Kaz!o Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Ciesz sie, że tylko drugi pasek, bo chyba zdajesz sobie sprawe co by się stało, gdyby zmontował źle rozrząd :blink: Ja z ojcem wymieniałem już trzy razy rozrząd w przydomowym garażu i na szczęście nic się nie dzieje. Samo sprawdzenie czy dobrze nałożony jest pasek zajmuje nam 20min (marker w łape i zaznaczanie na wałkach i pasku) - jakby co to ojciec nie siedzi w branży samochodziarskiej - inż elektryk - ale jakoś z tym daje sobie rade :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Slo-Mo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) @kucyk - genialny filmik. działa na wyobraźnię. wiedziałem, że jest różnica, ale, że aż taka! dodam, że w Polsce, przekroczenie o 10% jest często akceptowane przez policję i innych kierowców. BA!!- jest akceptowane przez mnie!! Edytowane 20 Marca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 no to jeszcze: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 i dlatego tak chwale naszego ustawodawce ze zmniejszyl max speed w miescie do 50...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 A mnie denerwują wszystkie wykresy drogi hamowania itp. itd. Wiadomo, że przy 80km/h zrobię więcej krzywdy fiatem 125p , który będzie hamował 100m i nie wyhamuje, niż np. Enzo z ceramicznymi hamulcami którym się wyrobię w 30-40 pierwszych metrach. ^^ Wszystko zależy od samochodu i hamulców , więc takie wykresy ... ehh. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Czas reakcji rowniez nie jest wartoscia stala. Gdy prowadze samochod zawsze staram sie w 100% skupiac na tym co sie dzieje dookola mnie. Dzisaj troche zmeczony wracalem z pracy, nagle wyskoczyl mi pod kola kot, jechalem ~50km/h - gdybym wpasowal sie w powyzszy wykres, przejechalbym kotka zanim zdazylbym nacisnac na pedal hamulca.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 (edytowane) no Slow jestes normalnie mega, nie przejechales kotka, skoro odwolujesz sie do wykresu to na pewno zmierzyles odleglosc oczami i zatrzymales sie do zera przed kotkiem, szkoda, ze nie byla to ciezarowka stojace w poprzek drogi, ciekawe czy by ci uciekla z drogi rownie szybko co kotek i czy bylbys teraz tutaj z nami ludzie, ja wiem, ze sa rozne auta, rozni kierowcy i rozne czasy reakcji, ten film i ten wykres maja na celu uswiadomienie jak duza roznice robi te 5-10km/h, juz jeden wyhamowal swoje ferrari ... na wiadukcie w Warszawie Edytowane 21 Marca 2008 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 (edytowane) Staram sie jak tylko moge :] Kotek wbiegl i stanal, zatrzymalem sie calkowicie i dopiero wtedy na dzwiek lekkiego pisniecia opon - uciekl, jednak gdybym jechal 10km/h szybciej.. i raczej o to mi chodzilo. Wiadomo, ze zaden tego typu wykres nie jest uniwersalny i ma raczej za zadanie uswiadomic wplyw predkosci na dlogosc drogi hamowania. btw. ciezarowka nie wyrasta nagle spod ziemi jak kotek Edytowane 22 Marca 2008 przez Slow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 btw. ciezarowka nie wyrasta nagle spod ziemi jak kotekObys sie tfu tfu nie zdziwil.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 ciezarowka nie ale dziecko tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=9Fo6a5Vi_Z8 obejrzyjcie sobie debila jadacego po obwodnicy 270km/h mercem e55.... zycze mu zeby go jak najszybciej zlapali po tym filmiku... prowadzenie jedna reka.... pozycja super sportowa.. pasy... wyprzedzanie na ciaglej... pelna profesjonalka... pogratulowac glupoty...a raczej szczescia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 "Pod ścianę i rozstrzelać". On myśli że jest fajny? Bo wcisnąć pedał do podłogi, to chyba każdy debil umie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Zientarskiego bronią, a tutaj od razu rozstrzelać :blink: Nie mówię tutaj o szanownym Panie Marcinie K. i Neo_x, ale o tych, co jak lwy bronią Zientarskiego w "wypadkach znanych i lubianych". Chciałbym przeczytać teraz ich opinię na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 i dlatego tak chwale naszego ustawodawce ze zmniejszyl max speed w miescie do 50...:)Nie wiem za co. Tym sposobem można by ograniczyć do 20km/h. Wtedy szanse na przeżycie statysyucznie powinny wzrosnąć do prawie 100% :mur: A mnie denerwują wszystkie wykresy drogi hamowania itp. itd. Wiadomo, że przy 80km/h zrobię więcej krzywdy fiatem 125p , który będzie hamował 100m i nie wyhamuje, niż np. Enzo z ceramicznymi hamulcami którym się wyrobię w 30-40 pierwszych metrach. ^^ Wszystko zależy od samochodu i hamulców , więc takie wykresy ... ehh. ;)Dokładnie. To wszystko jest płynne i zależne od wielu czynników a nie tylko od prędkości. Prędkość się da łatwo zmierzyć to się z tego robi najgorszego wroga bezpiecznej jazdy. A co ze stanem dróg? Ale przecież łatwiej kupić Omegę z radarem która się zwróci za mandaty po miesiącu niż zrobić 20km drogi :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 ciekawe dlaczego w wiekszosci krajow zachodniej europy pomimo o wiele lepszych drog w miescie obowiazuje 50...hmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 ciekawe dlaczego w wiekszosci krajow zachodniej europy pomimo o wiele lepszych drog w miescie obowiazuje 50...hmmmDlatego że poza nie ma ograniczeń albo popylasz legalnie 130 po bardzo dobrej drodze. A u nas nie pojedziesz ani w mieście ani za miastem. To jest ta delikatna różnica misiu. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 co ma droga za miastem do drogi w miescie...kotku :] a tak poza nie mozna szybko to w trzeba jezdzic szybko...fajne rozumowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 co ma droga za miastem do drogi w miescie...kotku :] a tak poza nie mozna szybko to w trzeba jezdzic szybko...fajne rozumowanie :) Za granicą za miastem nadrabiasz. U nas zarabiasz... mandaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 co za baran w tym mesiu? co on soba reprezentuje? dorwal szybki samochod i sie chce calemu swiatu pochwalic ze "umie jezdzic"... :lol: a zeby go zlapali i mu prawko odebrali po tym filmiku!! 270km/h... normalnie zal... i jakiej muzyki slucha :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Kto umie jeździć to sięokazuje na śliskim i na zakrętach a nie na prostej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 dokladnie... rozumiem zeby to byla noc.... jakas ulica malo uczeszczana.... w razie czego nikomu by krzywdy nie zrobil.... a tutaj cos by poszlo nie tak i by byla tragedia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) sory ze jeden post pod drugim... ale tu macie kolejnego pro kierowce.... strach w oczach seicento leciec 180... plusem tego jest to ze droga pusta :) http://www.wrzuta.pl/film/pPXYWHzgwn/seio_...licza_180_v-max Edytowane 25 Marca 2008 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 eee tu bym nie dramatyzowal, droga dwu pasmowa pusta. Choc teksty na filmiku mnie zabijaja hihiih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 dlatego mowie ze ta historia nie bardzo mnie urzekla... ale jazda sc 180 km/h to juz nie lada wyczyn.. a jeszcze widzialem na necie filmik jak typek popinal takim pudelkiem +- 200 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 cos mi sie nie chce wierzyc ze to seicento polecialo 180.... Przed nimi samochod tez by tyle jechal? Oj zalecialo mi tu sciema ;-). W kazdym razie maja sie czym chwalic, zwlaszcza pasazer z piwem... Kretyni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 a jeszcze widzialem na necie filmik jak typek popinal takim pudelkiem +- 200 :) znalazlem... 2951921[/snapback] cos mi sie nie chce wierzyc ze to seicento polecialo 180.... Przed nimi samochod tez by tyle jechal? Oj zalecialo mi tu sciema ;-). Moze tak jechac... duzo jest takich filmikow na necie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Nie wiem dokladnie jak to jest, ale chyba jak sie zalozy wieksze lub mniejsze kola to licznik oszukuje, wiec tym sie sugeruje... Niech ktos to sprostuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Jak mniejsze koła założysz to będzie zawyżać prędkość ale czy do seja można jeszcze mniejsze koła założyć :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Profil ponizej 65 i masz z glowy prawidlowe odczyty i spalanie. Ale zeby na 3 biegu robil >140km/h... silnik od crx'a czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...