KAX_ Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2016 Handlarze z Polski mnie zadziwiają. Auta nie ma jeszcze w sprzedaży a na allegro już używane części mozna kupić :lol: http://allegro.pl/airbag-poduszka-deska-pasy-alfa-romeo-giulia-i5978654108.html#thumb/2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2016 Aaaa czyli to z tym prestiżem tak Cię ukuło w dupsko... teraz już rozumiem :D Pytanie kogo i co. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2016 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Tak z cyklu "codzienność za kierownicą" ...Zrobiłem tym autem prawie 100tys km od zakupu w lipcu 2008r... przejeździłem w wakacje 3500KM docierając najdalej do Triestu (Włochy) w ciągu 7 dni... nie straszne były jej mrozy... ani razu nie padła na drodze...A ubiło mnie BMW E46 200 kilometrów od domu, do niego już wracając:Przynajmniej dowiedziałem się że:a) auto wciąż ma obie poduszki powietrzneb) wystrzeliły ~20 lat i 3msc po zamontowaniuA na miejscu zdarzenia usłyszałem że E46 trafiłoby nie w koło a w podłużnicę i byłoby "ciekawiej" :| Edytowane 21 Lutego 2016 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2016 Luz. Wyklepie się ;) Wszyscy cali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2016 Na szczęście bez szkód na ludziach.Civic będe klepał bo to nieśmiertelny du**-wóz w rodzinie;Plus taki że jakaś kasa wpadnie a używane blachy + dół zawieszenia + półoś to wyrwę za max 500zł za wszystko; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2016 kierowca bmw był łysy, czy debil? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Kulturalnie uznaję iż po zmroku doszło do złej oceny sytuacji / odległości na drodze ;)Ot E46 jadące z na przeciwka uznało że wyprzedzi, potem brakło miejsca... jadący 10-20M przede mną Partner stracił lusterko, potem E46 rozpędzone otarło się o mnie...Ja już lekko uciekałem na prawo (pobocze), E46 chciało już wracać na swój pas... stąd otarcie a nie wbicie się we mnie :E Edytowane 21 Lutego 2016 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 ładne otarcie. czyli był przekonany o swojej racji, ale życie to zweryfikowało. niestety z Twoim udziałem. powodzenia w reanimacji. ale reflektor wymigał się od śmierci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 To już jest od dawna, m.in. w Renault. Ale za gruby jest ten kluczy aby się mieścił w portfelu. Chyba że w głównej kieszonce, tam gdzie trzymamy sztabki złota. W Lexusie po prostu chwytasz za klamkę i otwierasz - nie musisz naciskać żadnego "guziczka"... Posmyraj ten dzyndzelek, to będziesz żałował że nie masz czegoś takiego w... no tak, przecież nie masz lexa :( Przyjemny w dotyku jak sutki 18latki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 @dumpmuzguReflektor tak ale przedni kierunko-wskaz już nie (a ma ~15-20cm szerokości) :DLusterko boczne też poleciałi w piz** :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 Dostęp bezkluczykowy to już w większości samochodów teraz jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 wiecie moze jak wyglada w praktyce przepis z oponami z niemczech?wiem ze zimowki trzeba miec do wielkanocy czyli do konca marca co najmniej, planuje trip za tydzien i zastanawiam sie czy jest sens zmieniac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 Egzekwują to sumiennie, jeśli jedziesz na polskich blachach i zatrzymają Ciebie tzw. "zolle" to jedną z pierwszych czynności jakie dokonają będzie sprawdzenie czy masz odpowiednie opony ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 Dokładnie. Do tego (oby Ci się nie zdarzyło, ale ...... ) gdyby Ci się przytrafił jakiś unfall, to masz mocno ciepło bez zimówek. Lepiej (czytaj: TANIEJ) jest przestrzegać germańskich przepisów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Za brak zimówek w aucie na pl blachach nic Ci nie grozi. Problem dopiero jest przy głupiej stłuczce. Wtedy praktycznie z automatu twoja wina. Niepotrzebnie go straszycie. Mieszkam to jestem ekspertem. Wysłane z mojego LG G3 Edytowane 29 Lutego 2016 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 Według konwencji wiedeńskiej auto powinno być wyposażone w to co wymagane jest w kraju, w którym auto jest zarejestrowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 Tiaaaa, a jedź bez kamizelek i innych kondomów na wakacje po Ełropie i nie