Aurora001 Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) Zdaje relacje z trasy. Warszawa - Wroclaw - Florencja, przez niemcy (zgorzelec, norymberga, munchen), innsbruck, bolonia.9.5l, jechalem bardzo sprawnie, but przy wyprzedzaniu, srednia pewnie kolo 140, tylko jak juz czlowiek zmeczony to 110-120.Nie napisze w ile przejechalem lodz - wroclaw. Jechalem krotko, bardzo krotko, ale robote dostalismy ;). Dobrze ze mi podswietlenie dolnego SIDa przestalo laczyc czasami bo pewnie przerazilbym sie spalaniem. Uwaga wlasnie bo brak stacji benzynowej przy drodze miedzy lodzia o wrockiem na expresowce. Mialem sytuacje podbramkowa. Mialem maly challange 120-210km/h z nowym BWM x4 chyba, 535d. Nie redukowalem z 5, do 160km/h szedlem przy nim, do 210 bawarka odpadla. Nie wiem tylko czy to byl automat czy manual. Tak wiem, bawarka ciezsza o ~350km tylko ze tam byly 2 osoby (nic nie wiem o bagazu), u mnie 2 pax'y + ~200kg bagazu.Problem z klima chyba wiem o co biega, albo bardziej rozumiem co jest nie teges. Klapki/Silniczki od mieszania sie cieplego z zimnym chyba nie dzialaja w 100% poprawnie. Bede dlubal. Tak to jest jak auto stało.I da rade zwiedzic cala florencje w 1 dzien. Dzisiaj to udowodnilem. ;) Edytowane 11 Października 2015 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) Generalnie nie kupuj od ciapola, czarnucha, POlaczka i tradera (tutaj brytyjskie też dymają). Od prywatnego brytola można smiało brać. Ostatnio mój kumpel kupił Fabie kombi z 2002 1.9 TDI za 400F. Tyle ze ma juz troche przebieg - 140.000, ale od prywatnego brytola dziadka i silnik chodzi jak złoto. No to w porę przeczytałem ;) Łyknąłem Carismę poliftową z coltowym 1.6 w benzynie. Od angola handlarza. Kosztowała o 4 stówy więcej niż konkurencja na ebay (ale wszystko było przynajmniej 50mil dalej) bo rzekomo jest wsadzona skrzynia po regeneracji za tą wartość. Facio ma na dziś przygotować rachunek z sąsiedniego warsztatu (zdaję sobie sprawę jak to brzmi, sąsiad/znajomy mechanik robił, wydrukuje rachunek, tak tak....też mnie to martwi bo po "naszych" to bym się spodziewał tylko i wyłącznie przekrętu przy takiej bajeczce). No cóż, pojeździ się i zobaczy. Główne argumenty za? Jestem w stanie sobie zrobić samemu rozrząd, uszczelki i inne [ciach!]ł bo wszystko proste jak budowa cepa (cokolwiek to i jakkolwiek zbudowane jest).Ale niestety, różowo być nie może. Trochę ucieka na lewo, śladów po strzale nie ma i to najprawdopodobniej zasługa cudownego wielowahacza, może któryś krótki koło przekrzywia albo po prostu jakaś tulejka czy końcówka drążka świruje. I to wymienić nie ciężko na szczęście. Więc jak zwykle z nowym autem, coś trzeba porobić i tyle. Ale poza tym, skóra (w życiu nie sądziłem że będę miał jakąś w dupolocie) a auto na rudo pokolorowane tylko i wyłącznie śladowo pod spodem (trochę na wydechu, trochę na pasach mocujących bak itd.). Edytowane 12 Października 2015 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) Z tym traderem brytyjskim to nie bierz tak doslownie do serca, nie kazdy dyma, ale tez sie zdarza tutaj. Zalezy jaka czesc UK, jak Londyn i okolice czy inne duze miasta, to mozna sie naciac, bo duzo cwaniakow, jak jakies mniejsze miasto to i trader wieksza szansa, ze w porzadku. Mozesz sprawdzic czy byl wypadkowy. Masz rozne programiki na necie gdzie podajesz numer rejestracyjny i masz cala historie samochodu, ilu wlascicieli, czy byl zapisany przez ubezpieczyciela jako wypadek, jesli byl to jak duzy wypadek (kategoria D, C, B, A). Sa nawet na androida, ale trzeba za takie sprawdzenie zaplacic jakies pare funa. Chyba, ze jesli byl wypadek, to nie byl zgloszony do ubezpieczyciela, wtedy nie wiesz, ale takich aut w UK nikt by sie nie bawil naprawiac. Edytowane 12 Października 2015 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2015 150k PĘKŁO :lol:"natłukłem" 25k w 3,5 roku :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2015 Szalony kocykarz atakuje znienacka. