Skocz do zawartości
Sid

Codzienność za kierownicą

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet z Olsztyna furka, dzisiaj będę nawet w okolicach tego komisu, zajść i zarezerwować ją tobie? ;)

Poza tym, że jest włoska to musi być z nią coś jeszcze nie tak, bo nie widziałem jej jeżdżącej po mieście.

Ten komis to Cytryn i Gumiak z tego co poczta pantoflowa niesie. Kiedyś sam pofatygowałem się szukać samochodu, to oczywiście plak i różne szpachle. Ale czasem widuje ramki od rejestracji z ich namiarami. Może nie wszystko to drutowana kupa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UPS :)

W 'normalnym' jak pęknie wał też jest UPS. Pewnie ktoś przegiął z przesuwaniem ogranicznika obrotów - podobno do 20RPM wankel jest się w stanie rozkręcić na turbinie i wówczas kończy się jak na foto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jest nie tak z wnętrzem? Ja może jestem dziwny, ale jeżdżąc szybko(a M3 raczej się tak jeździ) to patrzę na drogę a nie na deskę rozdzielczą czy fotele :P Jest 420 KM, napęd na tył i ryczące V8. Dopóki fotele dobrze trzymają i są wygodne to reszta wnętrza jest mało istotna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jest nie tak z wnętrzem? Ja może jestem dziwny, ale jeżdżąc szybko(a M3 raczej się tak jeździ) to patrzę na drogę a nie na deskę rozdzielczą czy fotele :P Jest 420 KM, napęd na tył i ryczące V8. Dopóki fotele dobrze trzymają i są wygodne to reszta wnętrza jest mało istotna.

To ciekaw jestem co sądzisz o wnętrzu Corvette C6 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nie auta które chcą Cię zabić za wszelką cenę są najfajniesze?

Dobra, to najnowszy potworek z maranello, który ma tyle elektroniki, że pewnie nawet defibrylator się znajdzie, więc zabić nie będzie chciał:

2014-ferrari-laferrari-interior-model-sh

Ktoś by wytrzymał to wnętrze, gdyby nie cała reszta? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się podoba jedno i drugie. A tak po prawdzie, to C6 podoba mi się bardziej.

Tylko ono miało taki problem jak pamiętam, że rozpadało się od kichnięcia na nie, a czasami ponoć wystarczyło na nie krzywo spojrzeć ;]

A jeśli chodzi o najbardziej pojechane wnętrze, to coś przebije sbarro challenge?

13328920_source.jpg

TV CRT, VHS i magnetowofon 8 ścieżkowy. Kolorowa kamera cofania.

Oddałbym 10 lat życia i lewe jądro, żeby mieć coś takiego ;] 80's ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok czyli czarne plastikowe wnętrze w BMW z 2010 roku jest ok. Ale obszyte skórą wnętrze w C6 to już zło...

Gust jak [gluteus maximus]. Wolę niemiecką ergonomię niż amerykańską skórkę. W BMW kierownica nie zakrywa mi przycisków wokół zegarów. 

A szczerze wystarczyłoby mi coś co ma wszystkie ważne rzeczy w zasięgu 20cm od kierownicy i drążka zmiany biegów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie problem... alfa 159 jest ładna na zewnątrz i w środku. Ma oczywiście swoje wady, ale to przecież alfa - wzorem Top Gear wybaczamy jej wszysto ;]

Gust jak [gluteus maximus]. Wolę niemiecką ergonomię niż amerykańską skórkę. W BMW kierownica nie zakrywa mi przycisków wokół zegarów.

A mi w polo zakrywa - szukałem wczoraj pół drogi do domu przycisku ogrzewania tylnej szyby :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozprawiacie o wnętrzach aut zaprojektowanych w przeszłości i teraźniejszości. To zobaczcie teraz przyszłość widzianą oczami Citroena. Kocyk na auto Jonasa się chowa przy tej kapocie ala fakirowe łoże na desce i konsoli środkowej.

http://youtu.be/lYY2FS1_xjA 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.interiorshot.com/wp-content/uploads/2010/06/352-mansory-porsche-panamera.jpg

Nie dość, że obrzydliwe z zewnątrz to jeszcze takie wnętrze :mrgreen:

To tylko Niemcy, naprawdę nie można oczekiwać rewelacji stylistycznych. No a już ze strony Porsche to w ogóle - jak Ferdek narysował garbusa wedle ukradzionego pepikom z Tatry egzemplarza to tak zostało, tłuką zachowawczo to samo od lat. Czym się kończy knucie bez pomocy Włochów świetnie pokazuje Cayenne, brzydsze nawet od X6 oraz Panakoschmara, najbrzydsze czterodrzwiowe nadwozie w luksusowych limuzynach zaraz po Astonie Lagonda, tym z lat 80. bodajże.

Pojeździj kilka tygodni czymś z paką - zaczniesz doceniać dobrze ustawione lusterka boczne :)

Doceniam lusterka boczne skopiowane z dostawczaków. To jeden z powodów dla których tak dobrze mi się jeździ GV.
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Anyway drogie misie - dawno temu przy przeglądaniu YT widziałem piękny film o standardowym B16 albo K20/K24 z zamocowanym ITB w obudowie civica. Czym jest efekt chmury zasysanego powietrza i dlaczego nie mogę tego teraz znaleźć w googleach? :(

Bo cztery oddzielne przepustnice na bloczek jest lepsza niż jedna puszka i zawór jak puszka na kawę w plastikowej obudowie filtra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezdzisz samochodem żeby odpoczywać?

Niektórzy zamykając drzwi kuwety na czterech kółkach przekręcają zapłon i puszczają

aby po 15 minutach wejść na mieszkanie mentalnie odświeżonym od 8-12h <span style='color: red;'>[ciach&#33;]</span>ia jak muminek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedni pielą grządki, inni tracą ślipia grając w WoW, jeszcze inni kupują nie zawsze praktyczne auto, którym jazda jednakowoż sprawia im przyjemność i czasem jadą do pracy zahaczając sąsiednie województwo. Co w tym dziwnego?

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Nie ma samochodu brzydszego, bardziej bezsensownego, ordynarnego, buraczanego, wsiowego, odpustowego, karkowego, przesadzonego, przerysowanego i niepotrzebnego, niż X6.

A Skoda Q7, też w leasingu i też z kratką?

Czasami.
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi w polo zakrywa - szukałem wczoraj pół drogi do domu przycisku ogrzewania tylnej szyby :D

Ten sam przycisk włącza ogrzewanie lusterek  :D

Tak samo jest w Lancerach X. Zdarza mi się używać tego kilka razy do roku, więc to nawet wygodne. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi