MiG29 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 Też tak robię u siebie. U mnie aku wytrzymał z systemem start/stop 4 lata i ok. 140k km. Dla dobra środowiska kupuj aku 2x częsciej! .Nowoczesna ekologia, łe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 Hmm, Lanos 67tkm przy przejęciu, obecnie 225tkm - 0 awarii, a przejechane na LPG ponad 150tkm - salonowce powiadacie. Lat 17, wygląd bdb. Wartość rynkowa pewnie dobrego zegarka. Haha. Cóż, każdy ma swój gust i przeznacza na co chce, ja osobiście jeszcze nie odczuwam potrzeby zmiany... po prostu inne wydatki w budżecie, ale Subaru Impreza dalej chodzi po głowie, acz raczej będzie np Lexus RX 350. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 Rób swapa na VR6 i się nie rozdrabniaj na jakieś chińskie plastiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiAWX Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2017 Kumpel z ubezpieczeń mówi że wszyscy młodzi walą do Gefion po OC bo dostają za 600zł https://najtaniejuagenta.pl/oc-ac-gefion-insurance/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2017 Jechałem dzisiaj hybrydowym Infiniti Q50. Fajna sprawa takie 360KM ze spalaniem poniżej 10. Szkoda tylko że bagażnik jak w kompakcie i nie da się złożyć tylnych siedzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2017 Serio czy trolujesz? Siedzenia się nie składają? Ale jak to? W sobotę po okolicznych wioskach jechałem golfem trójeczka, a w niedzielę czwóreczką (co ciekawe oba w benzynie) i się fotele składały coby więcej pyr można było załadować na targu, ale w takim nowoczesnym premium za gruby szmal? Czego jeszcze tam nie ma co było standardem w polonezie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2017 No niestety między małym bagażnikiem a tylnymi siedzeniami wcisnęli całe mnóstwo elektroniki, przez co tylne siedzenia są nie do ruszenia. Zresztą sprzedawca w salonie sam powiedział, że do tego modelu praktycznie każdy od razu kupuje relingi i bagażnik dachowy. No i już na trasie będzie głośno, bo duże pudło na dachu powoduje dodatkowe opory i zawirowania powietrza. Tak poza tym bardzo fajny samochód, za 230k jest wersja z pełnym wyposażeniem. Niemiecki premium z podobnym wyposażeniem i osiągami to już ponad 300k. Ogromne koła jak na ten segment, felgi 19 cali z oponami o profilu 40, czyli tak jak w Audi A6. Tyle że tutaj nie da się założyć mniejszych felg, bo przednie hamulce są ogromne. Zawieszenie raczej sztywne, więc na naszych dziurawych drogach trzeba trochę uważać z takimi felgami. Silnik 3.5 V6 + elektryk dają radę. Do tego zwykła niemagiczna hydrokinetyczna skrzynia 7-biegowa, ale w trybie auto nie mam nic do zarzucenia. Przy zmianie łopatkami mogłaby być szybsza. No i ciężka krowa, prawie 2 tony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2017 sprzedawca w salonie sam powiedział, że do tego modelu praktycznie każdy od razu kupuje relingi i bagażnik dachowy. W sam raz zestaw dla francuskiego wieśniaka do wożenia pyr i cebuli... takie reno premium..pewno pokrowiec przeciwdeszczowy dają gratis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2017 felgi 19 cali z oponami o profilu 40, czyli tak jak w Audi A6. A wiesz o czym mówi "profil 40"? Czy na siłę szukasz argumentu dla A6? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2017 W sam raz zestaw dla francuskiego wieśniaka do wożenia pyr i cebuli... takie reno premium..pewno pokrowiec przeciwdeszczowy dają gratis. Albo dla rodziny, która chce wyjechać na wakacje. Ciężko zapakować 4 osoby w mikroskopijnym bagażniku. A wiesz o czym mówi "profil 40"? Czy na siłę szukasz argumentu dla A6? Wiem, o czym mówi profil 40. I to raczej argument przemawiający za Infiniti, bo w segmencie D(do którego należy Q50) masz takie koła jak w segmencie E. Nie felgi, bo te można zmieniać, ale całe koło felga+opona jest takiej średnicy jak w A6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2017 Co za plebs jeździ autem na wakacje? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2017 Też prawda, przecież z rocznym dzieckiem tylko i wyłącznie pierwszą klasą Lufthansą na Bali albo Malediwy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2017 Uuuu 19" cóż za prestiż.... we francukim heczbeku z przetopionych butelek producent przewidział dwa rozmiary felg. 18 i 19", mniejsze nie wejdą na zaciski czy to też już jest namiastka prestiżu? Mogę parkować koło skody aszusteczki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2017 Wy jesteście tacy głupi czy tylko udajecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2017 Wy jesteście tacy głupi czy tylko udajecie? Ja czasami jestem, a czasami udaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2017 A ja mam zupełnie odwrotnie. Czasem udaję, a czasem jestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2017 W dniu 15.12.2017 o 13:51, Imperator Kret napisał: Wy jesteście tacy głupi czy tylko udajecie? Ja się taki urodziłem, nie możesz mnie za to nienawidzić. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2017 W dniu 15.12.2017 o 12:05, Imperator Kret napisał: Albo dla rodziny, która chce wyjechać na wakacje. Ciężko zapakować 4 osoby w mikroskopijnym bagażniku. Na taką okazje kupuje się vana lub żuka z plandeką... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2017 (edytowane) Miałem jechać do Tesco po fajerwerki, a pojechałem do tłumikarza po kawałek rurki :D Wyszło taniej :lol: Edytowane 21 Grudnia 2017 przez KAX_ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2017 Trochę jak zapalenie oskrzeli, lub gruźlica. Do lekarza go lepiej weź. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2017 (edytowane) Co ja dzisiaj wracając z pracy widziałem ... blondynkę (z kucykiem). Miała problemy z trakcją na ledwie wznoszącej się drodze, przy chyba ze 2cm warstwie śniegu - tak to jest, jak się jeździ na letnich (albo jakichś totalnie łysych). Edytowane 21 Grudnia 2017 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2017 Trzeci rok zmieniam opony w czterojajecznym dinozaurze na trv kvlt krieg zimówki Blizzak i wypatruję z nadzieją grubej warstwy białego szaleństwa, bym mógł naigrawać się z plebsu zakopanego na poboczu w swoich FWD/RWD inwalidach, a tu nic. I jeszcze teraz mam za oknem łagodny morski klimat, który momentalnie roztapia niemal każdą ilość śniegu. 7 godzin temu, KAX_ napisał: Miałem jechać do Tesco po fajerwerki, a pojechałem do tłumikarza po kawałek rurki :D Wyszło taniej :lol: pszeciesz prawdziwe ałta sportowe zaczynajom sie od szejściu cylindruw wogle tego nierozumie!!11111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2017 19 godzin temu, MiG29 napisał: Trochę jak zapalenie oskrzeli, lub gruźlica. Do lekarza go lepiej weź. :) Była tydzień temu u lekarza na wymiennie termostatu i coraz bardziej mi się to auto podoba. Termostat kosztuje.... 20zł :D 12 godzin temu, jonas napisał: pszeciesz prawdziwe ałta sportowe zaczynajom sie od szejściu cylindruw wogle tego nierozumie!!11111 Niestety tego auta nie uratuje nawet 8 cylindrów, przez emblemat jest już skazane na miano januszowozu niezależnie od silnika... ale tym większe zdziwienie sbixów jak najpierw go słyszą, a później patrzą, a tam... reno. Coś podobnego miałem w Brerze... najpierw patrzą co to za ferrari tam stoi, a po odpaleniu kle kle kle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2017 Jako że mixol już Ci jest zbędny, koledzy mogliby Cię obdarować teraz gustownym kapeluszem pod to reno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2017 12 godzin temu, KAX_ napisał: Była tydzień temu u lekarza na wymiennie termostatu i coraz bardziej mi się to auto podoba. Termostat kosztuje.... 20zł :D Do jaszczomba termostat kosztował 35 zł. Jak to zrobiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zadzwoniłem do hurtowni w której nabywam części. Oczywiście musiałem podać dokładnie numer tego co mnie interesuje bo dobieranie części po modelu do RS'a zawsze się kończy dobraniem czegoś innego po czym zapłaciłem 20,45zł brutto :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2017 A ja naiwnie sądziłem, że nic oprócz motoroweru Komar nie ma tańszych gratów niż jaszczomb Pożeracz Szos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2017 To co pasuje z innych modeli reno kupisz w warzywniaku za rogiem za grosze (filtry, rozrządy, cewki itp itd) ale odbijają sobie na tym co nie pasuje z innych reno i nikt nie robi nawet zamienników. Np. do niedawna tarcza tył do RS dostępna była tylko w oryginale za 700zł sztuka (tak siedemset bo żabojady mają w modzie tylne tarcze robić jako 4w1 czyli tarcza, piasta, łożysko i pierścień ABS w jednym) całe szczęście pojawiły się jakiś czas temu zamienniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Będę zmieniał łożyska w piaście w Lanim, dam znać o kosztach..z rozmachu zrobię dwie z przodu. Poza tym padł jeden MAXLED 401 fakt po 3,5 latach ale oczywiście rozkleiły się i nabrały wody . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Za montowanie tych gówien powinny zabierać dowody rejestracyjne. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...