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2015 Cóź, ja natłukłem w ciągu ostatnich 12 dni 5100 km. Mam dość jazdy samochodem na jakiś czas :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) Z tym traderem brytyjskim to nie bierz tak doslownie do serca, nie kazdy dyma, ale tez sie zdarza tutaj. (....) Chyba, ze jesli byl wypadek, to nie byl zgloszony do ubezpieczyciela, wtedy nie wiesz, ale takich aut w UK nikt by sie nie bawil naprawiac.No to ostatnie zdanie mnie uspokaja. Bo oficjalnie na bank kraksy nie mial. Facet mnie posadzil przed swoim kompem w biurze, odpalil jakas strone do sprawdzania aut do ktorej ma dostew i pokazal mi wszystko o nim. HPI clear jak to tutaj mowia. Dziwi mnie tylko ze od ostatniego wpisu w ksiazce serw.(2011r) nabito tylko 20k mil. Chyba ze Maniakalny tym jezdzil Edytowane 14 Października 2015 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2015 Dziwi mnie tylko ze od ostatniego wpisu w ksiazce serw.(2011r) nabito tylko 20k mil. .... bo reszta tysięcy jest w tzw "pamięci" żeby nie obciążać licznika :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) No to ostatnie zdanie mnie uspokaja. Bo oficjalnie na bank kraksy nie mial. Facet mnie posadzil przed swoim kompem w biurze, odpalil jakas strone do sprawdzania aut do ktorej ma dostew i pokazal mi wszystko o nim. HPI clear jak to tutaj mowia. Dziwi mnie tylko ze od ostatniego wpisu w ksiazce serw.(2011r) nabito tylko 20k mil. Chyba ze Maniakalny tym jezdzil Te HPI Clear i tego typu bzdury można między bajki włożyć. Moja trójka była walona co najmniej trzy razy i jest clear :lol: EDIT Toster napisał jakieś bzdury i trzeba zedytować Edytowane 15 Października 2015 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2015 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2015 OOo no! Da się widzę w Polsce żyć kurde. Ma gość szczęście, taka robota fajna. A mnie na emigrację wzięło, głupi ja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 Widziałem dziś to: Mówię sobie w myślach w końcu jakieś fajne małe i lekkie BMW jak E30. Sprawdzam wagę... 1530 KG :O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) @Kilokush Widziałem dziś to: Mówię sobie w myślach w końcu jakieś fajne małe i lekkie BMW jak E30. Sprawdzam wagę... 1530 KG :o To pewnie nie będzie się psuł bo ma grube części. Edytowane 16 Października 2015 przez KaszaWspraju 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 Wszystko utyło w ostatnich dziesięciu latach. Moja żaba ma niecałe 1100 kg, GT86 już 1250 kg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) Ynteligęncja wymyśliła, że jak [ciach!]lniesz w słup to masz przeżyć... to głowią się i troją, jak to zrobić. Na razie dodają masy, hehe. A to olewają... Edytowane 16 Października 2015 przez NostradamuSek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 Wszystko utyło w ostatnich dziesięciu latach. Moja żaba ma niecałe 1100 kg, GT86 już 1250 kg. Zgadnij co więcej waży: Camaro V6 3.6L i automatem Czy BMW E92 z I6 3L + turbo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 A myślałeś że prestiż nic nie waży? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 Corvetta C5 która zrobiła ponad 1 mln kilometrów. Skrzynia biegów wymieniana przy 425 tys. mil :O :O :O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 jak dbasz, tak masz.chyba, że jeździsz Passeratti w TDIku, on ma zdolność samoregeneracji. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) Corvetta C5 która zrobiła ponad 1 mln kilometrów. Skrzynia biegów wymieniana przy 425 tys. mil :o :o :o Chłopie wyczyn to masz tu: http://www.topgear.com.pl/aktualnosci/skoda-fabia-przejechala-milion-kilometrow-bez-usterki/gh3l5j ..tzn nie wyczyn, a typówka. I pali wiadomo ile, tak, że byś zaoszczędził na taką Corvette. Edytowane 17 Października 2015 przez NostradamuSek 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 Ta mln km kolo przejechał i dopiero w skodzie wymienił klocki....hahaha Chyba że 13 lat jeździł po torze Nascarowym bez hamowania... Nie łykam ściemy 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 W obecnej sytuacji VAG chwyta się wszystkiego, zwłaszcza że do szerzenia kłamstw i propagandy przywykli przez lata. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 Ta mln km kolo przejechał i dopiero w skodzie wymienił klocki....hahaha Chyba że 13 lat jeździł po torze Nascarowym bez hamowania... Nie łykam ściemy Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Nigdzie nie napisali, że po raz pierwszy wymienił klocki i tarcze. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 (edytowane) W domu. Wreszcie. Portaventura <3 Na Shambali wysiadlem, nienawidze ujemnego G, za to na Khanie, wiezy czy Furiousie bylo bosko.Laska poddala mi sie dopiero na Furiousie lol, jak ja przetyralo 5G na starcie z 0 do 135km/h w 3sec. W sumie 1 przygoda po tym jak 350km w Hiszpanii lecialem za 7'mka na tempo 170. Jakas zawalidroga, robie redukcje do 4 i zonk. Sprzeglo docisnelo sie, wrzucilem luz i pedal juz zostal, ale sprzeglo odbilo. Musialem wystudzic auto zanim wrocilo do normy. No i cos nie teges w 100% okolo 150km przed promem, zapala mi sie czasem check radiator i mam mocy z polowe. Chyba listwa (wtrysku) DI poleciala, bo czasem delikatnie szarpnie przy dodaniu gazem. Generalnie jest ok, klima nawet zaczela sie sluchac. Trzeba tylko bedzie wyczyscic klapki bo ewidetnie zastane.Lista to do:- zrobic chargeback chuji z wloch co mysla ze moga robic ze mnie idiote. Parking w hotelu 10euro/doba, jeszcze pytalem czy to finalna cena co mam na pismie. Place i co? 10+10e + 7+7 PODATKU za dobe. Nope. Jutro leci chargeback. Edytowane 18 Października 2015 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2015 Kiedyś panie to robili samochody, niezniszczalne były, wsiadasz i jedziesz. Nie to co te współczesne plastiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 Superb coraz ładniejszy. Na szybko sobie skonfigurowałem, to za 1.8TSI z DSG i dobrym wyposażeniem wyszło 130k PLN. Jak tylko skoda będzie dalej szła w tym kierunku (a imigranci w przeciwnym) to bardzo chciałbym ją mieć. Może nie nówkę, ale takiego 3 latka chętnie bym przytulił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) Niby nie jest zły ale nadal typowy VW gdzie schowek na okulary czy inne zdawac by sie mogło standardowe [ciach!]ły to kwestia "konfiguracji" i pewnie dodatkowo płatne :lol: Za podobna kase a nawet chyba taniej można mieć Kie Optime w najbogatszej wersji. Szkoda, ze KIA ma tak ubogą oferte silnikową w porównaniu do VW. 3 latek z 1.8 TSI to już pewnie trzecią turbine zajeżdza ;) Edytowane 23 Października 2015 przez KAX_ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 Niby nie jest zły ale nadal typowy VW gdzie schowek na okulary czy inne zdawac by sie mogło standardowe [ciach!]ły to kwestia "konfiguracji" i pewnie dodatkowo płatne :lol: Za podobna kase a nawet chyba taniej można mieć Kie Optime w najbogatrzej wersji. Szkoda, ze KIA ma tak ubogą oferte silnikową w porównaniu do VW. 3 latek z 1.8 TSI to już pewnie trzecią turbine zajeżdza ;) Tyle, że prowadzenie i reszta do [gluteus maximus].. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 Szkoda, ze KIA ma tak ubogą oferte silnikową w porównaniu do VW.Ale koreańskie silniki się raczej nie rozlecą w drzazgi przed 150k km, bo małe żółte rączki muszą nadal wyrabiać sobie markę w Europie i nie mogą pozwolić na spektakularne porażki raz za razem, jak to jadący na opinii i stereotypach sprzed 30 lat VAG ma w zwyczaju. Zresztą jaka to bogata oferta - 1.4 TSI znany też jako najgorszy silnik ostatniej dekady, cała rodzina tych TSI żłopiąca olej jak jakiś zweitakt typu Wartburg, wspaniałe tedeiki o których słyszeli już nawet ludzie z trudem odróżniający samochód osobowy od straganu rybnego? Jest 3.6 FSI, występuje w Superbie - niesprzedawalny ze względu na pojemność (ło panie ile to pali taki potwór tej) i związaną z tym akcyzę 18,6%. Taki "wybór" to ja też miałem - mogłem wziąć 2.4 benzynę albo nie wziąć nic. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) 1.4 TSI znany też jako najgorszy silnik ostatniej dekady, cała rodzina tych TSI żłopiąca olej jak jakiś zweitakt typu Wartburg, wspaniałe tedeiki o których słyszeli już nawet ludzie z trudem odróżniający samochód osobowy od straganu rybnego? Miał? Kolega ma od nowości 1,4 122KM z 2005 (Mogę mylić się) roku Guulfa 5 DSG 7 bieg i NIC?! Jedynie akcja serwisowa z łańcuchem. Edytowane 23 Października 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...