Twój Pan Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 Nadal nie wiecie do czego służy dodatkowy klucz do kół pod fotelem z przodu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 (edytowane) ja zacząłem wozić gaz i pałkę teleskopową. Moj klucz do kół fabrycznie jest w bagażniku :) Edytowane 30 Marca 2017 przez dumpmuzgu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 Chyba zacznę wozić klamkę w samochodzie... Co ty masz za premiumy, że klamek nie dodali? Włazisz przez okno czy jak? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 wysiadł z auta i skopał mi bok samochodu w momencie, w którym go mijałem. Następnie pojechał za mną i wjechał mi w tył auta, Jakie zniszczenia po takiej akcji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 (edytowane) Drzwi na pilota... :P Albo może robi tak, że ma zamontowany zamek z klamką jak ze zwykłych drzwi i na noc ją wyjmuje, by nikt nie wszedł. :) Co do zniszczeń, to wgnieciony bok od kopniaków i rozwalony tył od zderzenia. Do mnie na szczęście się nie udało mu dobrać, więc ja jestem cały. Koleś miał tablice z Kutna, więc podejrzewam, że chwile zajmie, zanim go znajdą, tym bardziej, że cholera wie, gdzie jest w tej chwili. Edytowane 30 Marca 2017 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 Panowie CONTINENTAL ContiEcoContact 5 czy MICHELIN ENERGY SAVER + ? Michelin poki co daje rade,(4k km), a pamietajcie ze moje poprzednie nokiany wytrzymaly 12k km? Obecnie Saver+ 4k i nie widze zabkowania rantu. Zdecydowanie takze lepsza przyczepnosc, na rondzie przy dodaniu gazu duzo pozniej zaczynaja buksowac (~300NM i ~200KM), hamowanie na suchym in plus, abs duzo pozniej sie zalacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 Miał jednak pecha, ponieważ samochód za mną miał kamerę i wszystko się nagrało, razem z rejestracją i z jego gębą. Teraz go szukają. Chyba będę musiał sam kupić rejestrator, bo nigdy nie wiadomo co jakiemuś deb1lowi odbije. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 Panowie CONTINENTAL ContiEcoContact 5 czy MICHELIN ENERGY SAVER + ? Michelin poki co daje rade,(4k km), a pamietajcie ze moje poprzednie nokiany wytrzymaly 12k km? Obecnie Saver+ 4k i nie widze zabkowania rantu. Zdecydowanie takze lepsza przyczepnosc, na rondzie przy dodaniu gazu duzo pozniej zaczynaja buksowac (~300NM i ~200KM), hamowanie na suchym in plus, abs duzo pozniej sie zalacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 Co ty masz za premiumy, że klamek nie dodali? Włazisz przez okno czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 Ja zacząłem jeździć na rowerze z kamerą na kasku. Praktycznie mógłbym codziennie wysyłać nagrania policji, z których karaliby średnio ok. 30-40 kierowców... Może nadejdzie kiedyś dzień, że rowerzysta będzie mógł czuć się chociaż względnie bezpiecznie na drodze, ale to najpewniej pozostanie jednak w sferze marzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 LANOS LPG jeżdżący na amorach KYB EXCEL G , jakie sprężyny na tył wstępnie wybrałem te: Interesują mnie KYBy pod nie lub inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Polecam eibach ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Eibacha miałem u siebie w VC Kombi na tyle i strasznie nisko siedziało po obciążeniu. Jedyny ich plus, że używki poszły za 100 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) Eibacha jest kilka rodzajów. ERL, Pro-kit i Sportline, Te pierwsze to seria, te drugie to różnica 20-30mm w stosunku do serii przystosowane do montażu na seryjnych amortyzatorach, a dopiero te ostatnie to obniżenia rzędu 40-50mmdo amorów o skróconym skoku. Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 http://katalog.mroauto.pl/tecdoc-produkt/2345800-sprezyna-zawieszenia-kyb-rx5510/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Ja miałem z tyłu Pro-kit -30 mm. Z przodu nie wiem bo i tak jedna pękła. Teraz mam komplet Kayaby RH 2660 i RX6217 i jest pięknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 heyka, jakieś ciche opony możecie polecić? Jeżdżę po irlandzkich drogach, ze względu ze tam gęsto pada to drogi przeważnie nie gładki asfalt ale taki bardziej żużlowaty wiec bardziej huczy... Lancer 2008, 205/55/16 zdaje się :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 (edytowane) A macie tam chińskie czy chcesz "markowe"? Ja się zazwyczaj sugeruję tym zestawieniem, + oceny jeżeli więcej niż 50. http://www.oponeo.pl/wybierz-opony/s=1/letnie/t=2/osobowe,4x4/r=1/205-55-r16 Co do chinoli, to z mojego doświadczenia są dobre, ale mniej trwałe. Mówię o tych z dobrymi ocenami jak Imperial. Edytowane 3 Kwietnia 2017 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 (edytowane) Polecam eibach ;D Myślałem o tym, ale nie do tego silnika i na takie przejażdżki... Po swapie może i by było jak znalazł dla lepszego prowadzenia. Zakupiłem u autowisa MT. Michelin poki co daje rade,(4k km), a pamietajcie ze moje poprzednie nokiany wytrzymaly 12k km? Obecnie Saver+ 4k i nie widze zabkowania rantu. Zdecydowanie takze lepsza przyczepnosc, na rondzie przy dodaniu gazu duzo pozniej zaczynaja buksowac (~300NM i ~200KM), hamowanie na suchym in plus, abs duzo pozniej sie zalacza. Saver+ mam, Conti wziąłem dla porównania, już nim przejechałem się 300km i są ciche, dosyć komfortowe i dobrze trzymają, zużycie będę wiedział po roku. Dla ciekawostki z utylizowałem zimówki Fuldy 11-letnie, zrobiły co najmniej 85 tyś... Edytowane 3 Kwietnia 2017 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Mnie dzisiaj jakiś facet w merolu zajechał drogę, a po tym jak zatrąbiłem na niego, to wysiadł z auta i skopał mi bok samochodu w momencie, w którym go mijałem. Następnie pojechał za mną i wjechał mi w tył auta, potem znowu wysiadł i zaczął się pięściami dobijać do szyby w drzwiach (na wszelki wypadek zablokowałem je zawczasu), po czym wrócił do merca i uciekł. Miał jednak pecha, ponieważ samochód za mną miał kamerę i wszystko się nagrało, razem z rejestracją i z jego gębą. Teraz go szukają. Takie rzeczy dotychczas widziałem tylko w kompilacjach na tubie, aż mi się w głowie nie mieści to, że tym razem to mnie coś takiego spotkało... Grubo. W Mercedesach ostatnio jeżdżą największe ameby umysłowe. A klasa jadąca 30 km na autostradzie lewym pasem. A klasy jadące na rondzie do okola prawym pasem. Buraki w starych mercach. Janusze. Dwie kobiety w nowych mercach mi ostatnio się wjebaly pod maskę na pierwszeństwie dla mnie. Naprawdę jakaś plaga ostatnio. Moja teoria jest taka, że kupno Mercedesa jest dla idiotów po to żeby czuć się kimś lepszym od reszty i wtedy takim odpierdziela na drodze. W tych naprawdę drogich mercach jeszcze nikt mi nie podpadł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 heyka, jakieś ciche opony możecie polecić? Jeżdżę po irlandzkich drogach, ze względu ze tam gęsto pada to drogi przeważnie nie gładki asfalt ale taki bardziej żużlowaty wiec bardziej huczy... Lancer 2008, 205/55/16 zdaje się :P http://www.oponeo.ie/details-tyre/fulda-ecocontrol-hp-205-55-r16-91-v#137539246 http://www.oponeo.ie/details-tyre/dunlop-sp-sport-bluresponse-205-55-r16-91-v#137166484 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Nokian eLine? Bardzo dobre na mokre warunki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 A klasy jadące na rondzie do okola prawym pasem. Jak najbardziej poprawne zachowanie na standardowym rondzie, może nie najbardziej kulturalne, ale zgodne z obowiązującym prawem. Lepiej niech jadą w kółko prawym pasem, niż mają zmieniać pas ze środkowego na zewnętrzny na pałę i się ładować w boki innych samochodów. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 A ja dzisiaj straciłem lusterko, pani nie dała rady wykręcić Kaszkajem na 8 metrach i wjechała tyłem w bok mojego samochodu (zaparkowany prawidłowo). Zatrzymała się jak usłyszała huk pękającego epoksydu, na który było lusterko przyklejone po ostatnim buraku, który je ułamał i zwiał. Odnoszę wrażenie, że gdyby nie to, to lusterko by się odgięło a pani zatrzymała by się na drzwiach dopiero. Co ciekawe, szkody u mnie to lusterko, czerwony lakier na listwie drzwiowej i rysa ponad tą listwą (nawet nie do blachy, polerka załatwi sprawę), żadnej wgniotki, nic. W Kaszkaju natomiast porysowany i pęknięty zderzak, zbita tylna lampa i solidny odprysk lakieru na klapie powyżej lampy (do gołej blachy), zakładam że zrobiony przez odskakujące lusterko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 pani nie dała rady wykręcić Kaszkajem Często widzę właśnie panie, jeszcze młode jeżdżące tego typu pojazdami i niestety widać, że nie radzą sobie z tym. Teraz chyba nawet jest moda, żeby żonom kupować tego typu auta jeśli kogoś na to stać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Przecież kaszkaj to crossover. Nie jest ani duży, za to w miare zwrotny. Do tego czujniki, kamerki itp. Podejrzewam ze kobieta która skasowała powyższe lusterko zrobilaby to nawet w Up! czy Smarcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Teraz chyba nawet jest moda, żeby żonom kupować tego typu auta jeśli kogoś na to stać. Generalnie teraz jest moda, by kupować auta, gdy kogoś stać, jak też gdy nie stać. Mój szwagier właśnie kupił Insignię w dizlu i automacie. Pięcioletnią. Na kredyt. Samo w sobie zabawne. Mówiłem mu, żeby obecnej astry II 1.4 nie sprzedawał, by mieć czym do pracy jeździć. Powiedział, że do pracy będzie Insignią jeździć. Nie paniał aluzji ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Anegdotka na temat samochodów na kredyt - na szczycie frankowej górki (około 2007) znajomy z pracy kupił samochód na kredyt we frankach. Wyszło mu do spłaty jakieś 80 000 zł, bo to drogi samochód był. Minął rok, kurs franka skoczył z 2,20 na 3,50, rata za samochód z 1500 na 2200, wartość samochodu z 80 000 na 65 000. Tyle wygrać. Żonie kupiłem terenówkę na miasto żeby plebs zazdrościł, to oczywiste. Parkowanie idzie jej dobrze, bo obiektywnie to nie jest duża terenówka, a żona prędzej wyjdzie i sprawdzi co tam w martwej strefie się czai, niż będzie cisnęła po parkingu metodą południowoeuropejską, czyli do tyłu aż usłyszysz stuknięcie, do przodu aż usłyszysz stuknięcie, trochę do tyłu, gotowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Ja nie widzę problemu w kupowaniu auta na kredyt. Sam tak zrobiłem pomimo tego, że za gotówkę również by się dało, ale utylizacja oszczędności to dla mnie trochę słaby pomysł. Dodatkowo stopy takie niskie, że nie kosztuje to worka waluty. Dla mnie kretynizmem (o którym można opowiadać anegdotki) jest kupowanie auta na które osobnika po prostu nie stać, a potem dorabianie teorii do oczywistych faktów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...