Kilokush Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Włosi wymyślili właściwie całą współczesną motoryzację, tyle że niemiecka propaganda robi robotę i nikt w to nie wierzy. http://gf24.pl/dzihadysci-kochaja-toyote-2/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) Włosi wymyślili właściwie całą współczesną motoryzację, tyle że niemiecka propaganda robi robotę i nikt w to nie wierzy. Oni już na przełomie lat 40/50 robili z silnika 1.5 R8 400KM nawet te 700KM z amerykanskiego 6.2 wygląda przy tym blado jak kij od wapna :D Edytowane 27 Października 2015 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) Oni już na przełomie lat 40/50 robili z silnika 1.5 R8 400KM nawet te 700KM z amerykanskiego 6.2 wygląda przy tym blado jak kij od wapna :D Wliczasz do tego rozumiem również konie mechaniczne samochodu z lawetą? A tak na serio to pokaż w czym bo jestem ciekaw. Edytowane 27 Października 2015 przez Kilokush Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) W tym https://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_158/159_Alfetta Dzięki temu bolidowi Alfa w pierwszym sezonie F1 zajeła 3 pierwsze miejsca w klasyfikacji koncowej. Największy szacunek jednak dla tych z tytanowymi jajami co to prowadzili. Jakieś 700-800kg wagi, 400KM w dodatku opony od roweru. Edytowane 27 Października 2015 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 http://www.v10.pl/Nissan,stworzyl,imponujacy,silnik,40,kg,wagi,i,400,KM,mocy,108424.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Oni już na przełomie lat 40/50 robili z silnika 1.5 R8 400KM nawet te 700KM z amerykanskiego 6.2 wygląda przy tym blado jak kij od wapna :D Tylko, że te amerykańskie 6.2L robiło to na benzynie, a te 400KM było robionych na methanolu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) No bo pisał Ci jonas, ze to włosi wszystko wymyślili. Niemcy i hamburgery dopiero teraz wprowadzają silniki napędzane alkoholem po 65 latach i twierdzą, ze są trendy i na czasie :ploom: Edytowane 27 Października 2015 przez KAX_ 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Łooo, turbodoładowanie. Łooo, bezpośredni wtrysk paliwa. Łooo, aluminiowa głowica. To naprawdę wszystko już było, makaroniarze to leniuchy i fleje, ale naprawdę wymyślili wszystko dużo wcześniej, niż Niemcy wynaleźli to samo - na śmietniku w Mediolanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Łooo, turbodoładowanie. Łooo, bezpośredni wtrysk paliwa. Łooo, aluminiowa głowica. To naprawdę wszystko już było, makaroniarze to leniuchy i fleje, ale naprawdę wymyślili wszystko dużo wcześniej, niż Niemcy wynaleźli to samo - na śmietniku w Mediolanie. Łooo ch*j w tooo, ważne by paliło 5 na sto! Tylko to się dziś liczy w rozmowie o samochodach z fanami VAGów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) Znalazlem TECH2 w serwisie GM OPLA. Czas oczekiwania na wizyte, 2 tygodnie i 300km drogi w dwie strony... [ciach!]lona wyspa, bo ciezko pastuchowi podpiac sie pod siedzenie i zczytac mi kody bledow w 1.5min jak ich znalazlem. Qfa sam bym to zrobil /Gorzkie zale. Edytowane 27 Października 2015 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 moje pali 6 na 100 i cieszę się z tego faktu. Ma 465 kkm najechane , ja zrobilem 225 kkm bez awarii. o to głównie chodzi w mojej opinii - o bezawaryjność :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 A czym jeździsz? I rozumiem, że jeszcze planowania głowicy, czy wymiany uszczelki pod nią nie miałeś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 (edytowane) VAG A6 C4 w "kombiku" ;) 95 rok 2.5 TDI R5.. nie miałem, ale końcówki wtrysków są nowe, pompa po regeneracji, turbo po regeneracji, visco po wymianie. Niemniej, zaczyna mi już trochę więcej oleju pochłaniać ostatnio, co pewnie wymagać będzie dalszej uwagi. Edytowane 28 Października 2015 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 To jeszcze pojeździsz drugie tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Taki mam plan ;) inaczej inwestycja ponad 50% wartości pojazdu, bo jeszcze tylne zaciski wymieniałem, nie miałaby sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Wytłumacz mi, czym one się różnią poza znaczkiem, opcjami w kolorowym telewizorku na konsoli i faktem, że w Audi Superb ta konsola środkowa nie obłazi z miłych w myzianiu plastików, a w Skodzie A4/A6 już tak, chociaż to za Skodę trzeba było słono wybecalować? Te same (przeważnie zresztą nieudane) silniki, ten sam system MQB, ten sam kabel diagnostyczny, osprzęt silnika kompatybilny, ale do Skody kosztuje trzy razy więcej niż do Audi, bo to Skoda panie, to musi kosztować. Kompletnie bez sensu, nie przekonuje mnie to ani trochę. No jak dla Ciebie obie marki we wnętrzu sa niemal identyczne to nie ma o czym z Tobą dyskutować.To że auta maja wspólna płytę podłogowa,silnik nie oznacza że to te same auta. