Skocz do zawartości
Sid

Codzienność za kierownicą

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałem ją niedawno na żywo. Zacna. Małe, zwarte i gotowe. Just for fun.

Ceny od 89 000 zł za Mazdę MX5. W sumie nie dużo patrząc na to, że niemiecki sportowy prestiż BMW serii 2 coupe kosztuję od 125 000 zł za wersję z 3ma cylindrami :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic się nie znasz na nowoczesnej motoryzacji - ma być dużo mnóstwo kucy, jak ktoś myśli że się zna to jeszcze chce dużo mnóstwo niutków, do tego kolorowe telewizorki i wspieranie ofiar przemocy ze strony Apple/Kałdroida, czyli wtyczka mini-jack i radyjko z Bluetoothem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tą już jakiś czas temu oglądałem i kurde robi robotę, tylko nasze ogromne tablice rejestracyjne zepsują wygląd tego auta. W przyszłym tygodniu może wybiorę się na jazdę testową dieslem 2.2 170 czy 180 kuca z automatem. (maska była źle zamknięta, żeby nie było :))

Bez przesady wystarczy wywalić kiczowate ramki i przykręcić samą blachę i jest ok. Przerabiane w dwóch makaronach. Pod koniec roku wchodzą silniki 2.0 turbo w wariantach od 200 do 350KM wiec może sam sie skusze na jazdę próbną

W obu dali za słabe silniki. Nawet Abarth się nie popisał, bo zrobili tylko 170 KM. Niby jest to 160 KM/tonę ale jakby tak pod maską było 2.0 od Mazdy z niewielką turbiną...

"Ale jak by tak...." to i tak byś pewnie nie kupił ;P a jak jednak chcesz kupić to masz jeszcze 4C Spider. 240KM i waga poniżej 1T ;] Edytowane przez KAX_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny od 89 000 zł za Mazdę MX5. W sumie nie dużo patrząc na to, że niemiecki sportowy prestiż BMW serii 2 coupe kosztuję od 125 000 zł za wersję z 3ma cylindrami :lol:

Zostaje jeszcze GT86 za 120 kafli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Ale jak by tak...." to i tak byś pewnie nie kupił ;P a jak jednak chcesz kupić to masz jeszcze 4C Spider. 240KM i waga poniżej 1T ;]

Niestety w obecnej sytuacji potrzebuję samochodu, którym mogę robić trasy po kilkaset km. A na dwa samochody szkoda mi pieniędzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeździłem ostatnio nowym Actrosem (dla niewtajemniczonych to taki tir od mercedesa) i wiecie co? Buja jak wo kompakcie mimo, że rozstaw osi i średnica kółek trochę z innej bajki. Wszystko zależy od punktu widzenia i od medialnej papki wpajanej przez koncerny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym, że to faktycznie ni uja nie nadaje się na co dzień na trasę ale jako drugie auto w sam raz. Niby przyspieszenie tylko o 0,3s lepsze od makarona ale wyraźnie czuć 300kg różnice w masie auta :D Tylko, że odczucia ze środka mam takie same jak miałem z Foki ST....

Edytowane przez KAX_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi