Imperator Kret Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Snowboard to normalka. Ale skok ze spadochronem, bungee ani skutery wodne nie dały mi takiej frajdy jak R8. A maszyn nie potrzebuję, bo żadnej produkcji nie mam. Sorry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 5 godzin temu, Imperator Kret napisał: Snowboard to normalka. Ale skok ze spadochronem, bungee ani skutery wodne nie dały mi takiej frajdy jak R8. A maszyn nie potrzebuję, bo żadnej produkcji nie mam. Sorry. No to co tu mówić mogłeś kupić Mustanga zamiast Passata to byś miał V8 na codzień xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Ktoś tu chyba wrzucał test zderzeniowy Mustanga ;) Poza tym ten dźwięk jest co prawda zajebisty do zabawy, ale nie na dłuższą metę: Pracownik w biurze sam powiedział, że jak musiał jechać R8 do Zakopanego i z powrotem to już potem tylko odliczał kilometry do domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 A kto Ci każe przerabiać wydech. Seria w trasie ledwo mruczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) No Passat też nie wymiata. Manekin przywalil głową w deskę rozdzielczą. Hehe te oceny są śmieszne. Ten Passat ma niby zajebista ocenę a oglądam parę testów i jest to samo u pasażera z przodu też. Głowa zamiast w poduszkę leci w a pillar i w deskę rozdzielczą. Przecież to jest śmierć na miejscu albo kalectwo. Edytowane 1 Lutego 2018 przez Kilokush Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metzz Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Patrząc na to co dzisiaj się od**&*@(!la na obwodnicy trójmiasta to wszystkie systemy bezpieczeństwa i elektroniczne wspomagacze przegrywają z głupotą i kiepskim stanem technicznym. Edytowane 2 Lutego 2018 przez Metzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 55 minut temu, Metzz napisał: Patrząc na to co dzisiaj się od**&*@(!la na obwodnicy trójmiasta to żadne systemy bezpieczeństwa ani elektroniczne wspomagacze przegrywają z głupotą i kiepskim stanem technicznym. Zlot miłośników letniego ogumienia, blachy GWE, wystraszone babiny w Yarisach z nieoskrobanymi szybami, półślepe dziady z refleksem lodowca, podludzie w ciężarówkach stosujący własne reguły ruchu drogowego wymyślone pięć minut temu i przepis na stłuczkę na obwodnicy gotowy. 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 10 godzin temu, Kilokush napisał: No Passat też nie wymiata. Ja akurat mówiłem o NCAP. Small overlap jest dość specyficzny, ale zobacz sobie co się dzieje z kabiną Mustanga przy takim teście. Słupek się przesuwa, dach się składa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) 2 godziny temu, Imperator Kret napisał: Ja akurat mówiłem o NCAP. Small overlap jest dość specyficzny, ale zobacz sobie co się dzieje z kabiną Mustanga przy takim teście. Słupek się przesuwa, dach się składa. NCAP nie NCAP najczęściej zderzenie to właśnie small overlap. Gwiazdki Ci życia nie uratują. No tak kabina się gnie ale nie na tyle żeby Cię zabić. Za to walnięcie głową w słupek/deskę to co najmniej uraz kręgosłupa. Passat też się trochę gnie. Edytowane 2 Lutego 2018 przez Kilokush Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 To kup se już tego Mustanga i przestań marudzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Może bezpieczeństwo tak samo jak ekologie testowali też na małpach? Jak wiadomo małpa trochę niższa to też inaczej się zachowywała w trakcie testów. https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/testy-na-zwierzetach-volkswagen-spalinowa,18,0,2397202.html Edytowane 2 Lutego 2018 przez KAX_ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Stare przyzwyczajenia trudno wykorzenić. Edytowane 2 Lutego 2018 przez jonas 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 jonas@, ale na zdjęciu sa naziści a nie niemce.... Tak przy okazji, fabryka volkswagena pod Poznaniem jest polska skoro pejsate i niemce trąbią że obozy zagłady były polskie..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2018 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 https://www.tvn24.pl/wszyscy-musza-sie-zatrzymac-bo-ciezarowka-wyprzedza,812260,s.html Skąd sie biorą tacy idioci??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 (edytowane) Utwierdziłem się w przekonaniu, że supersamochód na co dzień to rozwiązanie tylko dla masochistów. Wczoraj zrobiłem trochę ponad 200 km w GT-R i strasznie mnie wymęczył. Do zabawy super, bo R8 w porównaniu wydaje się wolne, ale jak dzisiaj wsiadłem z powrotem do Focusa to było tam milutko - miękko i cicho :D Głośny, twarde zawieszenie, brak możliwości wjazdu na krawężnik, tańczący tył i jeszcze ciągłe pilnowanie się żeby nie stracić prawa jazdy. Aha, i jeszcze średnie spalanie 21 litrów. Nie wiem jak kierowcy wyścigowi dają radę w Le Mans albo innych 24-godzinnych wyścigach. Edytowane 2 Marca 2018 przez Imperator Kret 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 (edytowane) 9 godzin temu, Imperator Kret napisał: Nie wiem jak kierowcy wyścigowi dają radę w Le Mans albo innych 24-godzinnych wyścigach. Pewnie nigdy nie jechali focusem wiec nie wiedzą co to wygoda. 