Skocz do zawartości
Sid

Codzienność za kierownicą

Rekomendowane odpowiedzi

3 strony dupcenia, a i tak każdy z Was pluł i gromy posyłał nie jeden raz na pieszego który popierniczał akurat wtedy gdy Wam się spieszyło.

Co innego rzucać jałowo gromy, a co innego rozjeżdżać ludzi na przejściu, bo jaśnie pan ma zieloną strzałkę. Przejazd kolejowy też przelatujesz bez patrzenia na boki, bo przecież lampki nie mrugają?

Wywalić zieloną strzałkę. Gdzie mam się podpisać ?

Zostawić strzałkę w spokoju, bo to fajny ficzer, a ty się zapisz do jakiejś szkoły jazdy i przestań jeść te Laysy.
  • Upvote 2
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kufa, mam jakiegoś pecha, albo na samochodzie ciąży klątwa Azteków. Dwa tygodnie temu odebrałem bryke bo miała tylny zderzak lakierowany, po tym jak gość mi na parkingu przytarł, a dzisiaj inny gość mi w bagażniku zaparkował. W marcu miałem skasowane drzwi pasażera, a w kwietniu jakaś babka pocałowała mi przedni zderzak. A potem sie dziwić że auto w pięciu odcieniach srebrnego jest :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Używasz kierunkowskazów?
  • Działają światła stopu w aucie?
  • Wciskasz się na parkingu pod marketem tą 107 tam gdzie nie da się wózkiem z zakupami przejechać?
  • Może jak kierowcy widzą faceta w pugu 107 myślą, że homo i chcą cię bliżej poznać?
:wink:
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Używasz kierunkowskazów?
  • Działają światła stopu w aucie?
  • Wciskasz się na parkingu pod marketem tą 107 tam gdzie nie da się wózkiem z zakupami przejechać?
  • Może jak kierowcy widzą faceta w pugu 107 myślą, że homo i chcą cię bliżej poznać?
:wink:

• Tak
  • Tak
  • Nie
  • Nie wiem
:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podstawa - nie bierz auta o kolorze srebrnym.

Powaga przed obowiązkiem włączonych świateł srebrny na tle drogi lokalnej w lusterkach był niczym martwe pole - nie ma a coś halasuje przy hamowaniu/zmianie pasów. W Polsce gdy odcień jezdni i parkingów bardziej przypomina popiół niż asfalt posiadanie srebrnego auta bez obtarć graniczy IMHO z cudem gdy 6 dni w tygodniu parujesz w miejscu gdzie przewija się masa aut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby to był mój samochód to spoko, ale to jest służbowy, nie moge sobie od tak koloru zmienić. Zdaje sobie sprawe, że srebrny kolor jest dość niefortunny w naszym kraju. Na szczęście trafił mnie facet prowadzący zakład blaharsko-lakierniczy, zoobowiązał sie do zrobienia mi tego za friko, ale na wszelki wypadek oświadczenie spisaliśmy, jak sie nie wywiąże to polecimy z OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale na srebrnym najmniej widać brud :lol:

Swoją drogą - ja po pierwszym wgnieceniu przestałem się przejmować. Jak będę robił blachy, to dopiero jak będzie kumulacja (gradobicie jakieś, albo kolejny ślepy zjadacz laysów na parkingu)... Oby tylko z lewej strony, bo prawej już mi serio żal :( ).

Jak masz firmówkę, to polecam oklejenie (nie to, że pracuję w agencji reklamowej :lol: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Folia dobra myśl - zrobić wszystkie skrajnie wrażliwe elementy, obkleić warstwą która przeżyje wpasowanie się w tył do momentu pęknięcia spinek na błotnikach i mieć to w [gluteus maximus].

Do tego możesz zasugerować jakiegoś Yanosika albo coś żeby było widać czarno na biały że ktoś ma problemy z parkowaniem przy pojeździe firmowym w lusterkach :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opole: Służby ratunkowe będą taranować bramki na autostradzie? - Wiadomości

Interwencję w sprawie obiecał Antoni Jastrzembski, wicewojewoda opolski. - Sytuacja jest kuriozalna. Próbowałem się porozumieć z firmą Kapscha, która zarządza bramkami. Stwierdzili, że nie ustąpią. W związku z tym wysłałem pisma do MSW, Ministerstwa Infrastruktury oraz Ministerstwa Administracji i Cyfryzacji z prośbą o rozwiązanie tego problemu - mówi wicewojewoda. - Dopóki rozwiązanie nie zostanie znalezione, dopuszczam możliwość taranowania bramek przez służby ratunkowe w sytuacjach kiedy uznają to za konieczne. Nie interesuje mnie dokument, jakiś nieżyciowy przepis. Służby mi podległe mają jak najszybciej nieść pomoc potrzebującym - podkreśla Jastrzembski.

Taranować w piz*u!, i najlepiej razem z tymi budkami, jeśli akurat pracownik (za minimalną krajową) ma przerwe. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludovic

Ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja na obwodnicy Wrocławia i na A4 od JUTRA!? Słyszałem, że otwierają tam jakieś nowe bramki. Chciałbym sobie odliczyć drobne na bramki żeby tracić na nich jak najmniej czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opole: Służby ratunkowe będą taranować bramki na autostradzie? - Wiadomości

Taranować w piz*u!, i najlepiej razem z tymi budkami, jeśli akurat pracownik (za minimalną krajową) ma przerwe. :mur:

No tak, lepiej niż człowiek ma się wykrwawić gdy ktoś w niego przypieprzy przy zmianie pasa i lądowaniu na barierkach energochłonnych.

Skoro uprzywilejowane pojazdy mogą używać przeciwnych pasów, zjeżdżać z ronda od lewej strony i nie podlegać pod sygnalizację świetlną to na jakiej podstawie jakiś sciach!ysyn ma brać opłatę za ratowanie ludzkiego życia?

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile moja malutka fiesta zmieściła się jakoś na centymetrach o tyle srebrny seat z parkingu ni cholery nie wyjedzie ....

Dołączona grafika

Świnią nie jestem, naklejek nie kleję ale papierowe mam zawsze w schowku.

Dołączona grafika

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja na obwodnicy Wrocławia i na A4 od JUTRA!? Słyszałem, że otwierają tam jakieś nowe bramki. Chciałbym sobie odliczyć drobne na bramki żeby tracić na nich jak najmniej czasu.

Normalnie działa, pierwsze bramki masz na wylocie z Wrocławia w stronę Opola, 10 gr za kilometr podobno ma być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludovic

Normalnie działa, pierwsze bramki masz na wylocie z Wrocławia w stronę Opola, 10 gr za kilometr podobno ma być.

Czyli będę się pierd*** w szukaniu drobnych ewentualnie Pani w okienku będzie się z tym bawić 5 min.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli będę się pierd*** w szukaniu drobnych ewentualnie Pani w okienku będzie się z tym bawić 5 min.

Z doświadczenia na innych bramkach, to muszę powiedzieć, że z wydawaniem reszty to im w miarę sprawnie idzie. Problem jest w godzinach szczytu jak się roboią sznury kolejek, bo ilość bramek nierównomierna do natężenia ruchu. Na tym odcinku zapewne będzie to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludovic

Z doświadczenia na innych bramkach, to muszę powiedzieć, że z wydawaniem reszty to im w miarę sprawnie idzie. Problem jest w godzinach szczytu jak się roboią sznury kolejek, bo ilość bramek nierównomierna do natężenia ruchu. Na tym odcinku zapewne będzie to samo.

Mam taktykę na to. Gdy pojawiają się pierwsze znaki i wszyscy zwalniają, dalej cisnąć, pod same bramki. Bardzo skuteczna metoda czasem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz firmówkę, to polecam oklejenie (nie to, że pracuję w agencji reklamowej :lol: ).

Nie to żebym coś mówił, ale pracuje w firmie poligraficznej i samochód już jest oklejony :P

Niestety, mój szef to furiat, i każda, nawet najmniejsza skaza na samochodzie (bez względu na to czyja wina) kończy sie dywanikiem, a zwyczajnie nie chce mi sie z nim gadać na ten temat, bo mu i tak nie przetłumacze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dziś mam wykupione miejsce parkingowe wzdłuż lokalnej ulicy, pytanie teraz jakie będą szanse żeby z niego skorzystać, bo jedynym "ograniczeniem" dla cwaniaków jest plakietka z informacją o prywatnym miejscu i groźbą odholowania. Coś czuje że skończy się na kupnie blokady miejsca parkingowego na Allegro i jej samowolnym zamontowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe trochę w to wątpie bo kawałek dalej przy parkingu P&R samochody codziennie są odholowywane i codziennie widzę tam kolejnych parkujących :) Dałem spółdzielni mieszkaniowej pomysł żeby nawiązali współpracę z jakąś firmą holowniczą, bo narazie zwalają temat na SM która oczywiście umywa ręce (teren prywatny). Dziś oczywiście z rana stał jakiś samochód, po południu już inny także fotka zrobiona (dla spółdzielni) i wycieraczki zdjęte w ramach informacji. Kartek mi się specjalnie nie chce drukować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korki na autostradzie A4. Kierowcy tracą cierpliwość - Onet Wiadomości

Mówiłem, że tak będzie. Brawa! Brawa! Ministrowi kwiaty, a wszystkim w GDDKiA wysokie premie! A co!

To również świetna akcja marketingowa naszego kraju dla gości z zagranicy na Euro, stojąc w tych kilometrowych korkach będą mieli okazje podziwiać piękne polskie krajobrazy i nawiązywać znajomości z tubylcami ucząc się powszechnie używanych przez naszych kierowców zwrotów. Z pewnością w przyszłości chętnie będą odwiedzać Polskę.

Dołączona grafika

A jednak.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zrób tak jak w "Intouchables"

Do tego trzeba jeszcze złapać delikwenta na gorącym uczynku, ale może kiedyś będę miał takie szczęście. Ale i tak pewnie trzeba będzie w coś takiego zainwestować - D59 BLOKADA PARKINGOWA ZAPORA STALOWA (2348970466) - motoAllegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi