durczyn Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Witam, mój notebooczek to: intel core 2 duo t5600, 1,8ghz 2x512ddr2 intel 950 Czy opłaca sie zmieniać na 2x1gb ? jak duża będzie różnica? jakiś wpływ na grafike ? +da się tu wymienić procka na 2.0 np ? +jak można poprawić wydajnosć grafiki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Witam, mój notebooczek to: intel core 2 duo t5600, 1,8ghz 2x512ddr2 intel 950 Czy opłaca sie zmieniać na 2x1gb ? jak duża będzie różnica? jakiś wpływ na grafike ? +da się tu wymienić procka na 2.0 np ? +jak można poprawić wydajnosć grafiki ? Według mnie zmiana 2x512MB na 2x1GB wpłynie zdecydowanie pozytywnie na wydajność komputera. Jednak poprawa wydajności grafiki raczej nie nastąpi. Po prostu jest to zintegrowana grafa o wydajności zadowalającej w zastosowaniach biurowych i multimedialnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Według mnie zmiana 2x512MB na 2x1GB wpłynie zdecydowanie pozytywnie na wydajność komputera. Jednak poprawa wydajności grafiki raczej nie nastąpi. Po prostu jest to zintegrowana grafa o wydajności zadowalającej w zastosowaniach biurowych i multimedialnych. pisze o grafice bo właśnie ona żre ram xD a jak go będzie wiecej.... lepiej ? da sie ustawić wtedy na stałe te 128mb ? + dodatkowo, jak usunąc stare stery od tej grafy bo na razie wgrywam jedne na drugie , lol +co z prockiem 2.0 +jak z wydajnością grafy jak poprawić + da sie ustawić na stałe zegar 1,8 żeby nie był dynamiczny? nie moge sie doszukać opcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 + da sie ustawić na stałe zegar 1,8 żeby nie był dynamiczny? nie moge sie doszukać opcjiNHC, RMClock ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 postanowiłem że kupie OCZ 2x1024, 4-4-4-8 ,533, 200pin, pozłacane styki, a w rozliczeniu zostawie swoje prawie nowe z lapa 2x512 i bajka, ko jeszcze grafa jak ją okiełznać, żałuje ze nie znalazłem toshibki wcześniej tej co to 300zł drożej i ge force 7600 siedzi w niej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morthal Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Na tą grafikę jesteś skazany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Na tą grafikę jesteś skazany. jasne że jestem, ale przydało by się narzędzie do usuwania sterowników ze zintegrowanych graf i wgrać najnowsze świeże stery, plus ustawić turbo cache, plus da sie podkręcić (?), alternatywne oprogramowanie do intela? coś jak omegi czy warki do ati/nv, ma jakiś wpływ stor ? intel gma to jeszcze nie odkryte źródełko xD a można wymienić procek na 2.0 ? gdzie taki kupić do lapka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morthal Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Procek w sumie powinien chyba pasować, ale głowy nie dam: http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C6300781 Oczywiście wymiana wiąże się z utratą gwarancji na notebook. Co do usunięcia sterowników: http://www.drivercleaner.net/ TurboCache samo się ustawia, nie da sie tego zmienić. O podkręcaniu można raczej zapomnieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 proc chyba tak ale driver cleaner jest tylko do nvidia i ati, mam starszą wersje to nic a nic do intela gma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yellowww Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Pozwalam sobie odswieżyć temat, bo rowniez jestem zainteresowany jak odinstalowac stery z GMA950? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...