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 No jak dla Ciebie obie marki we wnętrzu sa niemal identyczne to nie ma o czym z Tobą dyskutować.To że auta maja wspólna płytę podłogowa,silnik nie oznacza że to te same auta. Mało mnie obchodzi co ma jaką płytę podłogową ale jak ktoś mi mówi, "jedź jak to Audi", a to się później okazuję Skodą SuperB/Passatem to już chyba coś jest nie tego? I takich sytuacji jest dużo zwłaszcza od kiedy Jetta wygląda jak Passat, Passat jak SuperB a SuperB jak Audi A4 które wygląda jak A6. Rozumiesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 No jak dla Ciebie obie marki we wnętrzu sa niemal identyczne to nie ma o czym z Tobą dyskutować.To że auta maja wspólna płytę podłogowa,silnik nie oznacza że to te same auta.Czyli tak jak myślałem - lepszy kolorowy telewizorek i milsze w myzianiu plastiki, innych różnic nie ma. Chociaż nie, najmocniejsze Skody mają coś ponad 400 KM, najmocniejsze Audi to niecałe 300 KM w modelu Octavia RS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 (edytowane) https://pl.wikipedia.org/wiki/Audi_RS4 Poza tym, naprawdę Octavka vs A4? Edytowane 28 Października 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Porównujecie auta które dzieli przepaść cenowa, przestańcie głupieć bo mam wrażenie że cały off-topic pikuje w dół jak kiedyś pozostałe działy o tematyce IT, kiedy jeszcze istniały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Porównujecie auta które dzieli przepaść cenowa, przestańcie głupieć bo mam wrażenie że cały off-topic pikuje w dół jak kiedyś pozostałe działy o tematyce IT, kiedy jeszcze istniały.Ja tylko próbuję dociec, skąd oważ przepaść wynika i nadal nie bardzo wiem. Najmocniejsze wersje różnią się w oczywisty sposób, ale takie dla plebsu już niezbyt. Jak rzyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 (edytowane) Klasa premjóm mówi Ci to coś jonas? Sławek teraz rozbije bank z lajkami :D Edytowane 28 Października 2015 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Klasa PREMIUM. Niemiecka Technologia. Niezawodność. Bezawaryjność. Samochód Roku według Niemieckiej prasy/ośrodka badania jakości... mówi Ci to coś? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Klasa PREMIUM. Niemiecka Technologia. Niezawodność. Bezawaryjność. Samochód Roku według Niemieckiej prasy/ośrodka badania jakości... mówi Ci to coś? Jak premium i prestiż to tylko E34 lub E39 ;) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Nieeee, prestiż to hiszpańska skoda daje i to w standardzie bez dopłaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Klasa premjóm mówi Ci to coś jonas?Niewiele, byłem dziś na przeglądzie ze swoim samochodem (wersja "premium", tak napisali na fakturze), zapłaciłem 586 zł jak jakiś biedak. Ale wlali mi 5W40 Millersa, któren przywiozłem ze sobą, kupiwszy przódzi. Czy jestem już ekstrim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Magiczny łolej z UK lejesz? A ze mnie się smiali :D Ja wlałem ostatnio Meguin to samo co Liqui Moly tylko w innym opakowaniu i zamiast 190zł kosztuje 130zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Ja tylko próbuję dociec, skąd oważ przepaść wynika i nadal nie bardzo wiem. Pan z działu marketingu dostał w ryj laptopem od pana z działu księgowości i nie miał wyjścia. 50PLN się należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Dobra to ja zacznę prawdziwy temat dla tego działu. Szukam uszczelkę miski olejowej do Forda Probe 2 lub Mazdy MX6/626 silnik 2.5L o kodzie KLDE. I jedyne na co trafiam to to: http://e-katalog.intercars.com.pl//#/produkty/3116302120180-70_31414_10-O4719-uszczelniacz-silikonowy.html Co to jest? Co to kur*a jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...