Skocz do zawartości
Sid

Codzienność za kierownicą

Rekomendowane odpowiedzi

Pokaż ukrytą zawartość

Pierwsze jazdy mam nadzieje ze za max pare dni, tylko kutwa nie bede ja to robil tylko zaufany kumpel :smoke:

Nie jedzie ktos ze mna ~5.10-20.10? Polska - Niemcy / austria / wlochy wenecja , florencja / lazurowe wybrzeze / barcelona / huelva - Arrecife? Samemu lipa jak ch***, a narzeczona wywalilem 4 tygodnie temu. [; Najlepsze ze normalnie dalo sie z nia dopiero porozmawiac pare dni temu, czego qfa nie wczesniej, bitch please?

Kolor podoba sie? Ten z lewej.
comment_qzKqUUymLBbQSliB4Z4V2MrL9o49X0b0

Moze w przyszlosci...

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakaś moda ostatnio? Tydzień temu jak jechałem krajówkami 500km to też 3 razy musiałem hamować bo jakiś debil leciał na czołówkę. Raz musiałem wyhamować niemal do 0 km/h. 

Edytowane przez Kilokush

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba mnie się fiacik naprawił, bo temperatura oscyluje w okolicy 90 stopni, podskoczy ponad 90, odpala się wentylator i spada poniżej 90 i tak w kółko, nawet jak go przegoniłem po autostradzie po 150 km/h, miejscami 200 to się tak samo zachowywał. Mam nadzieję, że upały w mieście również nie będą mu już straszne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 10.09.2015 o 18:21, piotreek napisał(a):

Chyba mnie się fiacik naprawił, bo temperatura oscyluje w okolicy 90 stopni, podskoczy ponad 90, odpala się wentylator i spada poniżej 90 i tak w kółko, nawet jak go przegoniłem po autostradzie po 150 km/h, miejscami 200 to się tak samo zachowywał. Mam nadzieję, że upały w mieście również nie będą mu już straszne. 

Tydzień temu było po 30*C, teraz nagle jest 15*C. Taka to naprawa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 10.09.2015 o 18:39, piotreek napisał(a):

Wiesz, ostatnio jadąc trasą cisnąłem go mocno po obrotach, zamiast na 5 biegu jechałem na 3, czasem 2, więc też by coś wyszło pewnie. Tak czy inaczej, czekam na upały :D

To nic. Chłodnica ma nawiew i wraz z prędkością wzrasta jej wydajność. Z resztą przy szybkiej jeździe i tak nie usłyszysz wiatraka od chłodnicy. Praktycznie każdy samochód jakim jeździłem najgorzej znosił stanie w korku podczas upału. Jak stoisz w korku to też masz czas posłuchać sobie wiatraka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat u mnie wskaźnik temperatury jest dość precyzyjny i widać na nim skoki temperatury przy otwarciu termostatu. 

Nie wiem, może masz rację, że problem nie zniknął, jednak trzymam się tego, że odpowietrzenie pomogło :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 10.09.2015 o 18:47, piotreek napisał(a):

Akurat u mnie wskaźnik temperatury jest dość precyzyjny i widać na nim skoki temperatury przy otwarciu termostatu. 

Nie wiem, może masz rację, że problem nie zniknął, jednak trzymam się tego, że odpowietrzenie pomogło :D

Też tak mogło być. W paru samochodach jakie miałem raz na parę lat trzeba było odpowietrzyć układ, czyli dać popracować na otwartym korku od chłodnicy. I wszystko wracało do normy ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos ogarnia procedure wyrejestrowania auta w przypadku kiedy:
- Wyjezdzam nim za granice, do EU - tylko ze innej strefy celno ekonomicznej nie podlegajacej przepisom ogolnym EU.

- Rejestruje go za granica

- Nie bede mogl go wyrejestrowac osobiscie w polsce (podobno mozna przez pelnomocnika)

Cos musze zrobic przed wyjazdem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi