DziubekR1 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) Mi sie az tak nie spieszy, ale bez przesady, juz i tak troche czekam, ale zeby jeszcze tydzien :/ EDIT: A w tej Pixmanii, to chyba ich pogielo, 346zl + 38zl wysylka ? To za tyle to juz lepiej brac Darki z allegro. Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 uff udało się dzisiaj odebrać 4szt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Z Proline? :D Rob testy szybciutko bo do konta tygodnia chce je zamowic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Slyszalem ze dzis ma byc dostawa u jakiegos hutrownika. W Proline nie bedzie dzis, ale w Everonie maja miec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 W everonie juz maja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 A w tej Pixmanii, to chyba ich pogielo, 346zl + 38zl wysylkato jest cena za 1GB!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Dlatego pogielo. Za 2GB nie bylo by jeszcze tak zle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Dlatego pogielo. Za 2GB nie bylo by jeszcze tak zle...masakryczna cena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 A jak twoje ramy sie kreca na wyszych napieciach? Probowales cos jednak? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 A jak twoje ramy sie kreca na wyszych napieciach? Probowales cos jednak? ;)w weekend będzie kontynuacja - tym razem na Gigabyte P35-DQ6. Podkręcanie pamięci zabiera kupę czasu, a chcę obadać jak się ma sprawa z wyzszymi napięiciami na różnych timingach, wiec godzinka nie starczy. Poza tym z chęcia sie przekonam co będzie się działo w zestawie 4x1GB - ale to już nie w tym tygodniu, bo drugie 2x1GB dostanę po weekendzie. Zapewne wcześniej Raptor podzieli się swoimi wrażeniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 więc po bardzo szybkich testach (procek musiał wylądować w serwerze sff) myślałem że będzie lepiej - ale chyba za dużo chce ;) - przy 4x 1gb 2.2V kostki wstają na 800-4-4-4-12 i 960-5-5-5-15 nie wiem czy to dobry wynik czy zły :| - nie udało mi się odpalić ich na 1000-5-5-5-15 ale to możliwe z 2óch powodów - 960 jest na dzilniku 5:6 a 1000 byłoby na 4:5 a znim nawet g.skille mi się dziwnie zachowywały na razie tyle - wracam męczyć serwerek - jutro może dotrze c2q to sprawdzę dokładniej kingmaxy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Slaby wynik :| Ale to moze dlatego ze bylo 4x1GB ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Te pamieci maja po obu stronach ta czerwona kostke na srodku? Pytam, bo zamowilem je w arche i oni na zdjeciu maja je bez tej kostki :| Teraz nie wiem czy to nie jakies inne :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) więc po bardzo szybkich testach (procek musiał wylądować w serwerze sff) myślałem że będzie lepiej - ale chyba za dużo chce ;) - przy 4x 1gb 2.2V kostki wstają na 800-4-4-4-12 i 960-5-5-5-15 nie wiem czy to dobry wynik czy zły :| - nie udało mi się odpalić ich na 1000-5-5-5-15 ale to możliwe z 2óch powodów - 960 jest na dzilniku 5:6 a 1000 byłoby na 4:5 a znim nawet g.skille mi się dziwnie zachowywały na razie tyle - wracam męczyć serwerek - jutro może dotrze c2q to sprawdzę dokładniej kingmaxy Wez mnie nie strasz :) Mam nadzieje, ze to dlatego ze 4x1GB, albo moze takie napiecie juz dla nich za duze, bo one lubia male :) Podobna sytuacja byla kiedys na Samsungach UCCC, ktore to im mniejsze napiecie, tym lepiej szly :) EDIT: I napiszcie koniecznie co z ta czerwona kostka, czy jest po obu stronach ?? Zeby nie bylo, ze nowa dostawa to bedzie juz cos innego i do [gluteus maximus] sie krecacego. Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Wez mnie nie strasz :) Mam nadzieje, ze to dlatego ze 4x1GB, albo moze takie napiecie juz dla nich za duze, bo one lubia male :) Podobna sytuacja byla kiedys na Samsungach UCCC, ktore to im mniejsze napiecie, tym lepiej szly :) EDIT: I napiszcie koniecznie co z ta czerwona kostka, czy jest po obu stronach ?? Zeby nie bylo, ze nowa dostawa to bedzie juz cos innego i do [gluteus maximus] sie krecacego. Do 2.2V OC się zwiększa. Dalej nie próbowałem. Słabsze OC może być spowodowane płytą/biosem/innymi ustawieniami. Trzeba zobaczyć na 4:5 lub 2:3 aby mieć pewność czy przyczyną nie najlepszego OC nie jest czasami płyta. Kostka jest tylko po jednej stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Ale zobaczcie na Arche. Jak na pierwszej stronie tego tematu porównywałem pamieci z zamieszczonych zdjec i ze zdjecia w arche.net.pl to okazalo sie ze u Arche nie ma kostki po stronie gdzie jest u Was. Pytanie czy jest z drugiej. Gdzies wyczytałem, ze kostka czerwona jest czyms w rodzaju zapewnienia ze sie kupuje produkt Kingmax, bo ponoc w azji ktos podrabia :/ Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez D154573R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelo Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Witam, Korzystajac z tematu poprosze o przyjzenie sie mojemu problemowi. Odrazu napisze, ze w tych sprawach jestem noob-em... :/ Wiec moj problem przedstawia sie tak: Kupilem plyte Gigabyte P35-DS4no i do tego procka c2 q6600 i do tego pamieci na 1066Mhz. No i tu zaczyna sie problem mianowicie ram czyta mi jako 800MHz. Czy wie ktos czego to moze byc przyczyna?? Fota z everestu A tu sprawdzalem ze jest to napewno kosc 1066MHZ Pozdrawiam Angelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Dobra, na centrali juz pamieci sa, ja mam napisane, ze zostaly dzisiaj wyslane. Licze na to, ze jutro je bede mial. Tylko ch... cene zmniejszyli o 4zl na kostce, a ja kur... wplacalem 159zl. Mam nadzieje, ze na rachunku tez bedzie 159zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Taki maja tam syf, ze mi tez wysłąli dzisiaj chociaz wczoraj prosilem o zwrot pieniedzy hehe ;P W sumie to ciesze sie no i dzieki temu syfowi u nich nie zwrocili mi kasy i moglem miec je juz dzis wysłane. Jesli chodzi o cene to jak sie pojawiły dalej bylo 159zł, teraz sie musiala niedawno zmniejszyc :/ Ehh, wazne by smigały jak maja :D I by były jutro przed weekendem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 No niech dziady sprobuja mi jutro nie przyniesc. Nie po to za kuriera place, zeby czekac nie wiadomo ile. Juz mi wstarczy, ze poczta polska priorytetowe po 3 dniach dostarcza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Seee see, mi też przyszdł dziś email, że wysłali...jak dojdą to napewno napisze co mi sie z nich udało wycisnąć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 widze ze nowy hit ja i tak nie wymienie swoich corsarków na te kingmax choc kusza ale to z dwoch powodów -kupiłem 4GB za 430zł -ida na 1070Mhz CL5 przy 2.2V ale wam radze jedno kupujcie poki sa i póki cena niska :D w tej cenie sa bezkonkurencyjne na dzis :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Ja mam nadzieje ze beda jeszcze w sprzedazy jak bede potrzebowal kolejnych 2 GB:D Ja juz swoje dostałem. Mam z Proline z nowej dostawy. Wałek jest taki ze nie ma czerwonego chipa na srodku a w instrukcji jest :| Zobaczymy co bedzie jak je przetestuje :/ Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez D154573R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 :D Ja "już" mam... wieczorem będzie mini recka na frazie (może coś zdąze wymodzić) Pierwsze kuku, wsio na auto szyne dałem 266 i..KingMax idzie na 1066 ale przy 5-7-7-24 LOL noo zaraz zaczne coś miszać. Trzymajcie kciuki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Ja szyne dałem 333, proc chodzi na default. Pamieci default maja 1,9V 800MHz i timingi 5-5-5-12 chyba. Jak zmieniłem na 1000MHz i timingi 5-5-5-15 to nie wstała:/ Pewnie cos zle ustawiam, nie czaje jeszcze jak na płycie ustawic dobrze dzielniki, ale jak ustawiłem na 1-1,5 to mi wyszło 1000. Nie wiem jak ustawic inne bo do wyboru mam same 1-*. Dziwne to i tak bo pamieci powinny smigac mi na tych ustawieniach. Co z tym czerwonym chipem? Wiem juz po co on, ale to po angielsku i tlumaczenia nie znam. Pytanie czemu w nowej dostawie go nie ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 więc po bardzo szybkich testach (procek musiał wylądować w serwerze sff) myślałem że będzie lepiej - ale chyba za dużo chce ;) - przy 4x 1gb 2.2V kostki wstają na 800-4-4-4-12 i 960-5-5-5-15 nie wiem czy to dobry wynik czy zły :| - nie udało mi się odpalić ich na 1000-5-5-5-15 ale to możliwe z 2óch powodów - 960 jest na dzilniku 5:6 a 1000 byłoby na 4:5 a znim nawet g.skille mi się dziwnie zachowywały na razie tyle - wracam męczyć serwerek - jutro może dotrze c2q to sprawdzę dokładniej kingmaxy Masz tą czerwoną kostkę na pcb? Oj zaraz się okaże, że Proline puścił pierwszą partię dla podniety tłumu, a zaraz potem chińskie podróby poszły :wink: Znając ich to całkiem możliwe.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Właśnie zanabyłem drugą parkę z proline. Co się okazuje: 1. Druga parka ma inne oznaczenia na kostkach (zdjęcie poniżej). O ile trudno rozszyfrowac na jakich kostkach jest moja pierwsza para, to druga już ma oznaczenia charakterystyczne dla powerchipa. Albo mamy dwa rodzaje kostek, albo niektóre moduły nie mają ścieranych wszystkich napisów oryginalnego producenta kostek. 2. Brak charakterystycznej dla kingmaksa różowo-filetowej kostki. Nie wiem czy to oznacza brak autentyczności pamięci, czy tylko to, że kingmax ich w niektórych seriach nie montuje. W każdym bąź razie żeby rozwiać tę wątpliwość napiszę maila do kingmaksa (z którym nota bene mam bardzo dobry kontakt). Jak dotrze odpowiedź, to dam znać co i jak. 3. W sprawach OC, wrzuciłem ustawienia tak jak na poprzednich modułach, czyli +0.05V (1.87V wg czuknika) w biosie, FSB 355MHz, FSB:MEM 2:3. Pamięci w takim wariancie działają jako DDR@ 1066. SPI przeszło, czyli jak na razie jest OK. 4. Czytam że kilka osób ma problemy z uzyskaniem DDR2 1066. Napiszcie swoje pełne konfigi (płyta, CPU, ustawienia w biosie), to postaram się pomóc. Moja kolekcja - 8GB :) Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 nie będzie dziś relacji, jednak pamięci wymagają aby im poświęcić trochę więcej czasu. Zresztą "Co nagle to po diable" ;) Jutro będę je torturował cały dzień i wtedy napisze co i jak. Moje też nie mają "czerownawej" kosteczki :( narazie idą 1101mhz ale przy 5-6-6-18 i 2,3V :( Wszystko narazie testowane na prędkości wiec nie powiem czy stabilnie (tylko 30min orthosta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Pewnie cos zle ustawiam, nie czaje jeszcze jak na płycie ustawic dobrze dzielniki, ale jak ustawiłem na 1-1,5 to mi wyszło 1000. Nie wiem jak ustawic inne bo do wyboru mam same 1-*. Dziwne to i tak bo pamieci powinny smigac mi na tych ustawieniach. Co z tym czerwonym chipem? Wiem juz po co on, ale to po angielsku i tlumaczenia nie znam. Pytanie czemu w nowej dostawie go nie ma? 1-1.5 oznacza, że pamieci będą działały na 1.5 x FSB, czyli jeżeli FSB=333MHz, a wybierzesz ustawienie 1-1.5 to pamieci będą działały z częstotliwością 500MHz (DDR2 1000). Pamieci powinny na tej częsotliwości działać ok, ale nie dziwie sie że nie dziłają, jeżeli nie znasz sprzętu na którym chcesz działać. Podaj swoje ustawienia - napiecia, timingi, CPU, płyta, to postaram się pomóc. fioletowej (???) kostki nie ma - poszedł mail do kingmaksa. Druga para 2x1GB - DDR2 1110 2.06V 5-5-5-16 Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Cos sie ten caly Szejker, czy co to za gowniany kurier nie popisal sie. W sledzeniu przesylki widze, ze wyslali dzisiaj do mnie, a kuriera nie bylo. EDIT: Panowie, czy jesli zamawialem na wysylke, to mam 10 dni na oddanie tych ramow bez podania przyczyny jak cos mi sie nie spodoba ? Czy moge oddac jak otworze pudelko, czy tylko jak nie bedzie otwierane ? Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...