Dammeron Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2017 Cóż... klasyczna porada - w zimie nie otwiera się okien w aucie. :P 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2017 W bezramkowcach szyba sama się dosuwa po zamknięciu drzwi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Cóż... klasyczna porada - w zimie nie otwiera się okien w aucie. :P Ok dzięki od dziś będę do Brery wchodził bagażnikiem. Co pjur to jednak pjur zawsze można liczyć na poradę :D Chociaż o ile ja i jonas damy rade o tyle chyba kret w bumie nie wejdzie przez bagażnik chyba, ze ma już tyną kanapę do driftu wywaloną :D Edytowane 6 Stycznia 2017 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Do dryftu to pewnie ma taką siatkę z pasków zamocowaną zamiast szyby, odczepi i wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 1.33 VVTI nie nadaje się do odpalania 1.6 TDi gdy rozrusznik umarł od -10°C... Szok i niedowierzanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Fejk, japońskie mają immunitet na mróz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Byłem dawcą. Przeszczep się nie przyjął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Przecież tedeiki nie działają poniżej -10, nie wiem czego oczekiwałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Taaaak wymień termostat jak Ci sie dieselek nie nagrzewa. Wczoraj jechałem Peugotem 208 z 1.4 HDI 68KM. Wyjeżdżając z Karpacza auto zagrzało się dopiero za Jelenią Górą :lol: Do osiągnięcia 80*C potrzebował jakieś 30 km albo i więcej. Było -6*C. A na marginesie plus dla Puga za ergonomie. Skrzyna biegów działała poprawnie, uklad kierowniczy tez. Nawet na desce widac ze masz wlaczone mijania i postojowe a nie jak w wiekszosci aut jest od tego jedna dioda. No i temp silnika w *C a nie jakich kreskach dla fanow techno, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Zacznij jeździć autami o pojemności większej niż butelka coli to i szybciej się nagrzeją ;] Osobna kontrolka od postojowych i mijania? Niesamowite, opcja w standardzie czy za dopłata? :lol: Edytowane 6 Stycznia 2017 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Teść w Qashqaiu też ma osobne kontrolki, ja mam w japońcach jedną od postojowych i brak osobnej od mijania. Co te żabojady to ja nawet nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 To, że odpali mi jutro auto, to jest raczej pewne, ale to, czy po 12 godzinach pod pracą na tym mrozie zamek się otworzy z pilota jest lekką zagadką, oby z kluczyka się dało, ale to i tak połowa sukcesu, bo te cholerne uszczelki lubią sobie przymarznąć. Co prawda zapobiegawczo nasmarowałęm je środkiem do tego przeznaczonym, ale i tak może być lekki kłopot. Tak czy inaczej zobaczymy, najwyżej się poleje ciepłą wodą i będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Ludzie lekko lonizej zara a macie takie niestworzone problemy, ze pora pomysleć o zbiorkomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Tyle zim i nigdy w 9000 nie bylo problemu z drzwami. Nie wiem co wy robicie, klime wylaczacie w zimie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Sprężarka i tak wyłącza się poniżej pewnej temperatury, Klima nie działa :) Ja nie smaruje uszczelek w żadnym aucie i z dostaniem się nie ma problemu; Po Civic opanowałem że wystarczy docisnąć parę razy drzwi i puszczają; Mniej lub bardziej siłowo docisnąć... Co do nagrzewania: Vectra w 1.9 dieslu bez zaworu EGR na świeżym termostacie nagrzewa się po ~20-25km spokojnej jazdy lub ~15km intensywnej przy obecnych temperaturach;Za to przy -16'C odpala po staniu pod chmurką, od 2 dni nie ruszana; Grzanie świec (kontrolka) świeci 2-3 sek dłużej i od strzała;No ale może to kwestia nowych świec żarowych, świeżego aku, remontu wtrysków, nowego filtra paliwa... bo w baku max 8l ropy...A co do kontrolki świateł:W Civic 5gen nie było nawet kontroli świateł postojowych / mijania; Trzeba było po prostu się pilnować i patrzeć czy podświetlenie zegarów świeci (wtedy wiadomo że chociaż pozycyjne/postojowe są odpalone); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Sprężarka i tak wyłącza się poniżej pewnej temperatury, Klima nie działa :) Owszem, ale jak juz zlapie temp. to moze by ja tak wlaczyc i oszuszyc powietrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Tyle zim i nigdy w 9000 nie bylo problemu z drzwami. Nie wiem co wy robicie, klime wylaczacie w zimie?Drzwi bezramkowe synu, w analogowych ramkowych nigdy nie było sprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Drzwi bezramkowe synu, w analogowych ramkowych nigdy nie było sprawy. Takie ja w 9-3 Gen I Cabrio i tez nie widzialem nigdy problemu, ale spytam Ojca bo on uzywa na codzien. Tyle ze tam jest chyba jakis patent ze szybki nie musza sie domykac po otwarciu/zamknieciu drzwi. I nie nie cieknie ;) Edytowane 6 Stycznia 2017 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) No tak mój fiacior ma, że jak postoi na mrozie, to mu uszczelki przymarzają. Z zamkiem też miałem problemy, wyrwałem wszystko ze 3 lata temu i nasmarowałem solidnie i był spokój, zobaczymy teraz. Taka uroda tego auta, że ma słabe siłowniki od centralnego, a wiek auta raczej tego nie polepsza. Zobaczymy jutro, jak pod robotą będzie 12 godzin na tym mrozie stał. Zdam relację :D A co mnie najbardziej denerwuje zimą, to zamarzający ręczny. Wymiana linek nic nie dała, po prostu są źle poprowadzone i zbiera się w nich woda, a wygląda to tak jak na tym pięknym planie schematycznym. Pancerz to to czerwone, linka to to czarne, a niebieskie to woda, która wlewa się do pancerza. Włosi tutaj dali [gluteus maximus] :D i jedyna frajda jest jak temperatura jest lekko na plusie, a śnieg został na parkingach. Paint 3d w win10 jest do [gluteus maximus] Edytowane 6 Stycznia 2017 przez piotreek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Owszem, ale jak juz zlapie temp. to moze by ja tak wlaczyc i oszuszyc powietrze...Co ma złapać temperaturę? Klimatronik nie załączy sprężarki poniżej 2-3 stopni Celsjusza temperatury ZEWNĘTRZNEJ. Z reszta jak wyżej nie ma to związku z problemami z drzwiami bez ramek które przymarzają od zewnątrz. Ludzie lekko lonizej zara a macie takie niestworzone problemy, ze pora pomysleć o zbiorkomie.Aktualnie -16 ;] Edytowane 6 Stycznia 2017 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Nie dziwię się, że ludzi ruszają obecne mrozy. W ostatnich latach zima raczej nie dawała się we znaki, a były przecież też lata, gdy takie mrozy jak obecnie trwały tydzień i więcej. Ja pamiętam najniższą temperaturę -30 i wówczas było rzeczywiście ciężko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Sprężarka i tak wyłącza się poniżej pewnej temperatury, Klima nie działa :) W astrze H automatyczna klima działa tak jak ją ustawie, ma chłodzić jak jest +30 to chłodzi, ma jak jest -15 to ma grzać na powiedzmy +22. Co prawda nie wiem jaką ma silnik temperaturę, bo GM poskąpiło wskaźnika ;) Podobnie jak jest jeden wskaźnik od świateł postojowych i mijania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Ja dziś zaobserwowałem ciekawe zjawisko - drogi na wsi i szutrowe w lesie były lepiej odśnieżone, niż te w mieście jak i międzymiastówki, o szlakach pieszo-rowerowych już lepiej nie mówiąc. Na tych pierwszych przynajmniej dało się jechać, podczas gdy na drugich od razu miałem glebę i tylko refleks uratował mnie przed wylądowaniem głową przed jadącym z naprzeciwka autem. Ten kraj chyba na wieki pozostanie wyjątkiem we wszystkim... Edytowane 6 Stycznia 2017 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 2 litry klekota w CXP odpaliły przy -11 w południe jak i przy -19 przed północą. Po ok 5 km zaczynało wiać czymś cieplejszym. 20 km to za mało, by te elektryczne kreski odmroziły tylną szybę. Na razie nie jest tragicznie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 20km? To nawet w moim złomie mam czystą szybę z tyłu po 5min... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 Przy -20 to trochę inaczej zaczęło działać w naszym złomie :) Interia twierdzi, że we wsi obecnie -25 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 A na meteo.pl? Ja ostatnio w moim śmieciu wymieniałem aku, ponieważ jak go zostawiłem na tydzień, gdy wyjechałem na narty w Grudniu, to potem już nie ruszył - rozładowany zupełnie do zera, alarm nawet nie działał, a odpalenie z kabli nie szło. Na prostowniku dopiero po pół godziny ruszyła wskazówka, ale i tak z góry wiedziałem, że to reanimowanie trupa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 Mój zakręcił bardzo mocno, drzwi się otworzyły, ciepło było po kilku kilometrach, ale auto było w garażu. Zobaczymy po 19, bo teraz stoi na zewnątrz. Termometr minus 22 pokazał za oknem w pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) No i fiacik dostał nowy akumulator, bo stary przy lekkim mrozie słabo kręcił, a co dopiero jak będzie większy mróz. Nostradamus! :D Jak słyszę o temp w PL to aż się cieszę że to "zimnego i deszczowego" kraju wyjechałem Edytowane 7 Stycznia 2017 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...