, skręcili go z 700tyś do 280tyś :lol: 2gi to był crafter, 3 letni samochód na liczniku miał 120tyś a okazało się, że tak naprawdę to miał 500tyś :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie psiarnia nie potrafila znalezc przez 4h po tym jak mialem kolizje z pieszym na JPII w Warszawie kiedy jechalem rowerem.

Jak powiedzialem na tel. ze ide do srodka szkoly czekac na drogowke bo gowniarz spier**** tam do swojej szkoly to mnie 4h szukali. Byli 2 razy tylko nikt nie zajrzal do srodka.
Pewnie mialem czekac przy -30oC i ciuchach rowerowych na zewnatrz na nich stojac przed szkola.

Szkoda nawet gadac jak sie sprawa zakonczyla. 600zl w plecy, a gadac z idiotami bo jeden z drugim takie niedouczone cymbaly zebym musial z nimi po sadach sie turlac i sluchac ich glupot jak to powinien byl jechac jeszcze wolniej zeby mi gnoj nie wbiegl zza krzakow... Do dzis dnia zaluje, powinienem byl gnoja mocniej za szyje szarpnac i jak juz upadlismy przyjebac pare razy tak zeby nie wstal. Nikt by nie poznal czy to po wypadku czy nie [;

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Silniki benzynowe o pojemności 2.0 z serii LF-DE mają oznaczenia LF2x w przypadku Mazdy 6 przedliftowej. Numerki od 20-25, tylko co one oznaczają. Model rocznikowy czy co? Co ze zmiennymi fazami rozrządu? Co z LF17 i 18?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat Avensis I-gen to słaby przykład, bo już II-gen (czyli 2003 jak Mazda) sypał się na potęgę. Nie to, że mam jakieś nadzwyczajne doświadczenie z modelem. Tak się złożyło, że znajoma miała i więcej to auto stało w serwisie niż jeździło. Z tego co kojarzę Avensis I-gen był niezniszczalny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi