Je m appelle Ferdinand Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2017 Wiadomo, jak boost wejdzie to nie ma totamto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2017 A propos Fordów, to widziałem dzisiaj na A1 Focusa RS, jakby nie był Fordem to nawet całkiem ciekawy pokemonowóz (bo Fordy są generalnie równie ciekawe jak krojony chleb). Ale potem, jak zatwardzenie puściło i ruch się upłynnił, to lewym pasem śmignęło Mitsubishi Evo, trv kvlt krzykliwy plastikowy japoński pokemon ze spojlerami wszędzie, z tej samej półki co WRX i trochę Type-R, i jakbym miał szukać pokemona dla siebie, to prawie na pewno wśród któregoś z tych trzech. Ewentualnie Abartha 500, chociaż to już nie jest taki typowy pokemon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 Jeśli za miesiąc dalej będziesz pisał na forum to tak... :grin: Minął miesiąc, zrobiłem 2k km, wciąż żyję, więc zakładam że wymiana hamulców poszła dobrze ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 Brawo Ty. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 Wiadomo, jak boost wejdzie to nie ma totamto. Nie rób tak bo wskazówkę od ekonomizera połamiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 (edytowane) Nie rób tak bo wskazówkę od ekonomizera połamiesz. Ale turbo dziura xDDD Male to turbo to raczej nie jest bo ciagnie lepiej wysoko od mojego. Edytowane 29 Czerwca 2017 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 (edytowane) Bo turboburbo dmuchnęło, momentu szybko dostałeś na koła, to i wydaje się że auto ma więcej mocy i fajniej jedzie. Coś jak z dieslami. ... bo ma więcej mocy! Jak byś zobaczył przebieg mocy wzgl. obrotów, to wiedziałbyś że silnik z turbo 90 KM ma dużo więcej mocy od silnika wolnossącego 90 KM ... i nie chodzi o moc maksymalną, która jest identyczna (czyli to katalogowe 90 KM) osiąganą przy np. 6200 obr/min. tylko moc w pozostałym zakresie obrotów (np. 2000-4000 RPM), z którego akurat zwykle się częściej korzysta, niż wspomniane 6200 RPM. ps. Opel Corsa E: silnik 1,4 litra 90 KM, wolnossoący, manualna skrzynia - przyśpieszenie 0-100 : 13,2 s silnik 1,0 litra 90 KM, turbo, również manualna skrzynia- przyśpieszenie 0-100 : 11,9 s Bo turboburbo dmuchnęło, momentu szybko dostałeś na koła, ... po prostu większa moc przy niższym RPM, która oczywiście wynika z większego momentu obrotowego. Edytowane 29 Czerwca 2017 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 Znowu się zacznie, ale przynajmniej tym razem nie będzie na mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 Chociaż raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 ... bo ma więcej mocy! Jak byś zobaczył przebieg mocy wzgl. obrotów, to wiedziałbyś że silnik z turbo 90 KM ma dużo więcej mocy od silnika wolnossącego 90 KM ... i nie chodzi o moc maksymalną, która jest identyczna (czyli to katalogowe 90 KM) osiąganą przy np. 6200 obr/min. tylko moc w pozostałym zakresie obrotów (np. 2000-4000 RPM), z którego akurat zwykle się częściej korzysta, niż wspomniane 6200 RPM. ps. Opel Corsa E: silnik 1,4 litra 90 KM, wolnossoący, manualna skrzynia - przyśpieszenie 0-100 : 13,2 s silnik 1,0 litra 90 KM, turbo, również manualna skrzynia- przyśpieszenie 0-100 : 11,9 s ... po prostu większa moc przy niższym RPM, która oczywiście wynika z większego momentu obrotowego. Żeby podtrzymać te prężenie forumowych muskuł, powinienem teraz napisać o osiowym wektorze momentu siły, drugiej zasadzie dynamiki newtona i tym że większe pole powierzchni pod wykresem momentu oznacza szybszy samochód :lol: ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 Napisz tak, żeby się gunwoburza kręciła, a co napiszesz to już kwestia drugorzędna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 .... no i jeszcze to... yyy... spalanie... Kupił bym jakieś turbogunwno benzynowe ale ostatnie najmniej magiczne to chyba reno robi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 Skoro jesteś na etapie zakupu, to jeszcze pytanie jak z cenami części do Renault vs Opel vs Mazda vs VW vs Suzuki itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 Nie jestem bo musiał bym dołożyć drugie tyle ile warty jest makaron aby kupić coś ciekawego. Poniżej tej kwoty jest jedno wielkie NIC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 Nie jestem bo musiał bym dołożyć drugie tyle ile warty jest makaron aby kupić coś ciekawego. Poniżej tej kwoty jest jedno wielkie NIC. Jest E92, audi A4 i Mercedes CLS. Chyba dawno nie sprawdzałeś na wsi jak się teraz wożą najostrzejsi gracze. Oczywiście te najtańsze i najbardziej bite od Niemca no ale są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 No i jak przeglądałem otomoto to jest jeszcze ten mustang poprzedniej generacji ale jednak do roboty mam kilka zakrętów do pokonania więc nie wiem czy byłby to dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2017 Ale czujesz to, podjeżdżałbyś do roboty Mustangiem, a nie jakimś Fiatem jak plebs. Cieć by nie nadążył z otwieraniem szlabanu i jednoczesnym zamiataniem podjazdu własną czapką, a w rozdziawionej z zachwytu paszczy śmiało mógłby uwić gniazdo jakiś ptak. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2017 No i jak przeglądałem otomoto to jest jeszcze ten mustang poprzedniej generacji ale jednak do roboty mam kilka zakrętów do pokonania więc nie wiem czy byłby to dobry wybór. Poprzedni Mustang jest brzydki. W środku też słabo. Kontrola trakcji w Aurisie jest znacznie lepsza niż w Astrze. Fajny ficzer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2017 jonas, coś dla Ciebie - https://www.otomoto.pl/oferta/lancia-delta-hf-integrale-ID6yvx9x.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2017 Zaspałem jak były po 20k, teraz już pozamiatane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2017 A to wcale nie było tak dawno temu. Pamiętam jak po zdaniu prawka przeglądałem sobie auta na necie. W cenie Brery wtedy kupił bym Honde NSX, dzisiaj poniżej stówki nie widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2017 Zabić wszystkich stancerow! Jadę sobie dwu pasmówką tyle ile można czyli 100 km/h. Nagle tir przede mną daję ostro po hamulcach i wjeżdża na mój pas. Ja ledwo wyhamowuje. Czemu tir hamował? Bo dwóch posiadaczy VW, passat i garbus ma niedo<span style='color: red;'>[ciach!]</span>ie umysłowe. Oby dwa auta na ostrym stensie, camber jak do driftu i wloką się 5 km/h bo droga z płyt betonowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 (edytowane) Jeżdżę teraz czymś, co przypadnie do gustu MaSellowi i pozostałym fanom prostego żelastwa. Nazywa się to Suzuki Baleno i jest okropne. Ale jednocześnie jestem zaskoczony, bo z tyłu jest dużo więcej miejsca niż w Focusie a waży tylko 865 kg. Nawet VW Up waży więcej. Przez to silnik 1.2 o zawrotnej mocy 90 KM wystarcza do normalnej jazdy i pali przy takiej jeździe około 5/100. Nawet jadąc z pedałem w podłodze ciężko jest przekroczyć 6/100. Na autostradzie po baaardzo długim czasie da się osiągnąć 180 km/h. Teraz mam przejechane 460 km i zostało jeszcze 1/4 baku o ogromnej pojemności 37l. Większość tego dystansu na autostradzie z butem w podłodze. Edytowane 30 Lipca 2017 przez Imperator Kret Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 Też jestem zaskoczony swym Su Vitarą. Od ostatniego tankowania minęło 460 km - 100% miasto i average spalanie 6,2. Sprawdzę jeszcze ręcznie przy tankowaniu, bo było pod korek, czy nie oszukuje komputerek. O ile pamiętam to zasięg jaki pozostał to ponad 200 km jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 (edytowane) Jeżdżę teraz czymś, co przypadnie do gustu MaSellowi i pozostałym fanom prostego żelastwa. Tylko żebyś przypadkiem nie zapomniał, że Focus wykwintnym czy skomplikowanym żelastwem też nie jest. Nawet jadąc z pedałem w podłodze Oznaki homofobii zgłoszone do odpowiednich służb, możesz się spodziewać nalotu panów z dużymi gumowymi pałkami, którzy szybko cie przekonają do tęczowych poglądów. Edytowane 30 Lipca 2017 przez Twój Pan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 W porównaniu z tym Baleno to mój Focus jest skomplikowany jak Mercedes S klasa ;) W sumie to żaden samochód nie jest jakimś super skomplikowanym tworem. Ot, niektóre mają więcej elektroniki, inne mniej. Trudno nazywać turbodoładowanie czy automatyczne skrzynie biegów nowością, skoro są na rynku od dekad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 Nie dalej jak przed trzema godzinami widziałem coś w rodzaju wyścigu między M3 i Tesli na krajowej 5, oczywiście dość krótko bo tylko śmignęli, M3 z rykiem, Tesla w ciszy. Brzydki ten samochód jak dizajnerski sedes, Tesla też niezbyt ładna. Nowe Baleno widziałem tu i ówdzie, nawet jedno czy dwa Celerio się zdarzyło spotkać, o nową Vitarę łatwiej niż o Passerati w tedeiku i kombiku. Znakiem tego ktoś w tej firmie skumał, co robią źle, bo interes się kręci. Szkoda, że z Nokią tak nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 A do mnie pojazd typu tesla coraz bardziej przemawia jako dupowóz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 A do mnie pojazd typu tesla coraz bardziej przemawia jako dupowóz. Piesi i rowerzyści Cię znienawidzą. Znajomy prawie się obsrał jak bezszelestnie za nim pojawił się jakiś Lexus.... Ale też bym z miłą chęcią śmigał po mieście kompaktem który do 40km/h idzie na bateryjkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 Żadne półśrodki typu hybryda. "Pełna elektryka" z zasięgiem min 500 km. Czyli jeszcze sobie poczekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...