jonas Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 Co innego emerytura od firmy na tej to pożyję. A właśnie tak mi przyszło do głowy. Tam na rigu jonas masz emeryturę ciągle w stylu final salary? No chyba, że to tajemnica i nie możesz powiedzieć, bo złamiesz klauzulę w cyrografie :grin: pzdr Emerytura rezydentowi takiemu jak ja się nie należy, ale to, co odprowadzają mi do skarbca królowej jako składki emerytalne, mogę teoretycznie dostać na konto jak zdecyduję się wypisać z pracy na rzecz wyspiarskiej gospodarki.Odciągają dodatkowo kilka procent z moich pinionsów (od 2 do 3,5%, zależnie jak zadeklarujesz), a firma dorzuca taki sam procent od siebie i to trafia jako składka do skarbca. Ile z tego przewalą ichniejsi użendnicy i zniknie w czarnej dziurze - bogowie raczą wiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 http://allegro.pl/bmw-335i-26-tys-przebiegu-manual-stan-bdb-i4759773896.html Przebieg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 Nigdy nie miałem żadnej awarii ani innych kłopotów z tym autem poza oczywiście rozładowanym akumulatorem co drugą zimę. Auto jest cały czas garażowaneNie stać go było na automatyczny prostownik z Lidla za 59,99? Biedak! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Jestem właścicielem tego auta od 2009 rokuErgo: W 2009 auto miało takiego dzwona, że właścicielowi nie opłaciło się naprawiać. Potem jakiś handlarz poskładał i sprzedał, cofając licznik do 15k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 No co Ty, przecież każdy sprzedaje 2 letnią 335i dla tego miłego uczucia utraty 100k na wartości ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Ergo: W 2009 auto miało takiego dzwona, że właścicielowi nie opłaciło się naprawiać. Potem jakiś handlarz poskładał i sprzedał, cofając licznik do 15k. Albo tak ją ściąga, że się bał nią jeździć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Może te parę lat temu było zalane i dopiero teraz się wysuszyło. To by tłumaczyło odświeżacz na lewej manetce i pewnie parę innych pochowanych w każdym zakamarku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Albo przez pół roku w bagażniku rozkładał się jakiś Jurij i jeszcze go czuć ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Wracajac do tematu teneryfy ;) Wiekszych piz* na autostradzie nie widzialem w calej EU jak mialem 6 dni urlopu do wczoraj. 70km/h na 120 z duuuuzej gorki to standard, a pod gorke juz nie jechalo w ogole i konczylo sie podjazd 50km/h ;C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Dawno chyba na A2 w Bolandzie nie byłeś. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Obwodnicę trójmiasta też polecam. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Tydzień temu była radość co nie miara. Siedziałem w domu bo za kierownicą to bym co światła odpowiadał z paragrafu naruszenie nietykalności osobistej ze szczególnym okrucieństwem. Dzisiaj natomiast zabrakło mi rąk aby podliczyć w przeciągu 30 minut ile razy widziałem debili zmieniających pas bez kierunku. Rozumiem że w niektórych autach wyposażeniem premium była klimatyzacja ale kierunki? Bo wątpię w przepalony bezpiecznik/wszystkie 3 żarówki z lewej strony... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Ogarniają ładnie http://olx.pl/oferta/lamborghini-blacharstwo-lakiernictwo-w-aluminium-CID619-ID2tvfr.html#03efb807cb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Specjalizuję się i wykonuję mocno i lekko rozbite samochody Spoko, dajcie mi tylko lambo i też wykonam z niego rozbity samochód. W 170-konnej beci się udało, w lambo też dam radę. Tylko potrzebuję ewentualnie wcześniej info czy ma być mocno, czy lekko rozbite. Powiedzmy, że lekko rozbite lambo mogę wykonać gratis. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Spawanie aluminium ... O kur**. Mistrz.Na drugiej lepszej koleinie jak pierdyknie na pol to bedzie ubaw. Spawane aluminium bez odprezenia :ploom: .To tak samo jak spawanie aluminiowych ram rowerow, ktos to robi, ale potem nikt nie narzeka jak polamie kark :grin: bo martwi nie mowia Edytowane 7 Listopada 2014 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 A fabrycznie myślisz jest klejone, czy nitowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Co innego robienie tego specjalistycznym sprzetem z zachowaniem norm temperatur i odprezeniem pozniej.Spawanie aluminium w ten sposob to jak klejenie kondoma plastrem. Edytowane 7 Listopada 2014 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Aurora001 zależy od gatunku aluminium, dla większości nie jest wymagana obróbka. Idę o zakład że w takich blachach samochodywch wykorzystują coś z serii 5000 To już pospawasz tigiem/migiem