Kyle Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 Jak tam się Wam spisują płyny do spryskiwaczy przy tych temperaturach? Jestem ciekaw, czy te marketowe z napisem "do -22st" faktycznie tyle wytrzymują bez zamarzania, czy już przy -16 klękają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 A na meteo.pl? Te wykresiki to nie na moje oczy. Bytom jak coś. a odpalenie z kabli nie szło. Gdy aku nawet nie obróci rozrusznikiem, trzeba aku odłączyć poprzez odkręcenie klemy masy od akumulatora. Ćwiczyłem wielokrotnie w clio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 Co do płynów, mam tani z kauflanda do -16. Rano działał, ale na szybie zamarzło. Teraz nawet się nie łudzę, że będzie płynny. Ford od ojca ma grzane szyby i spryskiwacze, więc byle by w zbiorniku nie zamarzło to będzie dobrze. W sumie dobry patent. A może by takrurkę od płynu chłodniczego przepuścić przez zbiornik spryskiwaczy? Jakieś auto tak miało, szkoda, że teraz tego nie stosują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 Ja specjalnie wczoraj nie odpalałem, żeby zobaczyć jak dziś pójdzie. Benzyna w blaszanym garażu i tdi w murowanym. Będzie się kręciło. Srednia temp przez te 2 dni to -15. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 Nagrzewanie klekota c.d. 2.4 przy -11 po 3km wali ciepłym po 9km ma na wskaźniku 90 stopni ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 Dzisiaj dwa razy chwila grozy i dwukrotnie radość na twarzy. 1. Odpalanie po nocy z temp poniżej -20 st. C - po piątym kręceniu rozrusznikiem dopiero zagadał. Aku jeszcze dawał radę, dizel już zbliżył się do granic płynności gnojówki chyba. 2. Nie ryglują się jedne drzwi centralnym zamkiem. Brak chopka do ręcznego ryglowania. Na szczęście "farelka" na 12V dała radę rozmrozić coś w zamku i zaczął klikać. Ufff... Ja do roboty z buta walę bez problemu, z kobietą może być ciężki dzień, jak jej auto nie odpali ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) Lanosik Pb i Nubira ON odpaliły od strzała. W obu w miarę nowe aku Centa Futura, znaczy 2-3 letnie. Fakt, odgłos pracy silników hehe, trochę inne, a i chyba trochę więcej trzeszczenia w karoserii. Szyby dłuuugo nie chciały się rozszronić. Na śniegu piękne miliardy skrzących diamencików nocą. Edytowane 7 Stycznia 2017 przez NostradamuSek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 Fiacik po 12 godzinach na zewnątrz odpalił tak jak latem. Szuwaks do uszczelek też dał radę. Ciepło zaczęło dmuchać po ok. kilometrze powolnej jazdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 zobaczymy jutro. dało do pieca i teraz mam -21. na razie rekord. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 Gdy aku nawet nie obróci rozrusznikiem, trzeba aku odłączyć poprzez odkręcenie klemy masy od akumulatora. Ćwiczyłem wielokrotnie w clio. Mogłem odpalić auto poprzez same klemy i dojechać nim do domu, ale wtedy miałbym auto stojące pod domem, zamiast na parkingu firmowym - koniec końców aku i tak musiałbym kupić nowy, ponieważ takich rozładowanych do 0, a już tym bardziej po kilku dniach, to nawet nie ma co ładować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 A jazda bez aku zdrowa nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 Oj gupi ja :( Nie wpadłem, że będziecie chcieli jechać z odłączonym akumulatorem. Po uruchomieniu silnika oczywiście klema z powrotem na akumulator. Poprzednie auto miało aku wielokrotnie aku rozładowane poprzez pozostawione światła. Akumulator z którym kupiliśmy auto został wymieniony w piątym roku użytkowania, ile miał lat, to nie wiem. Prostownika nie miałem i nigdy nie doładowywałem prostownikiem aku po takich akcjach. 5 -10 km powrotu i samochód palił następnego dnia czy po weekendzie. Głębokie rozładowanie nie jest oczywiście zdrowe dla aku i nikomu świadomie nie polecam tego robić. Jeśli jednak sprawny aku przypadkiem się rozładuje, nie jest od razu trupem wymagającym wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 Poranna jazda przy -18°C - radość posiadania podziemnego garażu. +5°C wskazywało po nocy na miejscu. Wczoraj co prawda płyn nie przymarzał na szybie jak się ogrzała ale za to ramiona wycieraczek były białe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 Potwierdzam, podziemny garaż to obowiązkowy dodatek do mieszkania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 Nie obowiązek ale wygoda. Tak samo jak garaż w promieniu 150m od mieszkania. Chociaż w pierwszym wypadku czasem człowiek zastanawia się po co mu ciężkie ciuchy na drogę podziemny, miasto, podziemny w biurowcu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 Dlatego najczęściej chodzę w jesiennej kurtce i zwykłych butach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 A tu co, jakiś kącik korposzczura? Tymczasem na Elektrodzie niejaki Sebastian ma problem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 Oj gupi ja :( Nie wpadłem, że będziecie chcieli jechać z odłączonym akumulatorem. Po uruchomieniu silnika oczywiście klema z powrotem na akumulator. Poprzednie auto miało aku wielokrotnie aku rozładowane poprzez pozostawione światła. Akumulator z którym kupiliśmy auto został wymieniony w piątym roku użytkowania, ile miał lat, to nie wiem. Prostownika nie miałem i nigdy nie doładowywałem prostownikiem aku po takich akcjach. 5 -10 km powrotu i samochód palił następnego dnia czy po weekendzie. Głębokie rozładowanie nie jest oczywiście zdrowe dla aku i nikomu świadomie nie polecam tego robić. Jeśli jednak sprawny aku przypadkiem się rozładuje, nie jest od razu trupem wymagającym wymiany. Nikt nie mówił, że po odpaleniu nie przyłączyłbym klem spowrotem, w końcu z czegoś światła muszą brać prąd. :P A ten aku miał już ok 6 lat, więc i tak należała my się emerytura... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 Nikt nie mówił, że po odpaleniu nie przyłączyłbym klem spowrotem Nie mówił, pisał A jazda bez aku zdrowa nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 A tu co, jakiś kącik korposzczura? Zazdrościsz garażu podziemnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 Też mam, zazdrość i mi. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 Też będę miał, możecie podciągnąć majtki z powrotem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 To kupiłeś jednak ten 5-piętrowy penthouse w Monte Carlo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 Postawili nowy blok u mnie na osiedlu i chcą 20 tałzenów za miejsce w podziemnym parkingu. Ledwo się sześć mieszkań sprzedało i obniżają cenę. Ciekawe kto wyjazd z parkingu będzie odśnieżał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 Widziałem już ceny między 30 a 40 tysięcy, więc 20 to wcale nie tak drogo ;) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 22000 zł + 7300 zł za 5 metrów kwadratowych piwniczki na wina południowych krain. To kupiłeś jednak ten 5-piętrowy penthouse w Monte Carlo? Za dużo Nowych Ruskich, czułbym się jak w Warszawie więc zrezygnowałem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) Ja nje znaju chto szto wy gawarjycie. Blać.Przynajmniej tu ładnie. Edytowane 9 Stycznia 2017 przez Gordon Ramsay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) Za dużo mieszkań w jednym miejscu, wolę trochę mniejsze budynki Edytowane 9 Stycznia 2017 przez Imperator Kret Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 ... końcu z czegoś światła muszą brać prąd... Z alternatora też sobie wezmą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seth9 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 Ja nje znaju chto szto wy gawarjycie. Blać. Przynajmniej tu ładnie. Ogromne te bloczysko a w podziemnym idzie się zgubić :D Panowie w tym wątku można pytać o szybka poradę co do wyboru auta ? Jeśli tak to za jakimi modelami się rozglądać jakie silniki ok a których unikać ? Małe dla żony do 12k-15k ? Gdzie wsadzi 2 foteliki dla dzieci. Przesiadka z corsa b 1.0 - te 1.0 to tragedia Honda jazz od niemca lekarza nawet do kościoła chodzacego piechotą była by ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...