makaron Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Witam. Moj USb stick niestety sie jakos zmniejszyl do zera. Jest to Kingston datatravel w technologii U3. Dzialal fajnie, zainstalowalem (prawie system) gdyz byl widoczny przy wyboze dyskow podczas instalcji. Niestety instalacja niepowiodla sie (z czego sie nie zdziwliem - taka tylko ciekawosc). Nastepnie zaczely sie problemy z pojemoscia to sformatowalem kluczyk z poziomu XP i........ mam wielkosc 0KB. Jak podlaczam klucz to jest widziany jako normalny ale niestety ni emoge na niego wejsc (efekt podobny do tego jak uszkodzona plyta CD/DVD). Wie ktos jak moge z poza windows/w windows odratowac ten kluczyk? Uzywalem juz programow takich jak:Partition magic,G-pattern,part244,ranish i inne oraz roznego rodzaju scandiski w windows i poza windows.W Mandrivie podobnie, Backtrack to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) A w jakim formacie go sformatowałeś? Może Fat32, dlatego ci nie działa. Peniki zazwyczaj trzeba formatować w Fat16. Przed chwilą z ciekawości sformatowałem swoją kartę SD w Fat32, zadziałało przy rozmiarze alokacji 16KB :P W NTFS działa nawet na rozmiarze alokacji 64KB. Mini czytnik daje sobie radę widocznie z różnymi opcjami, ale pewnie urządzenia w stylu aparat nie znalazłyby karty sformatowanej w NTFS. Czytnik jest najszybszy na FAT16 i rozmiarze alokacji 64KB. Zapis 2,6MB/s odczyt 12,2MB/s Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez Elektronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 A w jakim formacie go sformatowałeś? Może Fat32, dlatego ci nie działa. Peniki zazwyczaj trzeba formatować w Fat16. Przed chwilą z ciekawości sformatowałem swoją kartę SD w Fat32, zadziałało przy rozmiarze alokacji 16KB :P W NTFS działa nawet na rozmiarze alokacji 64KB. Mini czytnik daje sobie radę widocznie z różnymi opcjami, ale pewnie urządzenia w stylu aparat nie znalazłyby karty sformatowanej w NTFS. Czytnik jest najszybszy na FAT16 i rozmiarze alokacji 64KB. Zapis 2,6MB/s odczyt 12,2MB/s Właśnie chyba poleciało w standardzie czyli albo NTFS albo FAT32 - zawsze używałem Fat 16. A da rade jakoś to odratować ? w sumie to nic wielkiego tylko już teraz tak z ciekawości chciał bym zobaczyć czy są jakieś możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Penikowi nic nie powinno się stać. Po prostu spróbuj w windowsowym menadżerze dysków (diskmgmt.msc w poleceniu Uruchom) sformatować pena w jakimś innym formacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Penikowi nic nie powinno się stać. Po prostu spróbuj w windowsowym menadżerze dysków (diskmgmt.msc w poleceniu Uruchom) sformatować pena w jakimś innym formacie.Oki dzis zobacze.Pendrive ma litere wiec powinno sie udac. Ps.Pytanie z innej beczki. Wiesz moze jak moge usunac te ostrzezenie w moim profilu(probowalem skontakowac sie z adminem lecz nie moge znalezc zadnego zdresu.Ostzrezenie to mam jakies ma jakies 2 lata za czasow Tweak'a i jego w kolo zmieniajacych sie administratorow(ze niby powielam temat -a kto nie powiela:) Pozdro 200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Skoro to 2GB, to zalecam FAT16. Nie trzeba aż tam wchodzić. Wystarczy "Mój komputer" - tam też powinien być widoczny. Krzywda sprzed 2 lat naprawiona. Opłata manipulacyjna 2.44 z VAT. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Skoro to 2GB, to zalecam FAT16. Nie trzeba aż tam wchodzić. Wystarczy "Mój komputer" - tam też powinien być widoczny. Krzywda sprzed 2 lat naprawiona. Opłata manipulacyjna 2.44 z VAT. :D Wlasnie tu jest pies pogrzebany. Jak tylko klikne na format to raz ze mam tylko FAT (nie FAT-16,32,NTFS) i nic pozatym nie moge wybrac a rozpoznaje go jako 16MB i gdy tylko klikne - zawiecha i po chwili (1-2min) pojawia sie komunikat ze ni-da rady. Jak probuje zrobic to z konsoli - konsola wylacza sie.... a moze by tak go rozebrac i cos niewiem wygzac lub polutowac (mam hot'a) (w sumie to huk z nim jak sie nieda to sie nieda ale na testy moze byc. Ma ktos jakis pomysl?? jestem otwarty (znaczy moj klucz jest:) na propozycje) **Sory za znaki (pisze z pracy) i za pozna odpowiedz (nie mailem netu) I dziekowa za usuniecie tej blizny - przeleje kwote poprzez fundacje harytatywne co bybylo na skarbowki przesledzic co i jak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...