bez większego problemu (spoiwo Almg5) Przy serii 6000/7000 zabawy troche jest. Ale na pewno łatwiej to pospawać niż nierdzewkę:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Co innego robienie tego specjalistycznym sprzetem z zachowaniem norm temperatur i odprezeniem pozniej. Spawanie aluminium w ten sposob to jak klejenie kondoma plastrem. nono bo fabryki rowerowych ram z aluminium to laboratoria :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) Porownywac dobra lekka wydmuszke wazaca 1000-1500g gdzie sama rama to duzy koszt do ramy z roweru ktory kosztuje caly 1500zl to nie podyskutujemy.Zreszta, takich co spawali ramy alu bylo wielu, tylko jeszcze swiat nie widzial zeby to wytrzymalo wiecej niz ledwo pare miesiecy. To sa moje doswiadczenia ze scigania i ryzyka jakie to za soba niesie. Materialow na necie znajdziecie mnostwo. Ba nawet fabryki potrafily zdupczyc spawanie i potem przypadki jak na niektorych maratonach ze babka w spiaczce bo glowka ramy pekla na wyscigu i konczylo sie gleba na glowe. Edytowane 8 Listopada 2014 przez Aurora001 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) potem to audi pojdzie jako bezwypadkowe. 2w1. ha ha ;] // przedstawiałem wam kiedyś ten pojazd http://forum.purepc.pl/topic/241909-codzienność-za-kierownicą/?view=findpost&p=3645412co sie okazało? dospawana du-pa z dachem od czerwonej hondy. tak nieudolnie, ze po wyjeciu wykladziny bylo widac trawę pod autem;] wyjechała z dospawanym jeszcze kawalkiem lewego przodu. podziwiam, ze klient swiadom i nie bał sie tym dalej jeździć. Edytowane 8 Listopada 2014 przez dumpmuzgu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 Jak co roku, chciałbym tylko wszystkim tu obecnym przypomnieć, że zbliża się zima, będzie zimno, będzie śnieg, więc żeby nikt nie był zaskoczony. Odnośnie pytań dotyczących opon zimowych - jak mamy tylko dwie, to nie zakładamy ich z przodu, nie zakładamy z tyłu, tylko po skosie. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 jak mamy tylko dwie, to nie zakładamy ich z przodu, nie zakładamy z tyłu, tylko po skosie. 1. To ma sens tylko w samochodach bez systemów kontroli trakcji i hamowania. Absolutnie nie ma sensu w przypadku aut z blokadą mechanizmu różnicowego, niezależnie od tego, czy mają systemy kontroli trakcji. 2. Zgodnie z polskimi przepisami ogumienie w ramach każdej osi pojazdu musi być identyczne, inaczej grozi zatrzymanie dowodu rejestracyjnego (kodeks drogowy §11.6). Dopuszczalne jest tylko koło dojazdowe na czas niezbędny do dokonania naprawy o ile producent dopuszcza takie rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 Jak mamy tylko 2 to zostawiamy samochód w garażu ;) Poza tym nie będzie zimy, w grudniu ma być >10*C 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 Jak co roku, chciałbym tylko wszystkim tu obecnym przypomnieć, że zbliża się zima, będzie zimno, będzie śnieg, więc żeby nikt nie był zaskoczony. Odnośnie pytań dotyczących opon zimowych - jak mamy tylko dwie, to nie zakładamy ich z przodu, nie zakładamy z tyłu, tylko po skosie. Jak mamy tylko dwie, to lepiej sprzedać tego golfa. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 ... i kupić Koreańczyka od dziadka. Opony zimowe dostaniemy wtedy w zestawie z autem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 jak mamy tylko dwie, to nie zakładamy ich z przodu, nie zakładamy z tyłu, tylko po skosie. Jest w tym logika, albo te nie zimowe zakopią się jeszcze pod garażem albo zabiorą dowód i spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 Jesteście czarujący. Jak mamy tylko 2 to zostawiamy samochód w garażu ;) Poza tym nie będzie zimy, w grudniu ma być >10*CMój kolega z podstawówki nigdy nie miał sanek, stał na górce i patrzył, jak inne dzieci zjeżdżają, czasami próbował się wcisnąć na sępa. Jego matka co roku twierdziła, że zimy nie będzie więc nie warto kupować sanek. Tyle przegrać. 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 Tak, tylko inne dzieci nie jeździły sankami o masie >1000 kg z prędkościami 100 km/h ;) Jak kogoś nie stać na zimówki to niech zostawi samochód w garażu albo sprzeda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 Mnie zastanawiało zawsze te "oszczędzanie" zimówek w okresie jesienno-przymrozkowym... Siłą rzeczy komplet zimówek wytrzymuje jakoś 3/4 sezony, a pozniej ta guma nadaje się do upalenia... A wystarczy pierwszy śnieżek i wulkanizator staje się gruboskórnym kapitalistą z cygarem w mordzie, ktory dyktuje ceny. Ja zmieniłem na zimówki w październiku i naprawdę- nie zastanawiałem się nad tym, czy zedrę milimetr bieżnika więcej czy mniej... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...