Skocz do zawartości
boxer

Zasilacz Pod C2d Do 200zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, składam powoli kompa pod C2D i zastanawiam sie jaką zasiłkę wybrać. Na dzień dzisiejszy są 2 opcje:

1. kupić jakiś tani zasilacz np. Modecom Fell II lub III 350W i wrzucić do starego kompa a do nowego przełożyc tego Chieftka co mam w sigu 410W

2. kupić jakiś 450W w miarę dobry do 200zł pod C2D a w starym zostawić Chieftka 410W z sigu.

Zastanawiam sie własnie bo nie wiem czy jest sens kupować Modecoma za niewiele mniej niż 100zł jesli można dodać drugie 100zł i mieć już niezły zasilacz.

Doradźcie co mam wybrać jaką 450W APFC jakiej firmy , wiadomo że będę coś kręcił (grzechem by było nie kręcić C2D). Chieftec 450W na dzień dzisiejszy dobry jest czy może cos innego.

czy mój obecny 410W s sigu wystarczy do średniego OC.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra porozglądam się trochę w cenach zasilaczy i dam znać co wstępnie wybrałem narazie liderem jest Chieftec 450W (ale to z sentymentu tylko :wink: ) przydaloby się cos z odpinanymi kabelkami ale w cenie 200 chyba nic takiego nie znajdę. Ten Chieftec 450W dobrze trzyma przy kręceniu.

Pentagram chyba od nie dawna robi zasilacze :blink: ma dobre bebechy chociaż. Do Amacroxa nie jestem przekonany ktoś na forum zdaje się miał problemy z takim zasilaczem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie ma troche kasy do wydania i preferuje sie cisze to ja polecam Yesico FL-350TMS

Nie wiedziałem czy ten post raportować czy co ale zapytam ( i nie obraź się ) - czy Ty się dobrze czujesz ???? Kolega chce zasilacz za 200 PLN ( do ) ... gdybyś polecił coś do 250 można by to jakoś zaakceptować ... ale takie trolowanie to już przesada.

Kupiłeś se takiego grzejca - twoja sprawa ( i nie próbuj tym zainteresować innych jeśli tego sobie nie życzą - a cena chyba jasno tę sprawę wyjaśnia )

... można też aktywnie , i tak bezgłośnie a znacznie taniej :icon_exclaim:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zorientowałem się trochę w cenach i modelach zasilaczy i sprawa wygląda tak:

Postanowiłem że nie będę ciął wydatków kosztem zasilacza przeznaczam na ten cel ~250zł .

Mój wybór padł na nastepujące modele:

1. (nowa seria) Chieftec CFT-500A12S 500W , Active PFC , 3 linie 12V ,made by Sirtec :rolleyes:

2. (stara seria) Chieftec GPS-500AB-A 500W , Active PFC , 3 linie 12V ,made by Delta chyba?

3. Wasze sugestie co do modelu zasilacza (Active PFC 450-500W do 250zł)

Co sądzicie o nowych zasilaczach Chiefteca z serii CFT robionych przez Sirteca, miał już ktoś taki zasilacz w rękach , czy będę pierwszy który go kupi :-P

Aha i ponieważ nie bardzo się znam na elektryce :mur: możecie mi odpowiedzieć co dają 3 linie 12V w zasilaczach i która linia powinna być mocna pod C2D(kręcony) i karty Gf serii 8 Pcie(kręcone) (wydawałoby sie że 12V chyba)

Dzięki

Pzdr.

Edit:

Jak sie ma troche kasy do wydania i preferuje sie cisze to ja polecam Yesico FL-350TMS

Rozwalił mnie ten tekst :lol2: Edytowane przez boxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi