Orgiusz Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 Witamy w 2016 roku - Type R z turbo jest już od 2015 ( chyba ), Mustanga robią z silnikiem od minivana... 330 Nm masz od 1.9kRPM więc tragedii nei ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 330nm ale na hamowni gdzie wybijają buta od 1k rpm. Na drodze czy torze tak szybko Ci nie nabuduje nm. Sam mam turbo gruza i jeździłem autami różnymi silnikami doladowanymi od 1.2tsi (dzizas nigdy więcej) po. 5.5 v8 z kompresorem. Dalej jestem zdania że nic nie zastąpi pojemności. Teraz w którejś marce wymyślili zbiorniki z powietrzem które mają pomagać turbo się rozkręcić i zarazem wyeliminować turbo-dziure... Co jeszcze k*+×! Wysłane z mojego LG G3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 Jak i przecież tri-turbo silnik gdzie właśnie trzecia turbina jest elektrycznie prowadzona;Żeby ją szybciej rozkręcić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 Jak i przecież tri-turbo silnik gdzie właśnie trzecia turbina jest elektrycznie prowadzona; Żeby ją szybciej rozkręcić ;) Nieźle... Jeśli Bi to mała i większa to strach się bać gwizdka tej najmniejszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 330nm ale na hamowni gdzie wybijają buta od 1k rpm. Na drodze czy torze tak szybko Ci nie nabuduje nm. Sam mam turbo gruza i jeździłem autami różnymi silnikami doladowanymi od 1.2tsi (dzizas nigdy więcej) po. 5.5 v8 z kompresorem. Dalej jestem zdania że nic nie zastąpi pojemności. Teraz w którejś marce wymyślili zbiorniki z powietrzem które mają pomagać turbo się rozkręcić i zarazem wyeliminować turbo-dziure... Co jeszcze k*+×! Wysłane z mojego LG G3 Ta marka ze zbiornikiem z powietrzem, to Volvo, zeby 2.0D który pakują do takich wielkich loch jak XC90 nie mial turbo dziury. Pewnie nie ma, tylko ciekawe czy nie bedzie mial po 100.000km jak sie to wszystko sypnie w pizdu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 (edytowane) Zmontowałem sobie dzisiaj chiński telewizorek w makaronie i aż sam się zdziwiłem, ze wszystko praktycznie idealnie się spasowało :D Wszystko smiga jak powinno, szybko i sprawnie, automapa, mp3jeczki, filmy itp. itd, a gra lepiej od fabrycznego. Edytowane 29 Września 2016 przez KAX_ 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 Na <span style='color: red;'>[ciach!]</span> Ci 1080p w niespełna 7" odtwarzaczu w aucie? Na tym mają przede wszystkim działać mptrójeczki z karty SD żebym nie musiał co chwile nagrywać CD i nimi żonglować oraz krzysiu prowadzący mnie dokąd sobie zażyczę. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 A to do fabrycznego odtwarzacza nie da się podłączyć w żaden sposób zewnętrznego nośnika? usb, kabel, bt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 Mozna podłączyć tylko AUX ale to nadal będzie fabryczny upośledzony blaupunkt bez jakiejkolwiek przydatnej funkcji poza mizernym graniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 Automapa.. po czym to leci B? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 Yyyy nie rozumiem pytania mógłbyś rozwinąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 Telewizorek ma własny system, czy puszczasz obraz z czegoś innego np telefonu? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 Ma, czytaj forum ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 (edytowane) Dokładnie jak wyżej ;) Jest to telewizorek albo jak to sie modnie nazywa stacja multimedialna na Windowsie z prockiem Cortex A9 czyli obsługuje to co normalna osobna nawigacja AM, iGO czy inne. Osobny port microSD na nawigacje i osobny na pliki z muza czy filmami, w dodatku ma BT, działa sterowanie z kiery i ma pierdyliard innych opcji, z których pewnie nigdy nie skorzystam. Są też takie wynalazki na Androidzie ale Alfa +Android to by dopiero było awaryjne kombo :lol: Edytowane 29 Września 2016 przez KAX_ 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 Ma, czytaj forum ;) No i zaraz wpier... acz nie widziałem tej info Dokładnie jak wyżej ;) Jest to telewizorek albo jak to sie modnie nazywa stacja multimedialna na Windowsie z prockiem Cortex A9 czyli obsługuje to co normalna osobna nawigacja AM, iGO czy inne. Osobny port microSD na nawigacje i osobny na pliki z muza czy filmami, w dodatku ma BT, działa sterowanie z kiery i ma pierdyliard innych opcji, z których pewnie nigdy nie skorzystam. Są też takie wynalazki na Androidzie ale Alfa +Android to by dopiero było awaryjne kombo :lol: A to luksus. I jak użytkowanie? Drogi taki gadżet? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 Dopiero rano wrzuciłem i jak na razie jak na chinczyka (sprzedawanego notabene pod włoską marka :lol: ) spisuje się nieźle. Automapa działa razem z muzyczką w tle, jak krzysiu ma coś do powiedzenia muzyka się przycisza trochę i po skończeniu kwestii krzysia wraca do normalnej głośności. Podczas używania navi spokojnie można przejść do menu telewizorka pogmerać w opcjach, poprzełączać mptrójeczki, a krzysiu nadal działa sobie w tle. Sygnał łapie szybko dzięki zewnętrznej antenie, którą sobie wrzuciłem miedzy dach, a podsufitkę żeby nie było jej nigdzie widać. Ja dałem 1100zł za nówkę bo kumpel nie trafił z zakupem i nie pasowało mu zbytnio do Merca więc leżało w kartoniku pół roku. Na allegro są po 1700zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 Gratulacje okazyjnego nabytku i do celu... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 A współpracuje to to z telefonem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 Tak normalnie łączysz po BT, w zestawie do radyjka jest mikrofon, masz dostęp do kontaktów, możesz dzwonić, odbierać, a dodatkowo ponoć obsługuje komunikaty głosowe siri w ajfonach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 Problemem w brerze jest tylko odtwarzacz? Reszta instalacji daje radę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 Kwestia wymagań, niektórzy twierdza, ze jest dobrze dla mnie nie wiec tak jak w 147 głośniki seryjne robią wypad. Wleci coś lepszego + wzmak i oczywiście wygłuszenie przednich drzwi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 Zbędna masa, fu fu fu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 Bo właśnie celuję w jakieś 159, a tam wiadomo, że tylko diesel, którego dźwięku nie lubię. Dlatego jakiś sensowny zagłuszacz by się przydał. Ale blaupunkta do włoszczyzny wsadzić... fuj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 (edytowane) Przy 1,5 tony te 5kg więcej nie robi różnicy :D Bo właśnie celuję w jakieś 159, a tam wiadomo, że tylko diesel, którego dźwięku nie lubię. Dlatego jakiś sensowny zagłuszacz by się przydał. Ale blaupunkta do włoszczyzny wsadzić... fuj ;)Wszystkie alfy od połowy lat 90 mają seryjnie wsadzane blaupunkty tylko seryjne navi są innej firmy. W 147 był blaupunkt w 159/Brerze też jest. Dlatego sa du [gluteus maximus] i je zawsze wymieniam na coś innego :D Edytowane 30 Września 2016 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 Zbędna masa, fu fu fu. Zacipuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 Diesel jest świetny! Mój właśnie pojechał na kolejne poprawki i testy co go jeszcze boli...Obecnie na talerzu przepływomierz, klapa gasząca i filtr DPF... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 (edytowane) kuzyn ma 147 i nagłośnienie to tam jest słabe moim zdaniem, to już w moim coupe z 99 roku jest znacznie lepiej, chociaż może to też kwestia radia, gdzie w alfie fabryczne a u mnie pioneer deh-x5800, aczkolwiek jak miałem jakieś słabe jvc to też było lepiej. Do fiatów też blaupunkty dawali Edytowane 30 Września 2016 przez piotreek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 Diesel jest świetny! Mój właśnie pojechał na kolejne poprawki i testy co go jeszcze boli... Obecnie na talerzu przepływomierz, klapa gasząca i filtr DPF... Przepływki padają niezależnie od tego czym jest zasilane auto ot taki urok tego ustrojstwa. Klapa gasząca tak samo jak przepustnica w benzynie ulega zabrudzeniu oparami z odmy i się zacina. Nie wiem czy masz ta sterowana podciśnieniem czy już elektroniczną? DPF? Nie wiem nie znam problemu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 Ja w Fordzie mam fabryczne 8 głośników z radiem Sony MP3... naprawdę daje radę, a Audi A3 radio Alpine z głośnikami Bose również urywa łeb, a Lanosik fakt tutaj to marnie z dźwiękiem ze względu na fabryczne głośniki, bo radio Sony GT może znaacznie lepiej. Przepływki padają niezależnie od tego czym jest zasilane auto ot taki urok tego ustrojstwa. Klapa gasząca tak samo jak przepustnica w benzynie ulega zabrudzeniu oparami z odmy i się zacina. Nie wiem czy masz ta sterowana podciśnieniem czy już elektroniczną? DPF? Nie wiem nie znam problemu ;) Prawda. Ja u siebie też nie wiem co to DPF, a reszta hula. Co do odmy również prawda, trza, szczególnie w A3 sprawdzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 Jedyne seryjne audio, które mi osobiście urwało łeb to był system Bang & Olufsen w Audi, Bose w porównaniu z tym grało mizernie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...