Aurora001 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) 23 hours ago, KAX_ said: Tak BTW na co zwracać uwagę przy wypożyczaniu auta na fuercie? Możesz polecić jakieś wypożyczalnie? Bierz w Cicarze lub firmie corce PayLessCar. Jeszcze dobre slowo slyszalem o AutoReisen, ale umowy nigdy nie widzialem. W cicarze i Paylessie kiedys nie bylo zapisu o podrozy tylko drogami asfaltowymi wiec mozna bylo jechac bez obawy na Cofete, a takze brak kaucji. Jestem tylko troche niedoinformowany bo juz 3 lata nie siedze w tym.@Jonas byl chyba niedawno na TNF, ale nie wiem gdzie bral. Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez Aurora001 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Dzięki, właśnie też doczytałem internety i polecają CICAR, brak kaucji bo w standardzie maja niby pełne ubezpieczenie... widzę nawet 5setke Abartha maja w ofercie :D Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 mojego saaba nie chcesz? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 12 godzin temu, Aurora001 napisał: @Jonas byl chyba niedawno na TNF, ale nie wiem gdzie bral. Jak dla ciebie 3,5 roku to "niedawno" to jarasz naprawdę zacnej mocy szpinak, milordzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) prawie trafiles jonas z cpaniem. Cpaniem CO2 Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autoreisen bardzo polecam. 57 EUR za tydzień w czerwcu 2017, udział własny 50 EUR. Bardzo miła obsługa, samochód w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2018 W dniu 19.04.2018 o 13:57, Maniakalny napisał: przeprowadzilem sie pod kielce, w miescie bylem 3-4 razy - i za kazdym razem spotkalem sie z czymś takim jak jazda lewym pasem i to nie 1-2 auta tylko 10 pod rząd jedzie lewym, prawy pusty totalnie - WTF myslalem ze moze to nierownosci jakies a tu nic - normalna droga Witamy w CK. Poczekaj aż będziesz jeździć na rowerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2018 10 godzin temu, Imperator Kret napisał: Autoreisen bardzo polecam. 57 EUR za tydzień w czerwcu 2017, udział własny 50 EUR. Bardzo miła obsługa, samochód w porządku. Wytlumaczy mi ktoś jak im się oplaca auta po 8 euro za dzien wynajmować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Sam tego nie ogarniam. Rozumiem poza sezonem, kiedy lepiej mieć 8 EUR niż nic. Natomiast w czerwcu to już dla mnie zagadka. A teraz pożywka dla hejterów. Pierwszy bak w Passacie wyjeżdżony i jestem bardzo zadowolony. Duży, cichy, wygodny krążownik na długie trasy. Z kremowym wnętrzem i podświetleniem ambiente wygląda w środku świetnie. Silnik z Golfa GTI daje radę, chociaż do 1000 km traktuje go delikatnie. W majówkę trasa do 3city i z powrotem, więc będzie okazja sprawdzić jak przyspiesza przy prędkościach autostradowych. Jedyne co zrobię to wyciszę dodatkowo nadkola, bo z podwójnymi szybami z przodu słychać teraz szum kół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2018 czerwiec to miesiac posuchy, tak samo jak weekend majowy, pierwsze 3 tygodnie grudnia takze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 Kiedy 250KM w małym francuskim heczbeku to za mało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metzz Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 Taką ładną serię Ci wypluło czy był chip? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 A przeczytałeś ze zrozumieniem co napisał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XantiO Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 A czy nie ma problemów z trakcją przy takim Nm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 26 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2018 (edytowane) Jak ma nie być jak to FWD? Wdepniesz mocniej i jedzie do przodu niezależnie od pozycji kierownicy. Miałem o połowę słabsze FWD i bardzo mnie to irytowało, teraz jestem ekspertem. Choć może nie jest tak źle jak w Kałdi od dziesięcioleci ciągle płużącym za ciężkim przodem z powodu idiotycznego umieszczania silnika przed przednią osią. No ale to tylko Niemcy i pozłacana Skoda, nie można oczekiwać rewelacji. Swoją drogą to interesujące, lata temu wyciszało się dyski i podkręcało procki, a teraz nadkola i silniki. Edytowane 26 Maja 2018 przez jonas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2018 (edytowane) Dnia 25.05.2018 o 14:07, XantiO napisał: A czy nie ma problemów z trakcją przy takim Nm? Problemów nie ma, a czy gubi trakcje przy starcie od zera z butem w podłogę i kompletnie wyłączonymi systemami ESP? Tak gubi jak każde auto z napędem na jedną oś o tych rozmiarach i masie. Z resztą moment o niczym nie świadczy, w poprzednim aucie miałem 460NM tylko koni "trochę mniej" :lol: 22 godziny temu, jonas napisał: Swoją drogą to interesujące, lata temu wyciszało się dyski i podkręcało procki, a teraz nadkola i silniki. Zainteresowania się nie zmieniają, a jedynie zabawki na nieco droższe ;) Tutaj filmik z nordszlajfe megany zrobionej na 400KM. Jak widać można tym jechać, się nie zabić i porobić wiele mocniejszych fur :D https://www.youtube.com/watch?v=WqWZSZvp7LU Edytowane 27 Maja 2018 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2018 Byłby tam Mustang albo Piekłokot, to by inaczej śpiewali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metzz Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2018 Dnia 25.05.2018 o 12:59, radiergummi napisał: A przeczytałeś ze zrozumieniem co napisał? Teraz tak ;) Dalej nie wiadomo czy wystarczył chip czy to już stage 1 ze zmienionym dolotem czy downpipem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2018 Przeciez te auta seryjnie wychodzily z mocami od 250 do 275 mając dokladnie ten sam silnik i osprzęt wiec te marne niespelna 290KM nie wymaga zadnej ingerencji mechanicznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metzz Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 Czyli gifty jak w VAGu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hruszczof Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 (edytowane) Jakie gifty? zwykły chip tuning po prostu. Edytowane 28 Maja 2018 przez hruszczof Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metzz Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 Gift odnosi się do "serii". Nie do wyniku po chipie. W silnikach grupy VAG bonus wynosi około 10%. Cupra 300 potrafi na hamowni pokazać 335KM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 Zadne gifty pierwsze Megane 3 RS ph1 mialy 250KM, ph2 265KM, ph3 275KM wszystkie silniki mechanicznie są te same roznica to ECU. Ja mam pochipowaną 250@287KM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 Nieźle pozamiatali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 (edytowane) Przejazd gruby z tym, ze żaden z tego oficjalny rekord. Auto nie brało udziału w żadnym oficjalnym kwalifikacjach/wyścigu baaa brać by nie mogło bo w tej specyfikacji w jakiej biło rekord z tego co mi wiadomo nie spełniało nawet wymogów klasy LMP z której się wywodzi :) Mimo wszystko ponad 20km na krętym torze w nieco ponad 5 minut robi wrażenie ale Porsche zamiast bawić się w rekordy wróciło by do ścigania bo w tym roku w LM Toyota ścigała się sama ze sobą :D Edytowane 2 Lipca 2018 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 Rekord jest oficjalny, po prostu w klasie otwartej. Tak samo jak np. Zonda R, 599XX itd. Swoją drogą w kategorii samochodów seryjnych też Porsche zajmuje pierwsze miejsce z 911 GT2 RS ;) Dla mnie ogromne wrażenie robi przeskok z 6:11 na 5:19. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 Na nikim innym nie robi to wrażenia? Polecam kawałek około 1:10. 200-300 km/h w 4 sekundy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 No niewyobrażalne to jest dla mnie. Jak Mclaren P1 jest wolniejszy o ponad minutę, a przecież wolnym autem nie jest. Swoją drogą to wyciszyłeś jakoś Passata? Bo znajomy chcę się przesiąść z Audi A6 na B8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 Jeszcze się do tego nie zabrałem. Nie chcę mi się jechać specjalnie do Wrocławia. Moim zdaniem w wersji z podwójnymi szybami wystarczy wyciszyć nadkola i będzie w porządku jak na ten segment. Poza tym nie bardzo chcę żeby wyciszali wnętrze, bo wiąże się to z wyciąganiem całej tapicerki. Niby ma być spasowane idealnie i nie skrzypieć, ale nigdy nie wiadomo. Na dobrą sprawę w tej chwili też jest OK. Na autostradzie ustawiam tempomat na 150 i jest całkiem komfortowo. Nie spodziewam się wyciszenia jak w RR za takie pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 Widziałem już wcześniej. Wygląda jak gra na cheatach w GT6 czy inną Forze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...