Skocz do zawartości
Denek

Dx10.1 Jednak Kompatybilne!

Rekomendowane odpowiedzi

Najnowsza wiadomość z CDAction.pl

http://www.cdaction.pl/?strona=newsy&newsid=3739

"Na szczęście news o tym, że nadchodzący DX10.1 nie będzie kompatybilny z najnowszymi kartami zgodnymi z DX10 okazał się nieprawdą.

Sprawę wyjaśnił przedstawiciel Microsoftu: 'DX10.1 całkowicie wspiera sprzęt pod DX10. Nie usunęliśmy zgodności z obecnym sprzętem. (...) Jest to generalnie uaktualnienie do DX10, które rozszerza odrobinę funkcjonalność sprzętu'. Ufff..."

ALLELUJA dla posiadaczy nowych kart obsługujących DX10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie mało szlag nie trafił, kiedy dwa tygodnie po zakupie kompa (byłem jeszcze w tym czasie za granicą) zobaczyłem newsa, że nowszy DX nie będzie kompatybilny. Czego mi jeszcze do szczęścia potrzebne? Informacja, że biblioteki DX10 będą dostępne dla Windows XP :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Denek, Tobie chwała za to ! :D Ale po niusie piotrjancy troszkę się zesmuciłem... bo dzień wcześniej zapłaciłem za 8800GTS 640mb ;D

Tak jak ktoś wspomniał, gdyby wypuścili DX10 pod XP to byłaby naprawdę pełnia szczęścia. No chyba, że Service Pack 1 do Visty wszystkich mile zaskoczy i system będzie nadawał się do użytku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam, gadacie. Ikspek też tak 'debiutował' i nikomu do śmiechu nie było, sp1/sp2 (teraz sp3) i mi tam styka. Z Vistą będzie podobnie, do czasu aż każdy będzie miał odpowiedni sprzęt wyjdzie sp2 i przesiądziemy się :)

No chyba, że dx10 pod xp... mm :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ani przez minute na swojej stronce nie wspominałam o braku kompatybilnosci!

Od początku mi sie nie zgadzało coś. Nawet gdzieś w komentarzach zaprzeczyłam, jakoby DX 10.1 miało być niekompatybilne z kartami GF8800 i HD2900.

Ten kto czytał dokumentacje w PDF`ach odnosnie DX 10.1 napewno sądził podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi