KAX_ Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 (edytowane) Mam RS'a 2011 wiec to jeszcze ph1 od 2012 chyba było ph2. U ojca w Lagunie II z 1.6 16V też pokazuje z taką dokładnością. On śmiga praktycznie tylko po mieście ja praktycznie tylko na trasie. P.S Mam turbobenzyne, a nadal <span style='color: red;'>[ciach!]</span>le o spalaniu... :lol: Edytowane 18 Października 2017 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 Mam RS'a 2011 wiec to jeszcze ph1 od 2012 chyba było ph2. U ojca w Lagunie II z 1.6 16V też pokazuje z taką dokładnością. On śmiga praktycznie tylko po mieście ja praktycznie tylko na trasie. P.S Mam turbobenzyne, a nadal [ciach!]le o spalaniu... :lol: To na ile te 50l starczyło? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 Niecałe 500km trasy wiec nie najgorzej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 No to słaba trasa :huehuehue: U mnie wychodzi mniej w mieście niż w trasie ale ja dziwny jestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 P.S Mam turbobenzyne, a nadal [ciach!]le o spalaniu... :lol:Stare nawyki, mówiłem. Niecałe 500km trasy wiec nie najgorzej :DPodobnie jak u mnie, tylko przyspieszenie mam zdaje się ciut słabsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 (edytowane) No to słaba trasa :huehuehue: U mnie wychodzi mniej w mieście niż w trasie ale ja dziwny jestem. Pewnie piłujesz jak typowy sebix aby zaoszczędzić pół minuty wiec nie ma się co dziwić :D Edytowane 18 Października 2017 przez KAX_ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 Pewnie piłujesz jak typowy sebix aby zaoszczędzić pół minuty wiec nie ma się co dziwić :DSebix w saabie? u make my day ;DInne drogi nic po za tym. Ja ustawiam tempomat na 190km/h /3,9k rpm i kilometry lecą czasem zwalniając żeby puścić szybszych. Powyżej tej prędkości zasięg na lpg spada <300km, a takie trasy robię najczęściej więc weszło w nawyk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 Różnie się teraz kamuflują ostatnio spotkałem jednego w Alfie 159 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 No i w końcu zamontowałem w Muminku Short shifter.. Jest to pierwszy raz gdy montowałem to w swoim aucie, ba jest to pierwszy raz gdy mam z tym styczność. Szczerze zastanawiam się jak można było tego nie montować fabrycznie w aucie ze sportowym zacięciem... Przedtem miałem wrażenie że drążek zmiany biegów miał skok jak w Jelczu i trwało to lata....teraz zmiana jest błyskawiczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 Proces wyrabiania Karty Stałego Słoika zakończony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2017 Na zdjęciu widzimy piękną klasyczną i ponadczasową sylwetkę. W ładnym szarym kolorze. A obok stoi jakieś Suzuki.:) 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) Inne drogi nic po za tym. Ja ustawiam tempomat na 190km/h /3,9k rpm i ki Przy 190 kilometrach na gadzinę, są wielkie opory powietrza, więc nic dziwnego, że masz większe spalanie niż w mieście. Edytowane 21 Października 2017 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) Fajny mercedes na tym zdjęciu... Rozumiem jonas, że akurat ktoś Cię popchnął jak robiłeś mu zdjęcie. Edytowane 21 Października 2017 przez B@nita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2017 Po co zasłaniasz rejestrację? Przecież wszyscy wiedzą jaką masz 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2017 Przy 190 kilometrach na gadzinę, są wielkie opory powietrza, więc nic dziwnego, że masz większe spalanie niż w mieście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2017 Na zdjęciu widzimy piękną klasyczną i ponadczasową sylwetkę. W ładnym szarym kolorze. A obok stoi jakieś Suzuki. :) Szukaj, było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2017 Wiem, uczę się od mistrza;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2017 Mam RS'a 2011 wiec to jeszcze ph1 od 2012 chyba było ph2. U ojca w Lagunie II z 1.6 16V też pokazuje z taką dokładnością. On śmiga praktycznie tylko po mieście ja praktycznie tylko na trasie. Jeszcze wracając do tematu wskazań komputera w Renault, od paru tygodni jeżdżę zastępczym Meg IV 1.6SCe, dzisiaj zalewałem pod korek i też dokładnością nie grzeszy, 9.9L/100km komputer vs 10.9L/100km przy dystrybutorze, 100% miasto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2017 Odnoszę wrażenie właśnie, że im więcej % miasta, tym większa szulerka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 Jeszcze wracając do tematu wskazań komputera w Renault, od paru tygodni jeżdżę zastępczym Meg IV 1.6SCe, dzisiaj zalewałem pod korek i też dokładnością nie grzeszy, 9.9L/100km komputer vs 10.9L/100km przy dystrybutorze, 100% miasto. Ja znów zalewałem pod korek i wskazanie kompa 50,9l paliwa. Dystrybutor do odbicia zalał 50,1l. Średnia 12,2 chyba trzeba pomyśleć o podtlenku elpegie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) 54zł vs 18zł/100km... Z drugiej strony ponad 12l w dieselku...?! Mnie się nie udało w zimie wyjść ponad 9l/100km w Foczku. Nieźle musisz kapcie palić, albo zakorkowany przejazd na amen. P.S Nie wiem co się dzieje, ale ostatnio na Śląsku codziennie wypadki. Trasa autostradowa A4, centrum Katowic, Rybnik, Jaworzno masakra jakaś. Edytowane 24 Października 2017 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Z drugiej strony ponad 12l w dieselku...?! Chyba przespałeś ostatnie tygodnie ;) BTW te 12 litrów to tylko trasa :D Edytowane 24 Października 2017 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 Tja przespałem...a co to takiego, raczej tyrka na projekcie za 6 mld pln. 12l w trasie! Widzę, że żyjesz tak, że winszować :P Z zamkniętym licznikiem ganiałeś? Haha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Zamknąć licznika jeszcze nie próbowałem ale ponoć tylko 250km/h idzie to pudełko w serii, a na liczniku "aż" 270 jest wiec raczej nie zamknie... a 11-12 litrów to on pali normalnie w trasie. Może przy januszowej jeździe 90 na godzinę zeszedł bym poniżej 9 ale co to za jazda, z drugiej strony jadąc jak typowy sebix nie wiem czy w 20 bym się zmieścił :lol: Edytowane 24 Października 2017 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) No niezupełnie, robiłem swoim Foczkem 2.0 TDCI trasy i ciężko mi było przekroczyć 6l ropska, a średnio cisłem te 150km/h na 6-tce, 9l to zobaczyłem w zimie na miastowych krótkich trasach rzędu 10km, kiedy silnik nie zdążył nagrzać się. Przy 90-tce to raczej bliżej 5l. 12l w trasie... nooo, w benie potrafilem spalić 18l/100km, ale to na czerwonym polu nons stop :P Edytowane 24 Października 2017 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 Ej, odrób zadanie domowe... Bo na tą chwilkę to bawisz raczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 Dobra widzę, że Tobie to trzeba prosto z mostu... po namowach forumowego panela ekspertów motoryzacji wreszcie opuściłem ciemną stronę mocy napędzaną mazutem i kupiłem auto na koszerne paliwo jakim jest bezołowiowa 95 lub 98 jak rzecze wlepa na wlewie :) http://forum.purepc.pl/topic/211105-poka%C5%BC-swoje-autko-galeria/page-18?do=findComment&comment=4060680 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Ej, odrób zadanie domowe... Bo na tą chwilkę to bawisz raczej. I ło to chodzi, bawta się bom niereformowalnym Dobra widzę, że Tobie to trzeba prosto z mostu... po namowach forumowego panela ekspertów motoryzacji wreszcie opuściłem ciemną stronę mocy napędzaną mazutem i kupiłem auto na koszerne paliwo jakim jest bezołowiowa 95 lub 98 jak rzecze wlepa na wlewie :) http://forum.purepc.pl/topic/211105-poka%C5%BC-swoje-autko-galeria/page-18?do=findComment&comment=4060680 Gratki, ale do LPG to tego nie zaprzęgaj :P, z drugiej strony jak wrażenia po przesiadce z dieselka? Edytowane 24 Października 2017 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 Pierwszy przegląd od czasu opuszczenia salonowego kocyka. Bogowie, jak ten czas zapierdala, szybciej niż Alfa na Mixolu. Komentarz diagnosty: "Panie, on ledwo dotarty, nie mam tu czego szukać. Przyjedź pan za 100k, to może coś znajdziemy." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 Gratki, ale do LPG to tego nie zaprzęgaj :P Bo? Instalacja sekwencyjna z zapasem na jakies 320KM zwroci mi sie juz po 7 miechach, a kazdy następny to 5 stów w kieszeni które mozna odkładać do skarbonki na kolejne zabawki :) 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...