tylko. Ciekawe, czy palicajstwo zagramaniczne Ci odpuści, "bo konwencje wiedeńskie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) To samo jest z apteczką np. w DE. Ochoczo wystawiają mandaty ale bezprawnie więc po prostu odmawiasz przyjęcia. No chyba, ze to jakaś białoruś czy cos to ja bym juz tym milicjantom zapłacił. W reszcie cywilizowanej europy raczej nic Ci nie grozi. Edytowane 29 Lutego 2016 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 Najpierw w tej cywilizowanej części Europy musi Cię jakiś policjant zatrzymać. Osobiście jeszcze nie miałem takiej sytuacji. Chociaż fakt, nie robię 50k rocznie po Europie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Raz juz byłem i to 500km od granicy, ale to był wrzesien i letnie mogły bycTeraz tylko 100km no ale zima, wiec roznie moze byc Edytowane 29 Lutego 2016 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/426828,autostrada-naciagaczy-czyli-uwazaj-na-oszustow-drogowych,id,t.html artykuł z 2011 ale na mnie dzis trafiło, 10-20km od granicy (zgorzelec)oczywiscie jak zobaczylem ze podchodzi to door locked, okno otwarte na 2cm, a i tak wizytyowke + sygnety ze "Złota" mi podał, koniec koncow "biznesmen mohammed" jak mu rzucilem w ręce te bibeloty i wizytowke, opluł mi auto (zatrzymalem sie bo rękami machał, i cos pokazywał na zderzak czy kolo, a tej historii nie znałem, gdybym znał oczywiscie nie zatrzymałbym sie) :EPSzolle stały odrazu za granicątam gdzie sa znaki 120/100/80 w bliskiej odległosci praktycznie odrazu po sobiejechalem praktycznie przepisowo + 10% wiec "udało sie"poza tym4 wypadki na a4 jadac w strone krakowałaczny czas stania - z 1,5-2h stało sie po 10 min i zaden pas nie ruszał sie nawet o centymetr, a jak juz to 100metrow i znowu przerwa 10minedit//poczytalem wiadomosci i okazuje sie ze po wypadku prezydenta 24h po fakcie robili wizje lokalną na a4 i zamkneli ją na odc 30km :lol: Edytowane 6 Marca 2016 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2016 :lol: podziękowanie światłami jest za proste https://www.youtube.com/watch?v=C29SR3190Uo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) http://motoryzacja.interia.pl/raporty/raport-polskie-drogi/wiadomosci/news-tajemniczy-wypadek-radiowozu,nId,2160528#pst106687141 Poczytać komentarze. To je Polska właśnie. I taka ciekawostka: http://www.iswinoujscie.pl/artykuly/41604/ - bez komentarza. http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/PrzebiegProc.xsp?nr=1066 Edytowane 11 Marca 2016 przez NostradamuSek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2016 Toś się obudził, że "polska landem niemiec" ? :) Ustawa podpisana na wypadek gdyby komuś zachciało się rząd obalać, polską policję by się ogarnęło (no chyba, że by w STARy wsiedli i zaczeli rozjeżdżać znów), ale poczekaj niech wparują siły z krajów ościennych ;) Pozamiatane już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2016 W ramach ciekawostki: weszły nowe wzory zdjęć do prawka, będąc w UM zgłosić zbycie auta zobaczyłem 4 poprawne ujęcia. Na zdjęciach jest kobieta z różnymi fryzurami - włosy długie, krótkie, kok i ... chusta (burka, hidżab czy jak to się nazywa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2016 Toś się obudził, że "polska landem niemiec" ? :) Ustawa podpisana na wypadek gdyby komuś zachciało się rząd obalać, polską policję by się ogarnęło (no chyba, że by w STARy wsiedli i zaczeli rozjeżdżać znów), ale poczekaj niech wparują siły z krajów ościennych ;) Pozamiatane już. Ja o tym od dawna wiem, ale nie wiem, czy TUTAJ znają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2016 W ramach ciekawostki: weszły nowe wzory zdjęć do prawka, będąc w UM zgłosić zbycie auta zobaczyłem 4 poprawne ujęcia. Na zdjęciach jest kobieta z różnymi fryzurami - włosy długie, krótkie, kok i ... chusta (burka, hidżab czy jak to się nazywa). Jajebie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 To był naprawdę magiczny dzień. Jadąc do pracy mijałem rozkraczonego na rondzie VW Passata B6 2.0 TDI. Wracając z pracy widziałem trójkąt ostrzegawczy przed Hondom Civic. Co jeszcze? Może autobusy miejskie dziś jeździły punktualnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) :lol:101 na 703 pasydobra drogano ale musza normy wyrobic :lol: Edytowane 15 Marca 2016 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...