10K km w Reno pykało i tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ze hot hatch jak auto na co dzień to idealny wybór :D Edytowane 2 Marca 2018 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 Hołek do końca chbya też nie wie jak można jeździć po drogach publicznych, bo tym razem się nie wykpił od utraty prawka za prędkość ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 Nie przyjął mandatu, więc korzysta z luki prawnej opisanej na anuluj-mandat. Zabranie plastiku nie ma żadnych skutków prawnych w takiej sytuacji. Dopóki nie będzie prawomocnego wyroku sądu, uprawnienia nadal ma. Jedynie przy okazji zatrzymania dostaje 50 zł za brak dokumentu. A żeby było śmieszniej to czas 3 miesięcy liczy się od chwili zabrania plastiku, więc zanim odbędzie się rozprawa to większość tego okresu już minie, może nawet całe 3 miesiące. Dostanie znowu parę tysięcy grzywny w sądzie i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 GT r to ma duże problemy z żywotnościa nie których elementów żeby nim robić 20 000 rocznie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 (edytowane) To jest akurat najmniejszy problem, dużo bardziej przeszkadza hałas i twarde zawieszenie. Naprawdę byłem zmęczony po 200 km. Doszedłem do wniosku że nawet jakby mnie było stać na samochód za dużą bańkę to bym nie kupił. Ubezpieczenie, przeglądy, utrata wartości, opony, hamulce itd. to jakieś 150k rocznie a i tak używany jest max. kilkadziesiąt razy w roku. Za taką samą cenę można wynajmować 20 różnych samochodów i niczym się nie przejmować. Już nie mówiąc o tym, że z zainwestowanego miliona można spokojnie wyciągnąć 50k rocznie, nawet głupia lokata daje 25k. Może ktoś koniecznie musi mieć świadomość posiadania swojego Ferrari. Ja osobiście wolałbym mieć do dyspozycji jeszcze Huracana, R8, 650S, Continentala, M4, RS6, GranTurismo, nie mówiąc już o tańszych zabawkach typu A45, RS3, Cayman, Evo itd. Edytowane 3 Marca 2018 przez Imperator Kret Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 11 godzin temu, Imperator Kret napisał: Doszedłem do wniosku że nawet jakby mnie było stać na samochód za dużą bańkę to bym nie kupił. Ubezpieczenie, przeglądy, utrata wartości, opony, hamulce itd. to jakieś 150k rocznie a i tak używany jest max. kilkadziesiąt razy w roku. Nie dostrzegasz sprzeczności? Albo cię stać albo przejmujesz się tym wszystkim, co wymieniłeś. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 Nie dostrzegam w tym żadnej sprzeczności. Myślisz że jak ktoś zarabia milion rocznie to wyrzuca pieniądze na prawo i lewo? Nawet do Ferrari po jakimś czasie się przyzwyczajasz i już nie sprawia takiej przyjemności. Jeśli w tej samej cenie możesz mieć do dyspozycji 20 różnych samochodów to jest to prosty rachunek ekonomiczny. W firmie mamy projekt z klientem, który jest na liście Forbesa i zarabia kilkadziesiąt milionów rocznie. Myślisz że zgodził się na podaną cenę za urządzenie, bo to dla niego żadne pieniądze? Dokładnie przeanalizował i potem ostro negocjował. Tylko w taki sposób można się dorobić dużych pieniędzy. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 dokładnie, im człowiek bogatszy, tym każdą złotówkę ogląda więcej razy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 Za dużą bańkę kupiłbym WRX STi z betonowym zawieszeniem, a resztę przeznaczył na mandaty i łapówki dla gliniarzy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2018 W dniu 4.03.2018 o 07:05, Imperator Kret napisał: Nawet do Ferrari po jakimś czasie się przyzwyczajasz i już nie sprawia takiej przyjemności. Znajomy ma w garażu 911 i nie wiem czy w zeszłym sezonie samochód opuścił garaż więcej niż 10 razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2018 To mnie akurat nie dziwi, kto by chciał jeździć garbusem ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2018 Tak samo jak są amatorzy garbusów są tez amatorzy Skód z V8 :D 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2018 W dniu 8.03.2018 o 08:06, Imperator Kret napisał: To mnie akurat nie dziwi, kto by chciał jeździć garbusem ;) Ty wypożyczasz a on ma ;) A garbus z ceramiką potrafi przedefiniować pojęcie krótka droga hamowania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2018 Ma i kocykuje w garażu... no tak, genialne rozwiązanie na utratę pieniędzy. Wolę wypożyczyć samochód, na który miło jest popatrzeć i posłuchać a nie garbusa. Poza tym od kiedy ceramika skraca drogę hamowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...