Skocz do zawartości
makaron

Pendrive 2gb = 0kb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Moj USb stick niestety sie jakos zmniejszyl do zera. Jest to Kingston datatravel w technologii U3. Dzialal fajnie, zainstalowalem (prawie system) gdyz byl widoczny przy wyboze dyskow podczas instalcji. Niestety instalacja niepowiodla sie (z czego sie nie zdziwliem - taka tylko ciekawosc). Nastepnie zaczely sie problemy z pojemoscia to sformatowalem kluczyk z poziomu XP i........ mam wielkosc 0KB. Jak podlaczam klucz to jest widziany jako normalny ale niestety ni emoge na niego wejsc (efekt podobny do tego jak uszkodzona plyta CD/DVD). Wie ktos jak moge z poza windows/w windows odratowac ten kluczyk? Uzywalem juz programow takich jak:Partition magic,G-pattern,part244,ranish i inne oraz roznego rodzaju scandiski w windows i poza windows.W Mandrivie podobnie, Backtrack to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w jakim formacie go sformatowałeś? Może Fat32, dlatego ci nie działa. Peniki zazwyczaj trzeba formatować w Fat16.

Przed chwilą z ciekawości sformatowałem swoją kartę SD w Fat32, zadziałało przy rozmiarze alokacji 16KB :P

W NTFS działa nawet na rozmiarze alokacji 64KB. Mini czytnik daje sobie radę widocznie z różnymi opcjami, ale pewnie urządzenia w stylu aparat nie znalazłyby karty sformatowanej w NTFS.

Czytnik jest najszybszy na FAT16 i rozmiarze alokacji 64KB. Zapis 2,6MB/s odczyt 12,2MB/s

Edytowane przez Elektronek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w jakim formacie go sformatowałeś? Może Fat32, dlatego ci nie działa. Peniki zazwyczaj trzeba formatować w Fat16.

Przed chwilą z ciekawości sformatowałem swoją kartę SD w Fat32, zadziałało przy rozmiarze alokacji 16KB :P

W NTFS działa nawet na rozmiarze alokacji 64KB. Mini czytnik daje sobie radę widocznie z różnymi opcjami, ale pewnie urządzenia w stylu aparat nie znalazłyby karty sformatowanej w NTFS.

Czytnik jest najszybszy na FAT16 i rozmiarze alokacji 64KB. Zapis 2,6MB/s odczyt 12,2MB/s

Właśnie chyba poleciało w standardzie czyli albo NTFS albo FAT32 - zawsze używałem Fat 16. A da rade jakoś to odratować ? w sumie to nic wielkiego tylko już teraz tak z ciekawości chciał bym zobaczyć czy są jakieś możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Penikowi nic nie powinno się stać. Po prostu spróbuj w windowsowym menadżerze dysków (diskmgmt.msc w poleceniu Uruchom) sformatować pena w jakimś innym formacie.

Oki dzis zobacze.Pendrive ma litere wiec powinno sie udac.

Ps.Pytanie z innej beczki. Wiesz moze jak moge usunac te ostrzezenie w moim profilu(probowalem skontakowac sie z adminem lecz nie moge znalezc zadnego zdresu.Ostzrezenie to mam jakies ma jakies 2 lata za czasow Tweak'a i jego w kolo zmieniajacych sie administratorow(ze niby powielam temat -a kto nie powiela:)

Pozdro 200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro to 2GB, to zalecam FAT16. Nie trzeba aż tam wchodzić. Wystarczy "Mój komputer" - tam też powinien być widoczny.

Krzywda sprzed 2 lat naprawiona. Opłata manipulacyjna 2.44 z VAT. :D

Wlasnie tu jest pies pogrzebany. Jak tylko klikne na format to raz ze mam tylko FAT (nie FAT-16,32,NTFS) i nic pozatym nie moge wybrac a rozpoznaje go jako 16MB i gdy tylko klikne - zawiecha i po chwili (1-2min) pojawia sie komunikat ze ni-da rady. Jak probuje zrobic to z konsoli - konsola wylacza sie.... a moze by tak go rozebrac i cos niewiem wygzac lub polutowac (mam hot'a) (w sumie to huk z nim jak sie nieda to sie nieda ale na testy moze byc. Ma ktos jakis pomysl?? jestem otwarty (znaczy moj klucz jest:) na propozycje)

**Sory za znaki (pisze z pracy) i za pozna odpowiedz (nie mailem netu)

I dziekowa za usuniecie tej blizny - przeleje kwote poprzez fundacje harytatywne co bybylo na skarbowki przesledzic co i jak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi