KaszaWspraju 282 Report post Posted August 2, 2017 (edited) ...wyczuwam agnata wschodnich służb pseudonim "JANUSZ" Edited August 2, 2017 by KaszaWspraju Quote Share this post Link to post Share on other sites
jonas 2318 Report post Posted August 2, 2017 Co znaczy "przywrócili"? Mo być, bo im te Iskandery na Olx wystawię. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kilokush 503 Report post Posted August 2, 2017 (edited) Na odcinku 500 m. Jakiś kolo w Mercedesie zdążył mi dwa razy prawie się wbić w bok zmieniając pas ruchu bez kierunkowskazu. Nowe odkrycie na drogach to kierowcy Peugeot. Obejrzyjcie sobie Top Gear Peugeot drivers. No w ciągu miesiąca dwa razy jakiś Peugeot nie umiał się zmieścić na swoim pasie w zakręcie przy przepisowej prędkości. No i bonus https://pasteboard.co/GDPs7pH.jpg Edited August 2, 2017 by Kilokush Quote Share this post Link to post Share on other sites
Niemiec 153 Report post Posted August 2, 2017 Co znaczy "przywrócili"? Mo być, bo im te Iskandery na Olx wystawię. Niedawno minęła pierwsza rocznica zawieszenia MRG ze względów bezpieczeństwa ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Niemiec 153 Report post Posted August 3, 2017 (edited) . Edited August 3, 2017 by Niemiec Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kilokush 503 Report post Posted August 3, 2017 https://youtu.be/rtu5X2xDOyw. Ta niemiecka jakość hehe Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiG29 261 Report post Posted August 3, 2017 Tutaj też pokazana "niemiecka przewaga dzięki technice" od 18 minuty: https://player.pl/programy-online/automaniak-odcinki,139/odcinek-2,S18E02,71660.html Niestety kilo reklam trza obejrzeć na początku Quote Share this post Link to post Share on other sites
Imperator Kret 454 Report post Posted August 4, 2017 X1 i Q2? Proszę was... przecież A4/3-er to najniższa sensowna półka a dopiero od A6/5-er można oczekiwać jako takiej jakości. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiG29 261 Report post Posted August 4, 2017 No ale wozy za grubo ponad 100 kilo zł i tandeta? Quote Share this post Link to post Share on other sites
jonas 2318 Report post Posted August 4, 2017 Przecież to niemieckie, czego oczekujesz? Trzeba zapłacić więcej niż u konkurencji, żeby dostać mniej i gorsze niż u konkurencji. Logiczne jak prowadzenie wojny z Rosją w zimie. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
KWS89 362 Report post Posted August 4, 2017 Ekhm. Ostatnio miałem przyjemność jeździć Mazdą cx-3, 2.0 150. Automat do bani bo nie wie co ma ze sobą robić przy jeździe na trasie, w mieście jest cool. Komfort i jakość wykonania? W porównaniu do lancera którego miałem- gigantycznie na korzyść mazdy, czuć wiatr czasu... A te trzeszczące piano-black to standard wszędzie- rysuje się od samego patrzenia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Imperator Kret 454 Report post Posted August 5, 2017 O właśnie - piano black, czyli czarna plexi :lol: W dwuletniej C klasie nie było miejsca bez rys. Jeździł ktoś samochodem z 8-biegową skrzynią ZF? Wszyscy dziennikarze się rozpływają nad tą skrzynią a mnie ciekawi czy widać różnicę w porównaniu do dwusprzęgłowej. Quote Share this post Link to post Share on other sites
KWS89 362 Report post Posted August 5, 2017 (edited) Różnica jest taka, że nie szarpie w mieście i komplet sprzęgieł wystarcza na zajebiscie długo- bo to przeca hydrokinetyk więc nie ma kompletu sprzęgieł tylko "torque converter". Do miasta skrzynia idealna, chociaż powolutku idąc w kierunku automatu z pierdylionem przełożeń producenci robią tył w zwrot w kierunku wyjących CVT- tu można zaprogramować i dwadzieścia przelozen.:p Edited August 5, 2017 by KWS89 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Imperator Kret 454 Report post Posted August 5, 2017 Kwestia żywotności przemawia właśnie na korzyść ZF. Nie wiem tylko jak z szybkością redukcji, 7G-Tronic w Mercu działa dobrze w Sport+, ale w normalnym trybie było pole do poprawy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Imperator Kret 454 Report post Posted October 6, 2017 Widzieli? Taki plaskacz dla Chirona i całego koncernu VW ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Twój Pan 1463 Report post Posted October 6, 2017 (edited) Widzieli, straszny muł, aż 4 sekundy do 100 Edited October 6, 2017 by Twój Pan Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyle 383 Report post Posted October 6, 2017 (edited) Jeśli dobrze widzę, to gość jedzie na automacie (nie dotyka łopatek przy przyśpieszaniu). To dobrze świadczy o współczesnych przekładniach automatycznych. Edited October 6, 2017 by Kyle Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiG29 261 Report post Posted October 6, 2017 Taka Tesla w Tedeiku, robi z nim pewnie co chce: 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
bamboocha 10 Report post Posted October 6, 2017 Tylko problem co robić z ropą którą produkuje. Ciągniki wszystkiego nie wyjeżdżą, a żniwa raz w roku. Jak rzyć?!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
jonas 2318 Report post Posted October 6, 2017 Żenić ropę plebsowi, to jasne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiG29 261 Report post Posted October 6, 2017 Ale wtłaczać ją z powrotem do czeluści ziemskich. Quote Share this post Link to post Share on other sites
chemiczny_ali 207 Report post Posted October 7, 2017 Widzieli, straszny muł, aż 4 sekundy do 100Hehe no. I takie liniowe przyspieszenie 8s. 200 i 10s. 250 :D 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
amanda99 713 Report post Posted October 16, 2017 To co, wszyscy już na wielosezonach jeżdżą że nikt nie pyta czy już zakładać zimówki? 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
jonas 2318 Report post Posted October 16, 2017 Przy 19 stopniach na plusie i pełnym słońcu zimówki? Chyba na głowę se mam założyć. Quote Share this post Link to post Share on other sites
amanda99 713 Report post Posted October 16, 2017 Przy 19 stopniach na plusie i pełnym słońcu zimówki? Chyba na głowę se mam założyć. Nie wiedziałem że razem z Masellem podróżujesz po ciepłych krajach. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Niemiec 153 Report post Posted October 16, 2017 W Olsztynie w tej chwili 23 st ;) 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiG29 261 Report post Posted October 16, 2017 Ha, kupiłem tydzień temu oponeo cóś takiego: Goodyear Vector 4Seasons G2 https://www.oponeo.pl/dane-opony/goodyear-vector-4seasons-g2-215-55-r17-94-v-ao#153030896więc mam już z głowy martwienie się o sezony :> Ale mogłem się wstrzymać, bo potaniały przez ten czas. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyle 383 Report post Posted October 16, 2017 (edited) Też mam wielozezony ( Vredestein Quatrac 3 ), więc czy jutro będzie +20 czy -20 to jeden kit :) Zgodnie z testami, zachowują się w lecie jak przeciętne letnie, a w zimie jak przeciętne zimowe. Edited October 16, 2017 by Kyle 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Imperator Kret 454 Report post Posted October 16, 2017 A do quattro trzeba w ogóle zakładać zimówki? Quote Share this post Link to post Share on other sites
toms83 259 Report post Posted October 16, 2017 Jak w tedeiku to nie trzeba. Quote Share this post Link to post Share on other sites