boxer Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Witajcie, składam powoli kompa pod C2D i zastanawiam sie jaką zasiłkę wybrać. Na dzień dzisiejszy są 2 opcje: 1. kupić jakiś tani zasilacz np. Modecom Fell II lub III 350W i wrzucić do starego kompa a do nowego przełożyc tego Chieftka co mam w sigu 410W 2. kupić jakiś 450W w miarę dobry do 200zł pod C2D a w starym zostawić Chieftka 410W z sigu. Zastanawiam sie własnie bo nie wiem czy jest sens kupować Modecoma za niewiele mniej niż 100zł jesli można dodać drugie 100zł i mieć już niezły zasilacz. Doradźcie co mam wybrać jaką 450W APFC jakiej firmy , wiadomo że będę coś kręcił (grzechem by było nie kręcić C2D). Chieftec 450W na dzień dzisiejszy dobry jest czy może cos innego. czy mój obecny 410W s sigu wystarczy do średniego OC. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
persen Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Kup może Amacroxa Warriora 450 PNF. Powinien wystarczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modman Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 HuntKey 350AP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Pentagram 460W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 chieftec 450W - kupilem pare dni temu, dziala cicho i jestem z niego zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Dobra porozglądam się trochę w cenach zasilaczy i dam znać co wstępnie wybrałem narazie liderem jest Chieftec 450W (ale to z sentymentu tylko :wink: ) przydaloby się cos z odpinanymi kabelkami ale w cenie 200 chyba nic takiego nie znajdę. Ten Chieftec 450W dobrze trzyma przy kręceniu. Pentagram chyba od nie dawna robi zasilacze :blink: ma dobre bebechy chociaż. Do Amacroxa nie jestem przekonany ktoś na forum zdaje się miał problemy z takim zasilaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Fallen Angel:. Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) Za ~200zł TYLKO HK-350AP, jeśli nie uda Ci się go dostać to bierz AX450-PNF. Nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz amen... Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez .:Fallen Angel:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Jak sie ma troche kasy do wydania i preferuje sie cisze to ja polecam Yesico FL-350TMS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Jak sie ma troche kasy do wydania i preferuje sie cisze to ja polecam Yesico FL-350TMSNie wiedziałem czy ten post raportować czy co ale zapytam ( i nie obraź się ) - czy Ty się dobrze czujesz ???? Kolega chce zasilacz za 200 PLN ( do ) ... gdybyś polecił coś do 250 można by to jakoś zaakceptować ... ale takie trolowanie to już przesada. Kupiłeś se takiego grzejca - twoja sprawa ( i nie próbuj tym zainteresować innych jeśli tego sobie nie życzą - a cena chyba jasno tę sprawę wyjaśnia ) ... można też aktywnie , i tak bezgłośnie a znacznie taniej :icon_exclaim: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) Zorientowałem się trochę w cenach i modelach zasilaczy i sprawa wygląda tak: Postanowiłem że nie będę ciął wydatków kosztem zasilacza przeznaczam na ten cel ~250zł . Mój wybór padł na nastepujące modele: 1. (nowa seria) Chieftec CFT-500A12S 500W , Active PFC , 3 linie 12V ,made by Sirtec :rolleyes: 2. (stara seria) Chieftec GPS-500AB-A 500W , Active PFC , 3 linie 12V ,made by Delta chyba? 3. Wasze sugestie co do modelu zasilacza (Active PFC 450-500W do 250zł) Co sądzicie o nowych zasilaczach Chiefteca z serii CFT robionych przez Sirteca, miał już ktoś taki zasilacz w rękach , czy będę pierwszy który go kupi :-P Aha i ponieważ nie bardzo się znam na elektryce :mur: możecie mi odpowiedzieć co dają 3 linie 12V w zasilaczach i która linia powinna być mocna pod C2D(kręcony) i karty Gf serii 8 Pcie(kręcone) (wydawałoby sie że 12V chyba) Dzięki Pzdr. Edit: Jak sie ma troche kasy do wydania i preferuje sie cisze to ja polecam Yesico FL-350TMSRozwalił mnie ten tekst :lol2: Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...